Så er festen i fuld gang

Drengene er alle lige blevet klippet og skal bo i lejr sammen. Derfor skal den hedde Camp Studset. Foto: Anne Cecilie Emmery

Så er festen i fuld gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 30. udgave af Jelling Musikfestival blev torsdag skudt i gang med en masse guldballoner og jubel fra flere tusinde mennesker. Fire dage med sol, øl, musik og højt humør står for døren.

Vejle: Hvis man ikke vidste, at Jelling Musikfestival lige om lidt er klar til at modtage knap 40.000 gæster, så kunne man godt blive i tvivl om, hvorvidt der var gang i en ølslæbnings-konkurrence på den ellers stille villavej, Mølvangvej i Jelling.

Store grupper af unge mennesker kom gående med den ene palle øl efter den anden, og nogle balancerede med op til fem rammer øl i armene. Andre havde været smarte nok til at tage en sække- eller trækvogn med. Èn havde endda taget en indkøbsvogn, så der var plads til det hele.

Udover øl skulle de unge også balancere med madrasser, telte, stole og musikanlæg. Men på trods af tung oppakning og den bagende sol, så var humøret højt, og festivalstemningen havde allerede smittet både unge og gamle.

Vi skal bare hygge os og drikke en masse øl. Og så skal vi være sammen med alle vores venner.
Drengene fra Camp Studset
Kort om Jelling Musikfestival
Jelling Musikfestival er landets tredjestørste festival med 38-40.000 gæster.

Festivalen afvikles altid den sidste weekend i maj, og i år har den 30 års jubilæum.

I år er hovednavnet amerikanske Nickelback og britiske James Blunt. Derudover kan publikum høre flere danske kunstnere som Thomas Helmig, The Minds Of 99, Mew, Dizzy Mizz Lizzy, Nik & Jay og C.V. Jørgensen.

Festivalen arrangeres for at samle midler til foreningens formål om at støtte initiativer til gavn for børn, unge, idræt og kultur. Overskuddet går efter festivalens afslutning direkte til velgørende formål.
Jelling Musikfestival er klar til at modtage knap 40.000 gæster. Foto: Anne Cecilie Emmery
Jelling Musikfestival er klar til at modtage knap 40.000 gæster. Foto: Anne Cecilie Emmery

Stemningen er det vigtigste

Uden for campområdet havde flokke af unge slået festivalstolene ud, mens de ventede på, at campområdet åbnede ved 12-tiden. Imens fordrev de tiden med at drikke de første øl og skrue så højt op for anlægget, at de måske overdøvede nabogruppens diskotekslyd.

Nogle af de gæster, som sad og ventede, var fire skolekammerater fra handelsskolen i Vejle. Søren Stamp, Frederik Hostrup, Simon Vedel og Gustav Andreasen går alle i 1.g, og de er kommet på festivalen de seneste tre år.

De fire drenge er enige om, at det bedste ved Jelling Musikfestival er den gode stemning mellem gæsterne. Hyggen er det vigtigste, og så kommer musikken i anden række.

- Vi skal bare hygge os og drikke en masse øl. Og så skal vi være sammen med alle vores venner. Man møder altid en masse mennesker, man kender, når man er herude, fortalte drengene.

Traditionen tro kom store grupper af unge mennesker gående med den ene stak øl efter den anden. Foto: Anne Cecilie Emmery
Traditionen tro kom store grupper af unge mennesker gående med den ene stak øl efter den anden. Foto: Anne Cecilie Emmery

Tæt på toiletterne og scenen

Drengene skal bo i camp sammen, og den har de givet et helt særligt navn.

- Vores camp hedder Camp Studset, fordi vi alle sammen lige er blevet klippet, så vi er klar til festival, sagde de.

Ifølge drengene er det vigtigt, at campen har den perfekte placering mellem toiletterne og festteltet. Selvom musikken ikke er det vigtigste, så ved de fire drenge godt, hvilke bands de bare skal høre under festivalen.

- Vi skal helt klart høre Nik & Jay, Kesi, Dizzy Mizz Lizzy og Johnny Madsen, lød buddet.

For drengene er Jelling Musikfestival noget helt særligt, fordi den rummer alle, og den har en god størrelse.

- Roskilde Festival er nok for stor for os. Måske skal vi prøve Smukfest næste år, men Jelling har en hygge, som man nok ikke oplever andre steder, mener de.

Hyggen manglede i hvert fald ikke på startdagen for Jelling Musikfestival, og da klokken slog 12, var campen åben, og de unge mennesker kunne endelig storme ind og skaffe sig de bedste teltpladser.

De næste par dage vil endnu flere mennesker strømme til festivalen. Til solskin, musik og ikke mindst hygge.

Foto: Anne Cecilie Emmery
Foto: Anne Cecilie Emmery

Så er festen i fuld gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce