Sexolog om netdating: Kom ud i den virkelige verden så hurtigt som muligt

Det er svært at lære et menneske rigtigt at kende ved blot at chatte med vedkommende, lyder det fra sexolog og parterapeut Kirsten Rejmers. Foto: Kirsten Rejmers

Sexolog om netdating: Kom ud i den virkelige verden så hurtigt som muligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejle-sexologen Kirsten Rejmers har flere klienter, der har dårlige erfaringer med netdating. Hun anbefaler, at man mødes i stedet for at chatte.

Vejle: Når man kommunikerer på skrift, giver det kun et begrænset billede af, hvem man er som person. Toneleje og kropssprog har nemlig også en hel del at skulle have sagt.

Derfor er det svært at lære et menneske rigtigt at kende ved blot at chatte med vedkommende i længere tid.

Det fortæller sexolog og parterapeut Kirsten Rejmers, der er indehaver af Aktiv Terapi i Vejle.

Hun fortæller, at flere af hendes klienter har oplevet, at de selv eller den person, de chatter med over nettet, har en urealistisk måde at præsentere sig selv på.

- Man gør sig selv mere interessant, end man er. Ofte gør man det ubevidst, siger sexologen.

Vi søger nemlig i høj grad anerkendelse, når vi netdater, og i frygten for at blive afvist udgiver vi os måske for noget, vi ikke helt er.

Ingen er perfekte

Uden at kende konkret til datingapp'en TryMeet, så anbefaler den lokale sexolog, at man dater ud fra den fremgangsmåde, som TryMeet arbejder ud fra:

- Det med at mødes hurtigt er helt klart en god idé. Du kan ikke træne, hvordan du er med et andet menneske over en skærm. Man er nødt til at gøre det i virkeligheden for at mærke, om der er kemi. Det er ikke noget, man kan fabrikere, siger Kirsten Rejmers.

Hun oplever, at mange undgår det personlige møde i så lang tid som muligt, fordi de er bange for at forholde sig til konfrontationen med et andet menneske. Vi har nemlig en forestilling om, at vi selv og den anden part skal være perfekt.

- Der bliver stillet mange krav til os i dag, og det bliver også flyttet over på parforholdet. Og hvis man er i tvivl i mødet med den anden, så smitter det også. Det handler om at gå frem mod modparten og sige: Jeg er, som jeg er, og du er, som du er. Og det er helt ok, lyder rådet fra sexologen.

Sexolog om netdating: Kom ud i den virkelige verden så hurtigt som muligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce