Udskiftning i toppen af den lokale folkekirke: Så mange vil være ny provst

12 har søgt om at afløse provsten i Vejle Provsti, Leif Arffmann, der går på pension. Han har været sognepræst i Sct. Johannes Sogn i 40 år og provst i næsten 30 år. Arkivfoto

Udskiftning i toppen af den lokale folkekirke: Så mange vil være ny provst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye leder af den lokale folkekirke bliver chef for 28 tjenestemandsansatte præster og ni overenskomstansatte præster.

Vejle: 12 har søgt stillingen som provst i Vejle Provsti og sognepræst i Sct. Johannes Sogn som afløser for provst Leif Arffmann, der går på pension.

Leif Arffmann fylder 70 år til sommer og falder dermed for aldersgrænsen. Han har været sognepræst i Sct. Johannes Sogn i 40 år og provst i næsten 30 år.

Provsten er den øverste ansvarlige embedsmand i provstiet, der kan kaldes en organisatorisk enhed i folkekirken.

Når biskoppen udnævner en præst til provst, bliver han/hun en overordnet og tilsynsførende præst, som på biskoppens vegne skal lede provstiet. Provsten er som regel også sognepræst i en af sognets kirker, sådan som Leif Arffmann har været.

Provsten i Vejle Provsti har ansvar for 28 tjenestemandsansatte præster og ni overenskomstansatte præster. Provstiet omfatter 26 sogne, 22 pastorater, 24 menighedsråd, 30 sognekirker samt en valgmenighedskirke.

23 kirker i Vejle Provsti har tilknyttet en kirkegård, og der er fire bykirkegårde i Vejle. Flertaller af provstiets kirker rækker tilbage til middelalderen.

Der bor 96.258 personer i Vejle Provsti, hvoraf 78,1 procent er medlemmer af folkekirken.

Vejle Provsti og er geografisk og demografisk et stort provsti i stadig vækst. Det omfatter Vejle by samt de gamle kommuner: Vejle, Børkop, Jelling og Egtved samt dele af den tidligere Give Kommune. Desuden er der budgetsamarbejde med sogne i Vejle Kommune, som hører under Grene Provsti i Ribe Stift.

Provsten skal da også ifølge jobopslaget både have solide lederegenskaber, være en effektiv beslutningstager, en skarp og smidig forhandler og have økonomisk overblik til støtte for en sund økonomi, samt viden om regnskab og bygninger.

Vejle Provsti er kendetegnet af en levende teologisk samtale mellem præsterne, blandt andet med et årligt provstikursus, og den nye provst skal engagere sig i den stadige videreuddannelse af provstiets præster.

Den nye provst ventes ansat til 1. september, og under vakancen er provsten i Fredericia, Børge Munk Povlsen, fungerende provst i Vejle.

Udskiftning i toppen af den lokale folkekirke: Så mange vil være ny provst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce