Udvalg til kolleger: Lyskrydsplan er en ommer


Udvalg til kolleger: Lyskrydsplan er en ommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teknisk udvalg og forvaltningen skal se på plan for ombygning af fem kryds endnu engang.

Vejle: Det er en ommer.

Sådan er beskeden fra økonomiudvalget til kollegerne i teknisk udvalg efter mandagens møde. Beskeden er hæftet på sagen om ombygning af fem centrale kryds i Vejle - et projekt til sammenlagt 15,5 millioner kroner.

- Sagen er simpelthen ikke belyst godt nok til, at vi kan tage en beslutning, siger den konservative Dan Arnløv Jørgensen.

Den konservative politiker savner dokumentation for, at krydsombygningerne er nødvendige af hensyn til byens trafikale infrastruktur:

- Vi mangler trafiktal og prognoser, og så savner jeg sammenhængen med den mobilitetsrapport, der er på vej, lyder hans kritik.

Fem kryds i søgelyset
Ombygningen af de fem kryds bygger i princippet på kommunens nuværende trafikplan, der daterer sig helt tilbage til 2000. Her opererer man med den ydre trafikring og en parkeringsring for trafikanter, der har ærinde i midtbyen. For at skabe bedre flow i trafikken er det nødvendigt at optimere krydsene, lyder det i indstillingen til politikerne fra teknisk forvaltning.De fem kryds, der planlægges ombygget er:

Danmarksgade/Langelinie

Ibæk Strandvej/Toldboldvej

Sjællandsgade/Toldbodvej

Valløesgade/Ørstedsgade

Dæmningen/Borgvold/Fiskergade

Planen følger analysen

Tilbage i starten af oktober besluttede et enigt teknisk udvalg at anbefale, at man gik i gang med projekterne. Allerede dengang spurgte avisen, hvordan ombygningen af de fem kryds hænger sammen med den store trafikrapport, som er på vej til byrådet - en rapport, der skal komme med anbefalinger til trafikinvesteringer i de kommende år.

Dengang henviste udvalgsformand Peder Hummelmose (V) til, at planerne er i overensstemmelse med analyserne i rapporten. Den er ikke præsenteret for det samlede byråd endnu, men ifølge udvalgsformanden har forvaltningen haft mulighed for at arbejde med tal og prognoser fra materialet på forhånd.

Hverken i teknisk udvalg eller økonomiudvalget er indstillingen fra forvaltningen dog  bakket op af omfattende bilagsmateriale. Økonomiudvalgets medlemmer måtte udover dagsordens-teksten nøjes med et kort, der viser placeringen af de fem kryds - og mens kollegerne i teknisk udvalg altså var klar til at sige ja på det foreliggende grundlag, er meldingen en anden fra økonomiudvalget.  

- Det er ikke fordi, vi ikke tror på projekterne - for eksempel et nyt lyskryds ved Ibæk Strandvej - men nu sender vi sagen tilbage og beder om at få nøjere beregninger på de enkelte projekter, siger borgmester Jens Ejner Christensen.

Udvalg til kolleger: Lyskrydsplan er en ommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce