Tidligere folketingsmedlem: Brug de nye lokale politikere på Christiansborg

Karen Klint (S) har sat sin sidste underskrift på dokumenter i Folketinget. Men hun glæder sig over, at Vejle Kommune nu er repræsenteret af hele fire politikere fra fire forskellige partier på Christiansborg. Privatfoto

Tidligere folketingsmedlem: Brug de nye lokale politikere på Christiansborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejle skal genoptage traditionen med hyppige møder med de lokale politikere

Vejle: Fire lokale medlemmer af Folketinget.

Det er en gevinst, der skal udnyttes, mener det nu tidligere folketingsmedlem, Karen Klint (S).

Med 21 års erfaring på Christiansborg, kan hun stadig huske, da Vejle Kommune med daværende borgmester Flemming Christensen (SF) i spidsen holdt mindst tre møder om året med kommunens repræsentanter på Christiansborg.

- Vi havde møder med økonomiudvalget. Det var en meget fin lejlighed til at drøfte aktuelle emner og få noget input direkte, siger Karen Klint.

Tradition døde med reform

Ifølge den erfarne politiker, der inden sin folketingskarriere havde ti års erfaring i Vejle Byråd, er det uhyre vigtigt at sikre samspillet mellem det lokalpolitiske og Christiansborg:

- Men desværre døde traditionen med kommunalreformen. Jeg tror, vi havde et enkelt møde, mens Leif Skov (S) var borgmester - (fra 2007 til 2010 -red.). Men siden har vi ikke været indkaldt.

Karen Klint har de seneste otte år kun haft en enkelt lokal kollega, nemlig DFs formand Kristian Thulesen Dahl fra Thyregod.

- Det er vigtigt med lokal repræsentation. Ellers gav det jo heller ikke mening at dele landet ind i mere end 100 selvstændige valgkredse.

Vigtige input

Det tidligere folketingsmedlem mener også, at det er vigtigt, at gøre opmærksom på kommunernes vilkår:

- Tag nu diskussionen om minimums-normeringer i institutionerne, som nogen partier har bragt ind i valgkampen. Hvordan stemmer det lige overens med kommunernes ønske om selvstyre, lyder det fra Karen Klint.

Vejle Kommunes borgmester Jens Ejner Christensen (V) sagde forleden til avisen, at han er opmærksom på muligheden med dialog med kommunens repræsentanter på Christiansborg, men henviste samtidigt til, at man har møder med folketingspolitikerne i regi af kommunesamarbejdet Trekantområdet Danmark, hvor borgmesteren er formand.

Karen Klint bekræfter, at der har været møder med Trekantområdet og flere andre lokale organisationer:

- Men det er vigtigt, at man også mødes med Vejle Kommune, siger Karen Klint.

Tidligere folketingsmedlem: Brug de nye lokale politikere på Christiansborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce