Sygehuset får 350 ekstra parkeringspladser - se her hvor de skal ligge

I idéforslaget lægger man op til, at parkeringshuset skal ligge på hjørnet af Horsensvej og Skovgade. Illustration: Region Syddanmark

Sygehuset får 350 ekstra parkeringspladser - se her hvor de skal ligge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I løbet af sommeren 2019 år skal et nyt rundt, parkeringshus stå færdigt ved Vejle Sygehus. Det skal afhjælpe flere års parkeringstrængsler for patienter og personale.

Vejle: Det er mildt sagt ikke nemt at finde en plads til sin bil ved Vejle Sygehus. Men i løbet af sommeren 2019 er trængslerne for patienter, pårørende og personale ovre.

Her skal et nyt parkeringhus med op imod 350 pladser stå klart. Sådan lyder i hvert fald det forslag, som politikerne i Region Syddanmarks innovationsudvalg skal nikke til tirsdag 14. november.

At hospitalet på Beriderbakken skal kunne rumme flere parkerede biler, stod klart for et par måneder siden, da regionsrådspolitikerne indgik aftale om budgettet for 2018. Her blev 40 millioner kroner afsat til formålet.

Peger på en hjørnegrund

Man har vurderet tre beliggenheder til p-huset, og er nået frem til en på grunden på hjørnet af Horsensvej og Skovgade. Ifølge forslaget har man været i dialog med Vejle Kommune, og et byggeri her kræver ingen ændring af lokalplanen.

Det betyder, at projektet kan iværksættes med det samme og tidligere end de andre placeringer, som var ved hovedindgangen og foran det nye psykiatrisygehus.

Man foreslår et cirkulært parkeringshus, fordi det følge dagsordenen skulle være mere brugervenligt, idet det bygges som en spiral og uden ramper. Arealet udnyttes også mest effektivt i forhold til antallet af pladser, som der bliver 300-350 flere af. Samtidig nedlægger man cirka 50 eksisterende pladser.

Fik 726 pladser i 2010

Projektet er efter budgetforliget tilført fem millioner kroner fra puljen til etablering af særlige pladser i psykiatrien og skyldes et øget antal af senge til psykisk sårbare. Det er med til at øge behovet for flere parkeringsmuligheder.

Baggrunden er desuden, at aktiviteten på sygehuset i forhold til undersøgelser og operationer generelt er steget betragteligt, og selv ikke de 726 parkeringspladser, der stod klar i 2010, er nok.

Især i dagtimerne kan det være så godt som umuligt at finde et sted at parkere. Men det bliver der forhåbentlig lavet om på om halvandet års tid, hvor byggeriet efter planen vil stå færdigt.

Sygehuset får 350 ekstra parkeringspladser - se her hvor de skal ligge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce