Tour de France til Vejle er kommet et tråd nærmere

Vejle har allerede store traditioner som målby for kongeetapen på Danmark Rundt. I 2021 tyder meget på, at Tour de France-feltet kommer til byen for at starte anden etape mod Sønderborg. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Tour de France til Vejle er kommet et tråd nærmere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Staten har nu taget det store cykelløb med på finansloven - det er også godt nyt for Vejle.

Vejle: Sandsynligheden for at Vejle i juli 2021 får besøg af verdens største cykelløb stiger.

I forbindelse med den franske præsident Emmanuel Macrons besøg i Danmark meddelte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at staten afsætter 17 millioner kroner på statsbudgettet for 2021 til en Tour de France-start. Dermed signalerer statsministeren, at Danmark står godt i kapløbet om at blive vært for starten. Og i det spil er Vejle udset som startby for anden etape.

- Vi er i hvert fald kommet et skridt nærmere, mener Vejles borgmester Jens Ejner Christensen (V).

Direktør fulgtes med præsidenten

Med i den franske delegation ved statsbesøget var også Tour de France-direktør Christian Prudhomme - og sammen med statsministerens melding ser Vejles borgmester direktørens deltagelse som et ret sikkert tegn på, at udvælgelsen går Danmarks vej:

- Jeg har fået at vide, at det er ret usædvanligt, at Prudhomme er en del af den officielle delegation, siger Jens Ejner Christensen.

Som alle andre må han dog vente til næste år, før Tour de France sætter officielt navn på startbyen i 2021. Men når det sker, er Vejle klar:

- Vi har reserveret de fem millioner kroner, det koster at blive startby. Og jeg er sikker på, at det er en rigtig satsning. Vi får måske ikke helt så mange helikopter-billeder som målbyen, men til gengæld får vi glæde af at have cykelfeltet på besøg hele formiddagen. Det bliver en stor oplevelse for publikum og en topning af vores sats på at markedsføre Vejle som en cykelby, siger Vejles borgmester.

Tour de France til Vejle er kommet et tråd nærmere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce