Vejle har vristet boksefinaler ud af handskerne på Aarhus

Formand Leif Lund, næstformand Lars Kristensen og kasserer Kim Andersen er kravlet i ringen. I disse uger har de travlt med alt andet udenfor ringen, så alt er klar til de jyske mesterskaber i boksning, som klubben er vært for de næste tre år. Foto: Yilmaz Polat

Vejle har vristet boksefinaler ud af handskerne på Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejle-klubben Wedala satser på 1000 tilskuere i Rosborg Hallen, når bokseklubben afvikler Jyske Mesterskaber i weekenden 26. og 27. januar. Klubben skal være bokse-vært de næste tre år.

Vejle: Det er en stolt trio, der træder op i den 45 år gamle boksering hos BK Wedala i Spinderihallerne.

Klubbens formand Leif Lund har i årevis arbejdet på at trække de årlige jyske mesterskaber til Vejle. Et finalestævne, som Aarhus har siddet på mindst 94 af de forgange 98 år.

Men nu har den lokale bokseklub overbevist Jydsk Amatør Bokse-Union(JABU) om, at Vejle og Wedala kan løfte stævnet til tidligere tiders højder.

- Vi har budt ind på stævnet, fordi publikums tilslutning i Aarhus har været dalende. Til sidst kom der blot et par hundrede, hvor vi regner med 1000 mand i Rosborg Hallen. Vi har allerede solgt 500 billetter til sponsorer og har med fondsmidler sikret, at alle under 18 år kan komme gratis ind, fortæller klubbens næstformand og sekretær, Lars Kristensen, der selv er tidligere jysk, dansk og nordisk mester.

Elitebokserne bokser uden hjelm ved stævnet, hvilket gør det meget mere publikumsvenligt. Nu kan man igen kende bokserne fra hinanden.
Lars Kristensen, næstformand BK Wedala

Et budget på en kvart million

Han har det overordnede ansvar for stævnet, der både er for fynske og jyske boksere, og som næste år har 100 års jubilæum. Vejle har fået værtskabet for de kommende tre år, og klubben har planer om en række tiltag for at trække folk af huse.

- Vi har som noget nyt valgt at holde stævnet over to aftener, hvor det tidligere har kørt hele weekenden. Vi gør det mere publikumsvenligt, så der bokses en time, hvorefter der er livemusik og polefitness i pausen, inden boksningen genoptages. Vi har sat prisen på fadøl ned til det halve i forhold til Aarhus, og tager kun en halvtredser i entré. Det er sjovere at blive jysk mester foran 1000 tilskuere i stedet for 200. Og for os som klub handler det ikke om at lave penge på det her. siger Lars Kristensen.

Klubben opererer med et budget for de kommende tre års finalestævner på en kvart million kroner.

- Det kræver indtægter, og derfor har vi gjort et kæmpe arbejde for at trække sponsorer til. Omkring 60 firmaer - hovedsageligt fra Vejle men også fra resten af Trekantområdet - vil støtte arrangementet, fortæller næstformanden.

Spektrum var for dyr

BK Wedala, der tæller 19 boksere med licens, stiller selv med syv boksere. De skal ugen før finalestævnet i Vejle forsøge at bokse sig videre til semifinalerne ved et kvalifikationstævne i Fjerritslev.

De kvalificerede eliteboksere dyster i 10 forskellige vægtklasser, mens U19-bokserne forventes at mødes i fire forskellige vægtklasser. Det giver samlet omkring 30 kampe, der skal bokses i Rosborg Hallen.

- I første omgang ville vi have lejet Spektrum til stævnet, men det var simpelthen for dyrt, fortæller Leif Lund.

Kommer på landkortet

Klubben stiller med 30 frivillige til stævnet, og formanden glæder sig over værtskabet, som han forventer, at klubben vil få gavn af på flere fronter.

- Stævnet er med til at profilere klubben, og det er samtidig godt for Vejle at få et mesterskab til byen. Det her betyder, at vi får sat både klubben og byen på landkortet, og vi viser sponsorerne, at vi kan løfte et stort ansvar. Samtidig har vi fået nye medlemmer - også udefra - hver gang vi har afviklet et stævne, fortæller formanden.

Vejle har vristet boksefinaler ud af handskerne på Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce