Stærkt befærdet vej midt i Vejle skal have fire spor

Det er denne strækning på Damhaven, der efter planen skal udvides fra tre til fire spor. Samtidigt vil kommunen se på muligheden for en lysregulering. Kort: Google

Stærkt befærdet vej midt i Vejle skal have fire spor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trafikanalyse skal vise, om en vejudvidelse kan kombineres med lyssignal ved Regionshuset og Elgiganten

Vejle: Med 25.000 biler i døgnet er Damhaven en af Vejles mest trafikerede gader. Og nu skal bilerne have mere plads.

Vejdirektoratet og Vejle Kommune er klar til at sætte gang i et projekt, der vil betyde, at gaden får to spor i hver retning. I dag er Damhaven to sporet i retning ud af byen, mens der er ét spor ind mod centrum mellem Boulevarden og Enghavevej.

På nuværende tidspunkt er projektet for den 550 meter lange strækning kun i de meget indledende stadier. Teknisk udvalg har netop sagt ja til at sætte gang i det nødvendige trafikanalyser og et skitseprojekt. Det vil koste 300.000 kroner, lyder vurderingen fra teknisk forvaltning.

Tiden er løbet fra forudsigelse
I 2016 udtalte daværende formand for teknisk udvalg, Peder Hummelmose (V), at der formentlig stod 2018 på kalenderen, før det problematiske kryds mellem vejen mod Elgiganten og Silvan var sikret med lyskryds.Her ved udgangen af 2018 kan man konstatere, at tiden er løbet fra den forudsigelse. Hvornår krydset er sikret, afhænger af det kommende analyse- og projektarbejde med udvidelsen af Damhaven.

Ønsket om en sikrere skolevej har været gentaget fra skolebestyrelsen på den nuværende Vejle Midtbyskole år efter år siden 2003. Blandt ønskerne har fra starten været en tunnel under vejen, men alt tyder på, at løsningen bliver et lyssignal.
Børnene på Vejle Midtbyskole har en farlig skolevej. Den situation vil ændre sig, hvis der anlægges et nyt lyskryds på den trafikerede Damhaven. Arkivfoto: Torben Glyum
Børnene på Vejle Midtbyskole har en farlig skolevej. Den situation vil ændre sig, hvis der anlægges et nyt lyskryds på den trafikerede Damhaven. Arkivfoto: Torben Glyum

Sikrere skolevej

Projektet omfatter ikke kun en udvidelse af vejbanen. I årtier har der været ønske om bedre trafiksikkerhed på strækningen omkring den tidligere Damhavens Skole - i dag Vejle Midtbyskole. Senest blussede diskussionen op for tre år siden. Dengang blev indkørslen mod Elgiganten og Silvan sikret bedre - men teknisk udvalg med daværende formand, Peder Hummelmose (V), i spidsen lovede samtidigt, at man arbejdede videre med skolens ønske om et lyssignal.

Gennemføres projektet, vil skoleeleverne, der kommer inde fra midtbyen, få en mere sikker krydsning, men Vejdirektoratet har tidligere været skeptisk i forhold til den løsning. Damhaven er en del af rute 28 mod Billund. I den forbindelse ser den statslige vejmyndighed meget på fremkommeligheden på vejen - og det skal trafikanalysen være med til at sætte tal på. Men ifølge kommunens forvaltning ser Vejdirektoratet nu mere positivt på en signalregulering, der også vil sikre udkørslen fra Region Syddanmark.

Med i fremtidsplan

Projekt Damhaven er skrevet ind i kommunens omfattende fremtidsplan for trafikken. Mobilitetsplanen, der skal inspirere politikerne i arbejdet med trafikløsninger, har en enkelt side om vejudvidelsen. Her er der markeret fire spor fra cirka 150 meter før Damhaven, når man kommer fra vest og frem til krydset ved Enghavevej.

Nu skal projektet beregnes og skitseres. Ifølge mobilitetsplanen skal udvidelsen ske i 2022 - men der arbejdes med at rykke projektet tættere på.

Stærkt befærdet vej midt i Vejle skal have fire spor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce