Streetfood er tæt på åbning - se hvilke madboder du kan besøge

Nicklaes Häuser er ansat som barchef i den bar, der bliver omdrejningspunktet for Street Food Vejle. 15 deltidsansatte skal står for afrydning, rengøring og salg af drikkevarer, og barchefen har blandt andet udviklet barens cocktails. Foto: Morten Pape

Streetfood er tæt på åbning - se hvilke madboder du kan besøge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Street Food Vejle på Dæmningen er de første restauratører ved at bygge køkkenet op, mens udlejer er færdig. Alt skal være klar til åbningen 21. marts.

Vejle: De seneste par uger har rammerne i Street Food Vejle været færdige. Alle seks køkkener er beklædt med hvide klinker.

Gulve og lofter er for længst på plads, og den centrale bar er færdig og opført i de genbrugsmaterialer, stedets ejer, Heinrich Schrøder, sværger til.

Nu venter han kun på, at indehaverne af fem af de seks madboder rykker ind med deres inventar i de færdige rammer.

Tre af dem er allerede i gang, mens de øvrige begynder indretningen i denne uge, så alle er klar til åbningen onsdag 21. marts.

- Jeg har valgt at lade en enkelt af boderne stå åben. Det er et lille køkken til enten tapas, en kaffebar eller noget tredje. Men vi kender ikke behovet for siddepladser, og derfor bruger vi i første omgang pladsen til borde og stole, fortæller Heinrich Schrøder, der ejer ejendommen og lokalet, som seneste husede Heidi's Bier Bar.

Vi kan tydeligt mærke, at streetfood er folkeeje, og at det bliver en del af byens kulturliv.
Heinrich Schrøder, udlejer
Terrassen, som blev opført til den nu lukkede Heidi's Bier Bar er blevet overdækket og får plads til stående gæster i streetfood. Foto: Morten Pape
Terrassen, som blev opført til den nu lukkede Heidi's Bier Bar er blevet overdækket og får plads til stående gæster i streetfood. Foto: Morten Pape

Plads til cirka 180 gæster

Han forventer at få plads til minimum 120 siddende gæster på det store gulv, der snart bliver udstyret med klapborde og bænke. På den nu overdækkede terrasse er der installeret vægborde, som op mod 60 gæster kan stå ved.

Heinrich Schrøder glæder sig til, at der snart kommer liv i det projekt, han har arbejdet på siden 1. juli sidste år.

- Vi kan mærke, at der er stor folkelig opbakning til streetfood. Vi er glade for alle dem, der skriver og like'r vores Facebook-side. Jeg synes, vi har fundet et godt miks af boder, så der er stor forskel på køkkenerne, så maden ikke ligner hinanden fra den ene bod til den anden, siger udlejeren, der også er partner i blandt andet Temabar og Restaurant Madindustrien.

Belysningen skal være med til at sætte stemningen hos Street Food Vejle, der åbner om to uger. Foto: Morten Pape
Belysningen skal være med til at sætte stemningen hos Street Food Vejle, der åbner om to uger. Foto: Morten Pape

Springer ud som iværksætter

Street Food Vejle får indgang fra både Dæmningen og fra gården, hvor Madindustrien ligger i stueetagen. Jerntrappen her giver direkte adgang til det take away-salg, som Heinrich Schrøder forventer skal trække en stor del af stedets omsætning.

Går man ind ad den lange gang med spejlloft, er det duften af det tyrkiske køkken, der møder gæsterne. "Otto's" serverer især grillet kød og grøntsager på spyd og har i forvejen en bod i Arkaden, der er Odenses street food marked.

Den næste bod har navnet "Mohira" og serverer tacos og andre mexicanske og sydamerikanske retter.

- Det er to unge gutter, der laver sydamerikanske specialiteter fra bunden. Joseph Mola er uddannet kok fra Venezuela, mens Mathias Taichi Ohira Poulsen arbejder som tjener på Madindustrien. Nu springer de ud som iværksættere, fortæller Heinrich Schrøder.

Gamle gulv- og støbeplader udgør en del af beklædningen i de madboder, hvis køkkener skal være nemme at rengøre og derfor er beklædt med hvide kakler. Foto: Morten Pape
Gamle gulv- og støbeplader udgør en del af beklædningen i de madboder, hvis køkkener skal være nemme at rengøre og derfor er beklædt med hvide kakler. Foto: Morten Pape

Indiske og vietnamesiske familier

"Indish" er den tredje bod, og her er der tale om autentisk indisk mad, som bliver tilberedt af en indisk familie, der står bag boden. Det er også en familie, der står bag det vietnamesiske køkken i "MOW - Meals on Wheals", som lægger beslag på det køkken, der var beregnet til en dobbeltbod med to forskellige koncepter.

- Vietnameserne har lejet hele boden, for de vil gerne have siddepladser ved det åbne køkken. Jeg synes, det er et spændende koncept, der ikke er set andre steder, siger Heinrich Schrøder.

Den sidste bod har han selv aktier i sammen med sin samlever Michele Setuko Ohira Poulsen og partner Steffen Nielsen, der laver en lille "fillial" af Madindustrien på stedet.

- Vi kalder det "Industriens Gadekøkken", da vi ikke ønsker at fastlåse køkkenet. Dermed vil der være mulighed for at eksperimentere og udvikle. Når dørene åbnes, vil gadekøkkenets tema være inspireret af de amerikanske sydstater. Her vil der blive serveret burgere med blandt andet fried chicken og brisket (oksespidsbryst, red.) i lækre burgerboller, som er bagt af Vanilla, fortæller restauratøren.

Det har været en opgave at sikre en god akustik i lokalet, som er forvandlet fra Heidi's Bier Bar til et streetfood mekka, hvor gæsterne skal kunne tale sammen ved langbordene. Foto: Morten Pape
Det har været en opgave at sikre en god akustik i lokalet, som er forvandlet fra Heidi's Bier Bar til et streetfood mekka, hvor gæsterne skal kunne tale sammen ved langbordene. Foto: Morten Pape

Streetfood er tæt på åbning - se hvilke madboder du kan besøge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce