Trods butiksdød: Udvalg sagde nej til at åbne for klinikker i stueplan

Kim Hesel (K) ejer selv ejendomme i midtbyen, men er ikke inhabil, har forvaltningen fastslået. Arkivfoto: Mette Mørk

Trods butiksdød: Udvalg sagde nej til at åbne for klinikker i stueplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konservativ næstformand fik afvist sit forslag - formand vil afvente større diskussion om midtbyen.

Vejle: Det kan godt være, at butikkerne dør, og det er svært at leje lokalerne ud. Men Vejle Byråds tekniske udvalg vil ikke være med til at lempe på udlejningsreglerne her og nu.

Sådan er situationen efter, at politikerne tirsdag drøftede et forslag fra udvalgets konservative næstformand, Kim Hesel. Han mener, at man bør give mulighed for, at der kan indrettes andet end butikker, cafeer og restauranter i en række sidegader, hvor det i dag er i strid med lokalplanen.

Forslaget pegede blandt andet på Vissingsgade og Orla Lehmannsgade. Og som Kim Hesel tidligere har konstateret, er situationen allerede den, at der er flyttet "ulovlige" lejere ind, blandt andet frisører.

Forvaltningen redegør for udfordringens omfang på udvalgets møde i marts.
Ordlyden af Kim Hesels (K) forslag, som samlede flertal i teknisk udvalg

Afventer overordnet drøftelse

Men udvalget var ikke med på forslaget. Venstres to medlemmer undlod at stemme, sammen med Dansk Folkeparti. Socialdemokratiet og SF stemte direkte nej.

Udvalgets formand, Christoffer Melson (V) har sammen med sin partifælle, borgmester Jens Ejner Christensen, tidligere peget på, at der er brug for en mere overordnet diskussion, inden man eventuelt lemper bestemmelserne i lokalplan 1000. Planen for Vejles centrum hænger sammen med den overordnede midtby-strategi, der efterhånden i årtier har sendt så mange butikker og andre aktiviteter som muligt ned i bykernen.

Ryger ikke ud her og nu

- Økonomiudvalget skal have en overordnet snak om strategien på et seminar i marts. Den mener jeg, vi skal afvente, så vi ikke foregriber noget, siger Christoffer Melson.

De nuværende "ulovlige" lejere behøver dog ikke frygte, at forvaltningens folk kommer forbi og håndhæver forbuddet her og nu:

- Jeg har fået at vide, at det har opsættende virkning, så længe vi drøfter problemet. Da mit forslag faldt, har jeg nu bedt om at få en præcis opgørelse over problemets omfang til vores næste udvalgsmøde, siger Kim Hesel.

Ikke inhabil

Det ønske var der flertal for i teknisk udvalg. Kim Hesel fik opbakning fra sine borgerlige udvalgskolleger fra Venstre og Dansk Folkeparti.

Helt overordnet så Kim Hesel helst, at der blev åbnet mulighed for klinikker i de sidegader til gågaden, hvor der i dag er forbud. Som erhvervsmægler står han selv for udlejningen i en del af de tomme butikslokaler.

Det fik i sidste uge udvalgskollegaen Martin Sikær (S) til at sætte spørgsmålstegn ved Kim Hesels habilitet.

- Men det er undersøgt, og jeg er ikke inhabil, siger Kim Hesel.

Trods butiksdød: Udvalg sagde nej til at åbne for klinikker i stueplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce