Spar vil åbne butik i Grejs - prisen er tre millioner kroner

Dagli'Brugsen lukkede for flere år siden på Nørre Bygade 7, hvor der senest var købmandsbutik. I dag har Grejs ingen dagligvarebutik, men det vil Dagrofa gerne ændre på, og de er tilfredse med en placering ved Grejs beskedne rundkørsel. Arkivfoto

Spar vil åbne butik i Grejs - prisen er tre millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis Grejs-borgerne køber anparter for op imod tre millioner kroner, er Dagrofa klar til at åbne en Spar-butik i landsbyen.

Grejs: Lokalrådet i Grejs inviterer områdets beboere til et borgermøde i Grejs Kulturcenter mandag 20. maj med ét punkt på dagsordenen:

Skal Grejs igen have en dagligvarebutik?

Efter lukningen af købmandsbutikken i den nedlagte brugs-bygning på Nørre Bygade 7 har lokalrådet været i dialog med flere af de store dagligvareaktører, og Dagrofa er klar til at rykke til Grejs med en Spar-butik på én betingelse:

Grejs-borgerne skal vise, at de mener det, når de siger, at de gerne vil have en dagligvarebutik til byen. Og det skal de vise helt kontant, allerede inden butikken åbner.

- Vi har holdt møde med Dagrofa, og de mener, at de kan lave en god Spar-butik i Grejs. Så er det spændende om Grejs vil investere i anparter i en ny butik, for vi skal rejse et sted mellem 2,7 og 3 millioner kroner. Det er et krav fra Dagrofa, så vi får et lokalt engagement og et medejerskab af Spar-butikken, siger formanden for Grejs Lokalråd, Arne Buch.

Så er det spændende om Grejs vil investere i anparter i en ny butik, for vi skal rejse et sted mellem 2,7 og 3 millioner kroner. Det er et krav fra Dagrofa, så vi får et lokalt engagement.
Arne Buch, formand for Grejs Lokalråd
Grejs har tradition for at spæde til
Skal Dagrofa åbne en Spar-butik i Grejs kræver det, at Grejs-borgerne vil investere i anparter i den kommende butik.

Det er langt fra en nyt fænomen på de kanter, for da Grejs Borgergård blev bygget for 127 år siden, skete det for penge skaffet ved at sælge aktier for 25 kroner stykket. Senest har Grejs-borgerne været til lommerne i forbindelse med finansieringen af Grejs Kulturcenter, som indvies lørdag 27. april.

Hvem, der i givet fald skal stå for salget af anparter til byggeriet af en dagligvarebutik, er dog endnu ikke afklaret, men Grejs Lokalråd kommer til at spille en rolle i opgaven med at rejse op mod tre millioner kroner til projektet.

- Jeg tænker, at jeg vil lufte det ved indvielsen af kulturcentret, for der må gerne dukke nogle op, der vil påtage sig arbejdet med en dagligvarebutik de kommende år sammen med Dagrofa. Vi andre har nok at gøre, og et par stykker har allerede ytret, at de gerne vil gå ind i arbejdet, siger lokalrådsformand Arne Buch.

Rema og Salling siger nej

Lokalrådet har også været i dialog med Rema 1000 og Salling Group, der blandt står bag Netto-kæden. Men her har beskeden været anderledes nedslående.

- Rema og Salling Group takker nej, fordi vi er for få herude. Vi har også foreslået, at butikken kan flyttes ud til motorvejen, men det har de også afvist. Til gengæld synes Dagrofa, at den grund, der i lokalplanen er udlagt til dagligvarebutik i Grejs, er fin og stor nok. De har selv været i dialog med grundejeren, og de taler også lidt om at lave en tankstation på grunden, fortæller Arne Buch.

Dagrofa kommer med en købmand, og selskabet har allerede lavet beregninger for butikkens økonomi. Hvis hver husstand i Grejs i gennemsnit handler for cirka 40.000 kroner om året, kan butikken fint løbe rundt, og Dagrofa er klar til at binde sig for de første 10 års leje til en årlig husleje af 450.000 kroner.

- Dagrofa virker ret sikre på, at de kan lave en god butik her. Det skal være et anpartselskab, der bygger butikken, mens de kommer med konceptet og varerne, fortæller lokalrådsformanden.

Ifølge Arne Buch går der normalt omkring to et halvt år, fra processen med salg af anparter skydes igang og indtil butikken åbner. Men i Grejs ligger der allerede en godkendt lokalplan for dagligvarebutikken, som skal placeres ved Grejs' beskedne rundkørsel, hvor Sønder Bygade, Nørre Bygade og Holtumvej mødes. Det vil korte en del af ventetiden, hvis der er opbakning til at købe anparter i butikken.

- De andre steder, hvor Dagrofa har åbnet en butik, er der lavet anparter på 2500 kroner stykket, og her har familierne typisk købt tre anparter hver. Jeg tør ikke vurdere, om det er realistisk her i Grejs, men Dagrofa kan ikke forstå, hvis ikke det er det værd for folk. Især for dem, der har hus i Grejs, siger Arne Buch.

Spar vil åbne butik i Grejs - prisen er tre millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce