Slut med at være 20 patienter om badet - utidssvarende sengestuer får et millionløft

En del stuer på Hjertemedicinsk sengeafsnit er indrettet til tre og fire patienter. De deler et toilet og bader på gangen. Men det bliver der nu lavet om på. Arkivfoto: Torben Stroyer

Slut med at være 20 patienter om badet - utidssvarende sengestuer får et millionløft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne i Region Syddanmark kalder en afdeling på Vejle Sygehus for slidt og utidssvarende. En gennemgribende renovering til 25 millioner kroner skal blandt andet afskaffe flersengs-stuer og fælles baderum til 20 patienter.

Vejle: Man skal maksimalt dele stue med én anden.

Man får sit eget toilet og bad. Og man kommer til at kigge på helt nye lofte og nymalede vægge samt gå på nye gulve.

Sådan bliver det efter sensommeren 2019 at være hjertepatient på Vejle Sygehus. Det står klart, efter at politikerne i anlægs- og innovationsudvalget har givet grønt lys for en gennemgribende renovering og udvidelse af sengeafsnit til en samlet sum af 25 millioner kroner - og sendte projektet til endelig godkendelse i regionsrådet.

For beløbet får man også som noget helt nyt et særskilt palliativt afsnit - læs mere her.

Folk i dag har et ønske om at ligge alene under en hospitalsindlæggelse, og at der i øvrigt er lyst og lækkert - og det vil vi gerne indfri
Karsten Uno Petersen (S)

Lys og lækker indlæggelse

At projektet ville blive til noget, stod dog til dels klart, da man nikkede til budget 2018 og dermed ikke bare satte i gang i et ekstra parkeringshus ved hospitalet, men også i et løft af de sammenbyggede bygninger A1 og A2. De er fra henholdsvis 1962 og 1973 og fremstår i dag - ifølge idéoplægget - både slidte og utidssvarende.

- Vi vil gerne have alle sygehuse op på et højt kvalitativt niveau, og nu er turen kommet til Vejle. Folk i dag har et ønske om at ligge alene under en hospitalsindlæggelse, og at der i øvrigt er lyst og lækkert - og det vil vi gerne indfri, siger udvalgsformand Karsten Uno Petersen (S).

I forbindelse med planlægningen af de syddanske akutsygehuse, for eksempel i Kolding, har enestuer været standarden. Men på hjertemedicinsk er mange stuer indrettet til både tre og fire, faktisk det højeste antal på Beriderbakken.

De fleste af dem har et toilet, men er uden badefaciliteter. De findes på gangen og deles af op imod 20 patienter.

Projektet tager et år

Da man med ændringerne får færre senge, udvider man og overtager den i dag ledige halve etage i forlængelse af afdelingen.

Afdelingen varetager diagnostik, behandling, sygepleje og rehabilitering til patienter med hjertesygdomme, herunder åreforkalkning i hjertet, hjertekrampe, blodprop, hjerterytmeforstyrrelser, betændelse i hjerteklapper og hjertesvigt. Man har omkring 2500 akutte og planlagte indlæggelser per år.

Ambulatoriet undersøger desuden cirka 14.000 patienter.

De kommende måneder går med projektering og udbud, og det egentlige arbejde går efter planen i gang til oktober og slutter i september til næste år.

Slut med at være 20 patienter om badet - utidssvarende sengestuer får et millionløft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce