Udvalg siger nej til integrationsprojekt: - Vi kunne få to folkeskolelærere for samme beløb

Team Succes, der blandt andet tilbyder gratis lektiehjælp for unge i Vejle, fik nej til sin ansøgning om to millioner kroner til et nyt to-årigt projekt i Vejle. Arkivfoto

Udvalg siger nej til integrationsprojekt: - Vi kunne få to folkeskolelærere for samme beløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejle Kommune stopper sin støtte til integrationsprojektet Team Succes, der bad om to millioner kroner til nyt to-årigt projekt.

Vejle: Vejle Kommune indstiller fra 2019 sin økonomiske støtte til integrationsprojektet Team Succes.

Det besluttede arbejdsmarkedsudvalget torsdag, hvor et enigt udvalg sagde nej til en ansøgning fra Team Succes om godt to millioner kroner til et to-årigt projekt med fokus på at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse.

- Det er et fint initiativ, men det er også et forholdsvist stort beløb, de beder om. En million kroner om året er ret mange penge - det kunne man få to folkeskolelærere for. Jeg har fuld respekt for det arbejde, de laver i Team Succes, men man må også sige, at projektet er endt et helt andet sted, end der hvor det startede, og nu kan vi ikke være med mere, siger udvalgsformand Anja Daugaard (LA) om beslutningen.

Hun peger på, at da Vejle Kommune indledte sit samarbejde med team Succes, var prisen 300.000 kroner om året.

- Siden blev det til 600.000 kroner, og nu er det en million. Projektet har efterhånden fået karakter af "anden aktør" frem for en frivillig forening, siger Anja Daugaard.

Team Succes
Team Succes er en forening, der har til formål at hjælpe unge med indvandrer- og flygtningebaggrund med sociale og faglige kompetencer.

Foreningen blev startet i 2008 i Vejle og har siden startet lokalforeninger flere steder i landet.

Flere af foreningerne er dog lukket igen efter at have mistet den kommunale støtte.

Foreningen tilbyder blandt andet gratis lektiehjælp for unge i lokaler på Dæmningen i Vejle.

Ikke alle har råd

Afslaget fra arbejdsmarkedsudvalget får konsekvenser for foreningens arbejde i Vejle, siger generalsekretær Fouzi Abdelrazik.

- Nu skal vi have vendt det i bestyrelsen, men det kommer formentlig til at betyde, at vi må genindføre kontingentet, og det vil medføre, at det ikke længere er alle, der vil få den hjælp, som vi tilbyder, siger Fouzi Abdelrazik.

Han tilføjer, at foreningen kører videre som hidtil skoleåret ud.

Derefter stopper den økonomiske hjælp fra kommunen, og derfor vil det sandsynligvis være et noget mindre projekt, der starter efter sommerferien.

- Vi har i dag 15-30 unge inde dagligt, som enten deltager i vores lektiehjælp eller sociale aktiviteter. Derudover tilbyder vi træning i jobsamtaler og eksamenstræning, og efter jul starter vi et forløb i personlig udvikling, siger Fouzi Abdelrazik.

Udvalg siger nej til integrationsprojekt: - Vi kunne få to folkeskolelærere for samme beløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce