Restauratører går sammen i ny tradition: Sikrer Vejle et nyt julemarked

Restaurationerne i den gamle bryggerigård på Dæmningen laver for første gang et julemarked, der kører den kommende og de tre efterfølgende weekender i julmåneden. Det er blandt andre indehaver Michele Setuko Ohira Poulsen og praktikant Sarah Obinger fra Madindustrien, samt barchef på MI Bar, Anders Lysholt Nielsen, og markedsføringsanvarlig Mathias Tiachi Ohira Poulsen fra Street Food Vejle, der står bag initiativet. Foto: Yilmaz Polat

Restauratører går sammen i ny tradition: Sikrer Vejle et nyt julemarked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spisestederne omkring Bryggerigården på Dæmningen bruger op mod 150.000 kroner på at give vejlenserne et julemarked de næste fire weekender.

Vejle: Vejle midtby og julemarkeder.

Det har ikke altid været en lige succesfyldt cocktail, selvom City Vejle gør sit for at sprede juleglæden i midtbyen med juletog, den årlige juletræstænding og andre arrangementer i december.

Men nu byder restauratørerne omkring Bryggerigården på Dæmningen ind med et julemarked, som skal være en årligt tilbagevendende begivenhed.

Street Food Vejle, Tortilla Flats, Madindustrien, Nara Sushi, Tartan Pub og MI Bar er gået sammen om at arrangere et julemarked, der åbner på lørdag og søndag og fortsætter de tre efterfølgende weekender i december.

- Vi har investeret rigtig meget tid i at få vores gård til at fremstå hyggelig, så det ikke bare er et mørkt sted med brosten. Vi synes, det er lykkedes rigtig godt, og vi vil gerne have flere folk til at opleve stemningen her. Samtidig synes vi, at der mangler et godt julemarked her, da mange af aktiviteterne foregår omkring gågaden, siger Heinrich Schrøder fra Street Food Vejle.

7600 har indtil videre vist interesse for at deltage, uden at vi på anden måde har markedsført julemarkedet.
Sarah Oblinger, praktikant på Madindustrien

7600 har vist interesse

Idéen er også et udtryk for, at restauratørerne i ejerforeningen omkring gården, der også tæller fire beboelseslejligheder, har et godt samarbejde, og at alle bakker op om initiativet. Går man ind på julemarkedets Facebook-side, tyder det på, at vejlenserne også er interesserede.

- 7600 har indtil videre vist interesse for at deltage, uden at vi på anden måde har markedsført julemarkedet, fortæller Sarah Obinger, der studerer forretningsstyring på CBS og er i praktik på Madindustrien.

Kan gå i tørvejr

De fire spisesteder og to beværtninger får opført fire træhytter, der kan genbruges år efter år.

De skal rumme forskellige boder med salg af blandt andet juledekorationer, gløgg, æbleskiver og chili con carne. Street Foods lokale inddrages også, for her bliver børneområdet lavet om til værksted, hvor børnene kan klippe og klistre og måske fremstille en mandelgave til juleaften.

- Julemanden kommer hver søndag. Vi stiller en stor postkasse op, hvor børnene kan sende brev til julemanden i Grønland. Vi holder julebanko en af dagene. FDF sælger juletræer, og Nørremarkskirkens kor giver julekoncert 2. december, ligesom der kommer andre musikalske indslag i løbet af de fire weekender, fortæller Sarah Obinger.

Street Food og MI Bar bliver også inddraget, hvis vejret driller en eller flere af de planlagte weekender, så folk kan sætte sig ind i tørvejr og nyde varerne fra de forskellige boder.

Skal udvikles år for år

De involverede restaurationer investerer et sted mellem 120.000 og 150.000 kroner i hytter, remedier og andre ting, for de mener det seriøst, når de vil skabe en stemningsfyldt julekulisse i gården.

- Vi har mange frivillige involveret i både at bygge markedet op og bemande de forskellige ting, og vi håber, vi kan skabe en tradition, der kan udvikle sig. Vi håber også, at vi næste år kan få et større samarbejde med City Vejle omkring julemarkedet, men vi har været for sent ude her første gang, siger Heinrich Schrøder.

Julemarkedet har åbent alle lørdage og søndage fra klokken 11 til 16 de fire weekender.

Restauratører går sammen i ny tradition: Sikrer Vejle et nyt julemarked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce