Projektchef: Nye boliger ved åen bliver revet væk

Tre mand forsøgte at koordinere mandagens spadestik - fra venstre Lejerboformand Benny Haugsted, projektchef i Casa, Morten Røjkjær og borgmester Jens Ejner Christensen (V). Foto:Yilmaz Polat

Projektchef: Nye boliger ved åen bliver revet væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Entreprenørselskabet Casa har først nu officielt sat gang i byggeprojekt ved Ibæk Strandvej- men boligerne er allerede udbudt til salg.

Vejle: Entreprenørvirksomheden Casa satte symbolsk forsølvede spader i jorden mandag middag for at markere indledningen på selskabets 200 boliger store projekt mellem Ibæk Strandvej og Sønderåen.

Men selvom byggeriet officielt først gik i gang mandag, har selskabet allerede gang i salget af de kommende boliger - mere præcist den allerførste etape med ni boliger ud til åen:

- Og interessen er stor. Nybolig, der står for salget, har allerede solgt fem af de ni boliger, kunne projektchef Morten Røjkjær afsløre, da han bød velkommen til det traditionelle spadestiks-arrangement.

200 nye boliger
Entrepernørvirksomheden Casa købte den 35.000 kvadratmeter store grund af Vejle Kommune i maj 2017.13. december vedtog Vejle Byråd den lokalplan, der sætter rammerne for det nye boligprojekt mellem Ibæk Strandvej og Sønderåen.

I lokalplanen kan man læse følgende om inddelingen af projektet:

I delområde 1 kan der opføres 12.200 m² bebyggelse som rækkehuse. Både tæt-lav og etageboliger i delområde 1 må opføres i tre etager, hvor den tredje etage kun må indrettes som tagterrasse. Det er disse huse, der bliver ejerboliger.

I delområde 2 kan der opføres 5300 m² bebyggelse i tre etager til etageboliger. Bebyggelse må opføres i op til 9,5 meter over niveauplan. Det er her, Lejerbo indretter lejeboliger.

Satsning til 250 mio. kr.

Dermed ser det ud til, at Horsens-firmaet får held med investeringen i Vejle - en satsning til rundt regnet 250 millioner kroner.

Casa er ikke alene om projektet. Boligforeningen Lejerbo er en del af samarbejdet. Den almene boligorganisation har købt 54 boliger, som skal indrettes på den del af grunden, der ligger tættest på Bygma i den vestlige ende.

- Vi er glade for, at vi har fået lov at være med i et projekt, hvor der både er ejerboliger og almene familieboliger i samme område, lød det fra lokalformand Benny Haugsted.

Blandet beboerflok

Den kombination kender man andre steder i Vejle - blandt andet i Søstrene længere oppe ad åen og i det nye Trinangel-projekt. Begge steder har boligselskabet Domea købt sig ind.

Pointen med at blande ejer- og lejeboliger var heller ikke undsluppet borgmester Jens Ejner Christensens (V) opmærksomhed. Han så det som en fordel, når Vejle skal byde nye borgere velkommen:

- Vi har generelt brug for nye boliger - og lejeboliger er en fordel, når for eksempel unge familier kommer til området. De vil gerne se det hele lidt an og vælger typisk en lejebolig, inden de beslutter sig for at eje, sagde borgmesteren, inden de tre talere slap mikrofonen og greb spaderne.

Dermed blev der officielt taget hul på et byggeri, der ifølge projektchef Morten Røjkjær kan strække sig helt frem til 2021. Men køberne til de boliger, der allerede er solgt, kan efter planen flytte ind allerede om et års tid.

Projektchef: Nye boliger ved åen bliver revet væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce