Regionen skal redegøre for tøvende indgriben over for læger

Det har taget alt for lang tid for Region Syddanmark at reagere i sagen, hvor den nu undersøger over 60 læger for overbetaling, mener flere politikere.

Regionen skal redegøre for tøvende indgriben over for læger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF vil have en redegørelse for forløbet, hvor Region Syddanmark har over 60 læger i kikkerten for mulig overbetaling. Trods viden om situationens alvor sidste sommer, har regionen først for nylig taget fat i lægerne. Det møder hård kritik fra flere politikere.

Sag: Region Syddanmarks praksisafdeling skal redegøre for det meget langstrakte forløb, der nu har ført til, at over 60 læger er blevet bedt om at forklare den store stigning i antallet af visse analyse-typer, som koster regionen dyrt. Ifølge den er langt fra alle prøver fagligt begrundet.

SF vil således have en redegørelse, efter at JydskeVestkysten via aktindsigt i søndagsavisen kunne afdække, at regionens praksischef allerede sidste sommer betegnede den mulige overbetaling af lægerne som "meget dyr for os". Først dette forår tog regionen kontakt til lægerne.

- Når man er under mistanke, så har man også krav på hurtig handling. Vi skal se på, hvordan dette ikke gentager sig. Man erkender jo allerede sidste år, at det er en meget dyr udvikling, mener SF's Villy Søvndal.

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen (S) er medlem af Samarbejdsudvalget for almen praksis, som den 11. juni skal diskutere sagen om lægernes honorering.

Han er blandt andet kritisk over for regionens kommunikation, da den sidste sommer sendte et brev til de ti læger, som regionen mente kunne have taget prøver uden fagligt belæg. Brevet var dog formuleret så upræcist, at få lægerne overhovedet svarede. Regionen fulgte heller ikke op på brevet.

- Hvis man allerede dengang havde formuleret sig noget mere præcist, var det ikke gået helt så galt, mener Jørn Lehmann Petersen.

Langhalm

Hvis samarbejdsudvalget vælger at forsøger at kræve tilbagebetaling fra nogle læger, som blandt andre Jørn Lehmann Petersen ønsker, så vil han se på, om der skal tilføres regionens praksisafdeling flere ressourcer.

Dansk Folkepartis leder i regionsrådet, Thies Mathiasen, er heller ikke imponeret over regionens sagsbehandling.

- Der er blevet tærsket langhalm på det her. Det burde ikke tage så lang tid at behandle sådan en sag. Vi burde være hurtigere og smartere, når der er noget, der ikke følger de budgetter, der er lagt.

Praksischef Frank Ingemann Jensen ønsker ikke at kommentere sagen.

Formanden for Samarbejdsudvalget for almen praksis, Bo Libergren (V), forklarerede søndag til avisen, at sagen har taget lang tid, fordi Region Syddanmark er den første region i landet, der tager fat på udviklingen. På landsplan ses således en generel stigning i forbruget af analyserne.

Regionen skal redegøre for tøvende indgriben over for læger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce