Publikum i tusindtal: Vejle gribes af dansefeber

Amalie Sønderby, til venstre, er en af de unge danseglade, der har bidraget til et særligt miljø for moderne dans i Vejle, og hun med i Vejle Teaterforenings arbejde med at "sælge" blandt andet danseforestillinger, der opføres på Vejle Musikteater. Teaterforeningens formand til højre, Bodil Dittmer, fortæller, at det bemærkes rundt omkring, at også ballet og opera når høje billetsalgstal i Vejle. Foto: Yilmaz Polat

Publikum i tusindtal: Vejle gribes af dansefeber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejleegnens Teaterforening har sørget for at trække tre danseforestillinger til egnen. Der er en særlig interesse for ballet og dans i Vejleområdet.

Vejle: Over 2000 solgte billetter til tre danseforestillinger i løbet af en måned. Kan man det i Vejle? Det er i hvert fald målet for Vejleegnens Teaterforening. Da Den Kongelige Billet torsdag dansede Giselle i Vejle Musikteater, nåede man halvvejs. Dagen før forestillingen var imponerende 1030 af de 1060 billetter afsat.

Der er allerede nu solgt 500 til "Elsker dig for evigt" og 350 til "Krash og Chopin danser".

Det er tal, der vækker opmærksomhed viden om. Hvad er det, de kan i Vejle?

- Giselle opføres i fem byer, men det er kun her, den er udsolgt. En af vore samarbejdspartnere, Den Jyske Opera, siger, at der er ingen, der sælger billetter til opera som Vejle. Vi har også gjort meget og snakket meget om Giselle, fordi det er vores store satsning i år, fortæller teaterforeningens formand, Bodil Dittmer.

Hun forklarer den særlige interesse her i området, også for moderne dans, med, at Peter Schauffus var i byen og musikteatret for nogle år siden. Han skabte en interesse.

- Han har betydet meget for os. I starten kunne vi sidde 13-14 personer til en forestilling, men siden har vi været over 500. Og så har vi et dejligt teater til den slags, tilføjer Bodil Dittmer.

Dans dans dans
Efter sidste uges velbesøgte opførelse af Giselle følger næste trin i Vejleegnens Teaterforenings dansetrilogi torsdag 21. februar. Susanne Biers kærlighedsfilm Elsker dig for evigt er blevet til en danseforestilling om livets sårbarhed. Pernille Rosendahl har skrevet musik og synger. Marie Brolin-Tani har skabt koreografien om det unge forelskede par, hvis ene halvdel rammes af en invaliderende trafikulykke.Torsdag 7. marts opføres på Vejle Musikteater dobbeltforestillingen Krash & Chopin Danser. Dansk Danseteaters internationale dansere leverer trinene til historien om klaverets digter, Fredéric Chopin. Chopins verden var centraleuropæisk, men forestillingen bliver flerkulturel i mødet mellem værket "Chopin Danser" af Tim Rushton og værket "Krash" af Alessandro Sousa Pereira med de latinamerikanske rødder.
Næste forestilling i dansetrilogien, der bringer trækker omkring 2000 gæster i Vejle Musikteater i løbet af en måned, er
Næste forestilling i dansetrilogien, der bringer trækker omkring 2000 gæster i Vejle Musikteater i løbet af en måned, er "Elsker dig for evigt", der opføres 21. februar klokken 19.30. Pr-foto

Vejle er foregangsby

Vejle udmærker sig også ved, at unge er interesserede i dansen og forestillingerne. Bodil Dittmer beskriver Vejle som en foregangsby i at få de unge med. Vejleegnenes Teaterforening har en særlig ungeafdeling, der spiller sammen med drama og dans på gymnasierne. Og giver eleverne derfra et godt tilbud. Eksempelvis får alle dramaelever på Rødkilde 20 forestillinger for 300 kroner. Nogle er obligatoriske at overvære sammen med lærerne.

Én af de unge er Amalie Sønderby fra Ungteater. Hun er 19 år og går i 3.g på Rødkilde Gymnasium. Hun siger:

- Det giver en god mulighed for at få næsen indenfor, hvis man ikke er vant til at gå i teateret. Det er spændende som elev at se, at det, man har hørt og prøvet i dramatimerne, er rigtigt. Vi laver også artist talk med nogle af de optrædende. Vi reklamerer andre steder end gjort før. Vi gør det til et socialt arrangement, hvor man ikke kun tager i teateret. Vi tager afsted i samlet flok. Vi er åbne og vil gerne have alle med.

Amalie Sønderby har danset, siden hun var fem år. Ikke blot fordi hendes mor dansede. Men mere fordi hun så en Barbiefilm. Siden har hun været en af de faste i DanseQuilibrium.

- Jeg danser ballet, moderne, jazz, latin og fame. Jeg elsker teater og har altid set mange teaterforestillinger. Det er en pause fra hverdagen, hvor man kan slå hjernen fra og bevæge sin krop på en anden måde og leve sig ind i musikken. Det er en god måde at kommunikere på, siger hun.

Og giver et eksempel på det særligt ihærdige salgsarbejde, som foreningen står for:

Forestillingen "Elsker dig for evigt" - prøv at se den. Den er let at føle med i, man kender historien, den er flot og rørende og en god forestilling at se, hvis man gerne vil have en god førstegangsoplevelse med moderne dans.

7. marts klokken 19.30 kan publikum i Vejle Musikteater opleve Krash & Chopin Danser. Pr-foto
7. marts klokken 19.30 kan publikum i Vejle Musikteater opleve Krash & Chopin Danser. Pr-foto

Frivillige i pr-arbejde

Indsatsen fra Vejleegnens Teaterforening gør en forskel. Det er et stykke frivilligt markedsføringsarbejde, som Vejle Musikteater ikke selv ville kunne udføre.

Det er også teaterforeningen, der står for økonomien omkring forestillingen med kontrakter og betaling, entréindtægter og indhentning af statstilskud. Foreningen betaler 10.000 kroner i leje pr. forestilling for at bruge musikteatret, hvilket er en "god pris". Hvor musikteatret er nødt til at gå til sine arrangementer for at få overskud hver gang, kan teaterforeningen bedre tænke i "gynger og karruseller".

- Nogle forestillinger ville slet ikke blive vist her uden os. Og det er væsentligt for byen. Det tænker man måske ikke lige over, men der skal skaffes mad og måske overnatning til et symfoniorkester eller en dansetrup og publikum, noterer Bodil Dittmer.

Publikum i tusindtal: Vejle gribes af dansefeber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce