Sibirisk kulde lægger golfbaner øde

Frosten, der nu vender tilbage, og de store mængder smeltevand, giver flere af de lokale golfbaner problemer. Blandt andet her hos Jelling Golfklub. Foto: Kristoffer Harreby

Sibirisk kulde lægger golfbaner øde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilbagevendende frost udskyder åbning af de lokale golfbaner, hvor medlemmerne går og sukker efter lunere temperaturer.

Vejle: Kalenderen melder forår. Men det gør hverken vejrudsigten eller farven på de greens, de lokale golfspillere sukker efter at komme ud på her midt i marts.

Men flere af de lokale golfbaner i Vejle Kommune melder om udskudte baneåbninger på grund af den frost, der ikke vil slippe sit tag i golfjorden.

Derfor tøver chefgreenkeeperne med at slippe medlemmerne løs på hele anlægget. Det gælder for eksempel i Jelling Golfklub.

- Vi har lukket for banen i dag (mandag, red.), for der er stadig frost i jorden. Overfladen er tøet, men jorden er bundfrossen to centimeter under overfladen. Derfor holder vi banen lukket, indtil det er forsvarligt at åbne den. Vi skal ikke have en masse skader, lige inden vi skal til at åbne til foråret, fortæller chefgreenkeeper i Jelling, Kristoffer Harreby.

Vi holder banen lukket, indtil det er forsvarligt at åbne den. Vi skal ikke have en masse skader, lige inden vi skal til at åbne til foråret.
Kristoffer Harreby, chefgreenkeeper i Jelling Golfklub

Det skal være forsvarligt

Spillerne må nøjes med en par 3 bane og drivingrange, så længe banens underlag er frossen. Problemet er, at smeltevandet ikke kan trænge væk i disse dage, og det risikerer at skubbe baneåbningen.

- Vi holder lukket, indtil det er forsvarligt. Hvornår det bliver, kan jeg ikke sige endnu. Jeg holder hele tiden øje med vejrudsigten, der bestemmer det hele. Som det ser ud nu, bliver det ikke i næste uge, og hvis det først bliver i starten af april, vil vi være tre uger bagud i forhold til sidste år, fortæller Jelling-keeperen, som dog ikke møder utilfredse medlemmer på sin vej rundt på anlægget.

- Der kom nogle hen i dag, og de gav mig ret i det, vi gør. De kan godt se, at det ikke duer at åbne banen endnu. Så bliver vi bare slået tilbage, siger Kristoffer Harreby.

Tidligst i slutning af marts

Hos Vejle Golf Club, hvor underlaget også er leret og frosset, er situationen den samme.

Her har klubbens baneudvalg planlagt åbningen af banen den 15. marts, men det meget kølige vejr med sne og frost betyder, at klubbens green-folk ikke kan køre på banen. Derfor har staben i samråd med baneudvalget udsat åbningen.

"Holder den nuværende vejrudsigt, vil en åbning af banen beklageligvis tidligst blive ultimo marts", melder de på klubbens hjemmeside. Det risikerer at ramme standerhejsningen og åbningsmatchen, som er planlagt til den 25. marts

I Give Golfklub har de hele tiden opereret med en åbningsmatch den 2. april, og baneudvalgsformand Erik Jensen satser på, at datoen holder.

- Indtil videre regner vi med at holde fast i den dato. Men lige nu er banen så frossen, at vi kun bruger vintergreens. Indtil det seneste snefald var vores chefgreenkeeper meget begejstret for banens tilstand. Men efter det sidste lag sne er farven på greens ikke helt så god. Men vi har sprøjtet for svamp, og vi er meget vejrafhængige i forhold til at blive klar til åbningsmatchen, siger baneformanden, der efterlyser frivillige til den årlige oprydningsdag, der gennemføres 24. marts.

Hos Kellers Park Golf Club i Brejning har de ingen problemer med vand som i Vejle og Jelling, og her benytter medlemmerne de normale tee-steder og greens på pay and play-banen og på de første ni huller året rundt.

- Vejret forsinker ikke åbningen af hele banen hos os. Vi venter på lidt lunere vejr, så græsset kan begynde at gro, men vi forventer at åbne hele anlægget 1. søndag i april ved vores åbningsturnering som planlagt, siger formand for baneudvalget, Jens Ryø.

Sibirisk kulde lægger golfbaner øde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce