Skidtet flyder fortsat på Koldingvej - men kommunen lover handling

Skraldespandene fylder for meget på fortovet langs Koldingvej - og tilmed løber de ofte over, så affaldet flyder. Foto: Kaare Johansen

Skidtet flyder fortsat på Koldingvej - men kommunen lover handling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunal chef erkender, at der er brug for en ekstra indsats for at få ryddet op langs central indfaldsvej

Vejle: Når vi har gæster, går vi aldrig ad Koldingvej. Det vil vi ikke være bekendt.

Mine naboer er helt klare i mælet, når det gælder en af byens vigtigste indfaldsveje. Den er nærmest endt som en affaldsvej. Gang på gang havner affald fra de overfyldte sorte spande på jorden foran ejendommene. Og denne aften må vi endnu engang manøvrere mellem brugte pizzabakker, ulækre plastikposer og sågar et brugt juletræ.

Problemet har stået på siden det nye affaldssystem blev indført for snart to år siden. Det nye system krævede større spande - så store, at udlejere allerede dengang forudså, at de ikke kunne stilles på plads bag ejendommene, som skralderegulativet kræver. Spandene var simpelthen for brede til at gå igennem dørene til baggården.

Et af problemerne er også, at skidt avler skidt. Det er lidt lettere at smide et stykke papir på jorden de steder, hvor affaldet i forvejen ligger.
Jørgen Chris Madsen - områdechef Vejle Kommune
Udover det meget lidt kønne indtryk byens borgere og gæster får på Koldingvej udgør affaldet på jorden også en fare i forhold til rotter og andre skadedyr. Foto. Kaare Johansen
Udover det meget lidt kønne indtryk byens borgere og gæster får på Koldingvej udgør affaldet på jorden også en fare i forhold til rotter og andre skadedyr. Foto. Kaare Johansen

Fare for skadedyr

Måske derfor er de sorte spande en konstant del af gadebilledet på den nederste del af Koldingvej fra Ribegade til Bleggaardsgade. Det er i sig selv et problem, fordi kommunen samtidigt har udvidet kørebanen og anlagt cykelsti. Det betyder, at fortovet flere steder er reduceret til en enkelt flises bredde. Fodgængere, familier med barnevogn, ældre med rollatorer og folk i kørestol må derfor ud på cykelstien, for at at komme forbi de mange skraldespande.

Som om det ikke var nok, virker det som om, at skraldespandene - trods øget volumen - er for små. Med meget jævne mellemrum løber de over, så affaldet flyder på fortovet.

Vejle Amts Folkeblad har i flere omgange påpeget problemet overfor kommunens områdechef for natur, veje og grenbrug, Jørgen Chris Madsen. Og han indrømmer, at opgaven ikke er løst:

- Vi skal tydeligvis gøre noget mere. Vi har allerede styrket indsatsen, så vi får fjernet affald, der ligger på jorden. Udover, at det ser skidt ud, kan skidtet jo også tiltrække skadedyr og gøre det svært at komme forbi. Derfor skal dialogen med beboere og grundejere i området øges, siger Jørgen Chris Madsen.

Ikke nedgravede løsninger

Du har før talt om dialog, og problemet er ikke løst. Vil I gøre mere?

- Ja vil vil intensivere dialogen.

Hvad betyder det?

- Det betyder, at vi igen vil tage en særlig snak med fokus på de steder, hvor det er galt med affald på fortovet. Det er jo langt fra på hele strækningen.

Er I nødt til at finde en anden løsning i forhold til spandene, der ikke kan køres på plads - for eksempel at vælge nedgravede løsninger som i Havnegade og ved boligforeningerne?

Nedgravede løsninger er ikke på dagsordenen i øjeblikket. Og her skal man jo også være opmærksom på, at de kræver plads. Hvis spandene opleves for store, findes der mindre udgaver som dem, vi havde tidligere. Derfor er der flere veje til løsninger, siger Jørgen Chris Madsen.

Galt i vestbyen

Koldingvej er ikke det eneste sted i Vejle, hvor man kæmper med overfyldte skraldespande, der ikke bliver sat på plads. På et vælgermøde i Vestbyen lige før kommunalvalget gjorde flere deltagere opmærksomme på, at det også var et problem på blandt andet Vesterbrogade:

- Det er rigtigt, at vi har en udfordring på Vesterbrogade. Og jeg er helt enig i, at sådan skal bybilledet ikke se ud, siger Jørgen Chris Madsen.

Skidtet flyder fortsat på Koldingvej - men kommunen lover handling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce