Varehus deler julemad ud til fattige i gågaden

Maden fra butikkerne i Horsens, Kolding og ved Vejle Havn bliver pakket i poser og delt ud af Føtex' egne folk mellem klokken 10 og 12. Arkivfoto: Timo Battefeld

Varehus deler julemad ud til fattige i gågaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

24. december kan de allermest trængte familier i Vejle møde op i gågaden og få en gratis bærepose fuld af godter for at komme mætte igennem juledagene.

Vejle: Julen er lidt af et overflødighedshorn.

Vi mæsker os i klejner, konfekt, flæskestege, mandariner, gaver og masser af brun sovs. Men det er altså ikke alle, der har råd til at komme godt igennem julen. De får nu en hjælpende hånd af Føtex i Nørregade.

Varehuschefen har skelet til butikken i Vanløse, der sidste år samlede fødevarer ind fra hele hovedstadsområdet og delte dem ud til de mest udsatte borgere.

- Det var en stor succes. Så hvorfor ikke gøre det samme her? Det er nu lykkedes, siger Mikkel Niess.

Vi ser flere fattige i Vejle, og de har brug for hjælp. Derfor er vi dybt taknemmelige.
 

Ansatte hjælper til

23. december får han en ordentlig sending af mad fra varehusene i Horsens, Kolding og ved Vejle Havn, som bliver pakket i poser og delt ud af Føtex' egne folk i gågaden mellem klokken 10 og 12 juleaftensdag.

- Og de gør det frivilligt. Jeg skrev det i vores Facebook-gruppe, og kort efter stod 20 mennesker klar. Det gør mig stolt, tilføjer chefen.

Der er ikke nødvendigvis tale om varer til det klassiske julebord a la and og kartofler på glas, men mad som ellers ville være endt med enten et gult tilbudsmærke eller i skraldespanden.

Arrangementet er kommet i stand med hjælp fra gadeteamet under det sociale værested Café Parasollen.

Man møder bare op

I forvejen hjælper butikken til med madvarer til for eksempel de ugentlige suppeaftener, hvilket ifølge leder af Gadeteamet Sanne Bjerggård vækker glæde. Det gør også det seneste tiltag her, som hun kalder for et juleeventyr. Hun og et par af hendes medarbejdere vil hjælpe til på dagen, hvor det også handler lidt om at have øjnene med sig.

Der er ingen tilmelding til poserne med godter, som man regner med, at der bliver omkring 120 af. Man møder derfor bare op og tager imod. Samme dag deler Starbucks gratis kaffe ud.

- Vi stoler på folks samvittighed. At man kun tager imod, hvis man har brug for det. Men det er der desværre også flere og flere, der har. Vi ser flere fattige i Vejle, og de har brug for hjælp. Derfor er vi dybt taknemmelige, siger Sanne Bjerggård.

Varehus deler julemad ud til fattige i gågaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce