Trafikken er vokset markant - og det kan mærkes på Vejlefjordbroen

Danskernes bilpark er vokset med 19 procent siden 2010. Det er en del af forklaringen på, at der også er kommet langt flere biler på de danske motorveje. Arkivoto: Benny F. Nielsen

Trafikken er vokset markant - og det kan mærkes på Vejlefjordbroen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trafikken på de danske motorveje er vokset markant de seneste syv år. Det kan ikke mindst mærkes på E45 ved Vejle.

Vejle: Siden finanskrisen mistede sit greb i danskerne, er trafikken på motorvejene taget til i styrke.

Faktisk kører vi mere på motorvejene end nogensinde før, viser tal fra Vejdirektoratet, som anslår, at der er sket en samlet stigning i trafikken på over 31 procent på det danske motorvejsnet siden 2010.

På Vejlefjordbroen er trafikken samlet set steget med cirka 34 procent fra 2010 frem til 2017. I myldretiden ses væksten mest markant. Her kører der 40 til 45 procent flere biler på Vejlefjordbroen i dag end for syv år siden.

- Denne udvikling skaber selvsagt trængsel på vejene, fordi et større antal bilister skal deles om pladsen. Det betyder, at risikoen for trængsel og kø bliver større. Men det giver også nye udfordringer for os i Vejdirektoratet, fordi vi har en stor opgave med at sørge for, at vi hele tiden udnytter den eksisterende kapacitet på vejene bedre og mere intelligent, så trafikanterne ikke spilder for meget tid med at sidde i kø, siger trafikdirektør Niels Tørslev fra Vejdirektoratet.

Han uddyber, at Vejdirektoratet i et forsøg på at komme trængslen til livs, afprøver nye løsninger med kørsel i nødsporet, nye dynamiske krydsløsninger, flytbare autoværn og skarpere trafikinformation.

Trafikken på de danske motorveje
  • Antallet af kørte kilometer på motorvejsnettet steg med 4,1 procent i 2017. Dermed er trafikken steget med over 31 procent på de hjemlige motorveje siden 2010.
  • 34 % af den samlede bilkørsel i Danmark foregår på motorvejsnettet.
  • På Vejlefjordbroen er trafikken i myldretidstimerne fra 2010 frem til 2017 steget med 40 - 45 % mens trafikken midt på dagen kun er steget med 25-30 %.

Motorvejen er sikrest

34 procent af den samlede bilkørsel i Danmark foregår på motorvejsnettet, og det er overordnet set godt for trafiksikkerheden. Motorvejene er nemlig de mest sikre veje at køre på, fortæller Niels Tørslev.

Men han erkender, at den øgede trafik især giver udfordringer i myldretiden.

- Konsekvensen er, at vi får mere uforudsigelige rejsetider i spidsbelastnings-tidspunkterne om morgenen og om eftermiddagen - simpelthen fordi der kun skal ganske små forstyrrelser til at skabe køer og sætte trafikken i stå i lang tid.

Trafikken er vokset markant - og det kan mærkes på Vejlefjordbroen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce