Værested får udvidet åbningstiden

Det er problematikken om et øget antal af misbrugere i Byparken, der har fået politikerne til at udvide åbningstiden hos Café Parasollen. Arkivfoto

Værested får udvidet åbningstiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Café Parasollen får fra 1. september udvidet åbningstiden til klokken 21. Det sker for at give byens udsatte borgere et sted at være i aftentimerne. Beslutningen glæder udvalgsformand.

Vejle: Fra første september får byens udsatte grupper et sted at gå hen om eftermiddagen og aftenen. Det står klart, efter at kommunens voksenudvalg på et ekstraordinært møde onsdag enstemmigt besluttede at udvide åbningstiden hos Café Parasollen i Vestergade.

Beslutningen kommer efter en sommer, hvor der har været stor debat om byens misbrugere, som de seneste måneder har gjort deres indtog i Byparken og foårsaget gener og utryghed for parkens andre brugere og naboer i området.

Blandt andet har der været meldinger om vilde drukfester i parken, ligesom der er fundet sprøjter og andre efterladenskaber på det grønne område.

Jeg er nødt til at fremhæve vores samarbejdspartnere, som begge har været indstillet på at finde en løsning.
 

Enigt udvalg

For tiden lukker Parasollen klokken 16 i hverdagene, og der er derfor flere timer, hvor byens udsatte borgere mangler et opholdssted, inden herberget ved havnen åbner om aftenen.

Fremover vil caféens åbningstider være 8.30 til 21, og dermed vil den øgede åbningstid ikke få indflydelse på caféens eksisterende aktiviteter.

Det glæder udvalgets formand, Gitte Frederiksen (V), at der kunne findes en løsning med kort varsel.

- Det glæder mig, at vi kan give byens udsatte et sted at være i aftentimerne året ud. Derefter vil vi evaluere på, om vi skal gøre noget anderledes, siger Gitte Frederiksen.

Hun håber, at man også efter årsskiftet vil kunne tilbyde et værested til byens misbrugere om aftenen.

- Om vi skal fortsætte med sen åbningstid i Parasollen, eller om det skal ske gennem et nyt værested, ved jeg ikke, men vi skal klart have et aftentilbud, siger Gitte Frederiksen.

Penge er fundet

Udvalget havde også forhørt sig hos Kirkens Korshærs varmestue om muligheden for at udvide åbningstiden. Men selv om man var positivt indstillet for at få sat yderligere initiativer i gang for byens udsatte, måtte Korshæren melde fra, da man ikke kunne skaffe den nødvendige frivillige arbejdskraft med så kort varsel.

Gitte Frederiksen er glad for den dialog, udvalget har haft med de to væresteder.

- Jeg er nødt til at fremhæve vores samarbejdspartnere, som begge har været indstillet på at finde en løsning. Det har været virkelig positivt, siger Gitte Frederiksen.

Den udvidede åbningstid kommer til at at koste 40.000 kroner om måneden. Pengene findes i en pulje med midler fra sidste års budgetforlig, der endnu ikke er brugt, oplyser Gitte Frederiksen.

Dialogmøde mandag

På mandag samles udvalget igen til et stort dialogmøde med repræsenanter fra politi, boligorganisationer og andre interessenter. Gitte Frederiksen håber, at mødet kan give inspiration til fremtidige initiativer.

- Vi kan få input til, hvad vi kan gøre bedre eller anderledes. Samtidig håber jeg, at vi i fællesskab kan finde frem til nogle løsninger, der kan give målgruppen, hvad den har behov for. Om det er nye væresteder eller flere grønne arealer, ved jeg ikke. Det er det, vi skal have en snak om på mandag, siger Gitte Frederiksen.

Værested får udvidet åbningstiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce