VB kan lære af skakklub - er rykket i "superligaen" efter 37 års fravær

Oprykningen til Skakligaen er netop sikret, hvilket de brede smil tydeligt afslører. Fra venstre er det Farzam Firooznia, Tihomir Borovnica, Kim Skaanning, Per Skjoldager, Lars Pedersen, John Rødgaard, Bjarke Kristensen og Leif Kristensen. Privatfoto: Lars D. Sørensen.

VB kan lære af skakklub - er rykket i "superligaen" efter 37 års fravær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skakklubben Evans er rykket op i den fornemste danske skakrække, Skakligaen, efter 37 års fravær.

Vejle: Vejle Boldklub kan lære af de lokale skakspillere fra Evans.

Den vejlensiske skakklub er netop rykket op i landets fornemste liga. Mens de vejlensiske fodboldfans hungrer efter en tilbagevenden til Superligaen efter ni års venten, har de lokale skakspillere været endnu mere tålmodige.

I de seneste 37 sæsoner har Vejle ikke været repræsenteret i landets fornemste skakrække, Skakligaen. Men det bliver Evans i næste sæson efter et nervepirrende afslutningsstævne i Fredericia søndag eftermiddag.

Her mødtes de to oprykningskandidater, Evans og Fredericia Skakforening, i en direkte duel. Vejlenserne havde fordelen på forhånd, idet holdet kunne klare sig med et nederlag på 3-5 og stadigvæk sikre sig oprykning til ligaen. Da sidste match var overstået i Fredericia lød slutresutatet 4-4, og så var den vejlensiske oprykning en kendsgerning.

Med det uafgjorte resultat gik begge de lokale hold ubesejrede igennem hele sæsonen.

Tabte kun seks partier

Efter at have været tæt på oprykning gennem de seneste sæsoner, stillede Evans op i en forstærket udgave i den netop afsluttede sæson. Med brug af fortrinsvis stamspillere og kun få reserver i de syv holdkampe, blev det en meget homogen sæson med kun få udsving. Af de 56 partier holdet spillede, blev 24 vundet, 26 sluttede remis og kun seks partier gik tabt.

I sæsonerne 1970-71, 1972-73, 1974-75 og 1980-81 havde Evans status som 1. divisionshold, som på det tidspunkt var den bedste skakrække. Med den seneste oprykning er det således femte gang i historien, at Evans tilspiller sig retten til at deltage i den bedste skakliga.

- Vi går den nye sæson, der starter i efteråret, i møde med stor spænding. Der venter mange hårde og interessante kampe for både spillere og det vejlensiske skakpublikum, siger klubbens formand, Preben Sørensen.

VB kan lære af skakklub - er rykket i "superligaen" efter 37 års fravær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce