Udviklingsdirektør letter i ideernes verden


Udviklingsdirektør letter i ideernes verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Slip trolden løs«. Sådan hedder en bog, som avisen en gang lånte af Carsten Tromborg. Måske er det en titel, der også beskriver hans indre univers lige nu. Fra næste uge er Carsten Tromborg på fri fod! Vejle Kommune vil fremover bruge ham som udviklingsdirektør og lade andre klare regnskabstallene. Udviklingsdirektør med et sekretariat og otte-ti ansatte. Plus det løse, når der er særlige opgaver på tværs af forvaltninger og andre skel. Men hvad sker der på det mere jordnære niveau, når man med Tromborgs ord »planter fødderne solidt i den blå luft«. Jo Tromborg regner da med at få talens brug igen efter nogle år, hvor han nærmest har skullet holde sig i skjul. Han vil vælte ideer af sig og arbejde for at inddrage borgere i den udvikling, der skal i gang. Han er allerede begyndt at tænke:

Vejle er kun en fornemmelse

-Vejle er ikke rigtig kendt for noget. Vejle er en fornemmelse. Sådan var det også en gang med Jelling. Vejle skal brandes på de eksisterende ting, gøres kendt for det, vi allerede har. Vejle Ådal, historien i Jelling og Ravning, naturskoven ved Brandbjerg, Abrahamsens Gård. Vi skal bruge dét, der er, ikke lave nye besøgscentre, der ikke kan undgå at give underskud. Vi skal binde det sammen med stier til familiecykelture, hvor man stiller bilen et sted og kører en tur rundt og kommer tilbage til bilen igen. Stierne skal forbindes ind igennem byen og ud og have fat i fjorden. Det kan blive et historiens parallelogram. Jeg kan se, at fremtiden kommer til at ligne starten af 90'erne, hvor der var puljer, man kunne søge midler fra til den slags aktiviteter. Den levende fortæller og beretningen vil få en stor fremtid. Vi ønsker jo alle at møde vidende og engagerede mennesker, som kan guide os rundt, når vi selv er ude, forklarer Carsten Tromborg med den for ham typiske ildhu og glæde ved udviklingen af visionerne.

Rekordlisten

Af hensyn til tvivlere og andre, der ikke ved, hvilken kraft der nu er sluppet løs, kommer her nogle højdepunkter i Carsten Tromborgs resultatliste. Selv vil han med klædelig beskedenhed sige, at den slags er resultat af holdarbejde. OK, men det er ofte det hold, Tromborg er med på, man skal holde øje med: - 1982-84 Temadage Dyr og Menneske, kommunal kulturudvikling. - 1986 vikingeprojektet i Jelling: Udstillingscenter, egnsspil og Et nybygget vikingeskib. Tre vilde ideer realiseret i løbet af 1990'erne. - 1990 Børn som medborgere. - Omkring 1990 syv- og 10-punktsprogrammerne. Statslige udviklingspuljer, som Jelling Kommune udnyttede i en grad, så den både blev berygtet for det og grundlag for en ny folkeoplysningslov. - 1994 Formand for »Højlundfonden«, der stod for uddeling af trecifrede millionbeløb til kulturlivet på landsplan. - 1999 Børnegrundloven. - 2000 Kongernes Jelling og Vor tids Runesten. Endnu en skør idé skrevet om natten, og sendt til statsminister Poul Nyrup Rasmussen. Resultatet var en total udsmykning af Jelling Kirke som minde om årtusindskiftet, og Kong Gorms knogler tilbage under kirken, overværet af Dronning Margrethe, der besøgte Jelling to gange det år, anden gang med hele den danske elite af regering og topembedsmænd. - 2008 Jellings status som verdensarvsmonument udløser endelig en passende skiltning på motorveje og mindre veje samt lokalt. Det lyder måske som en lille ting med lidt vejskilte. Men det kan blive millioner af kroner værd, hvis resultatet er en øget turiststrøm.

Udviklingsdirektør letter i ideernes verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce