Vejles unge får oftere hjælp til narkotikamisbrug

Færre unge bliver misbrugere, og flere kommer i behandling. Det er konklusionen på en ny redegørelse over unges misbrug i Vejle. Arkivfoto

Vejles unge får oftere hjælp til narkotikamisbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny redegørelse viser, at der ikke er kommet flere misbrugere af narkotika blandt unge i Vejle. Til gengæld får flere end tidligere hjælp til at komme ud af misbrug.

Vejle: Vejles unge tager ikke mere narkotika end tidligere. Sådan lyder det i en redegørelse fra RusmiddelCenter Vejle.

Redegørelsen kommer, efter byrådsmedlem Henning Dam (S) tidligere på året opfordrede sundheds- og forebyggelsesudvalget samt voksenudvalget til at drøfte og udarbejde en redegørelse over misbruget blandt unge.

Redegørelsen ser dog mere positiv ud end forventet. Den viser nemlig, at der ikke er kommet flere unge i misbrug, men at de unge, som misbruger narkotika, i højere grad end tidligere kommer i behandling.

Redegørelsen omfatter unge i alderen 15-25 år, som enten eksperimenterer med stoffer eller misbruger dem. Det er primært hash, der er de unges foretrukne rusmiddel.

Det er ikke, fordi forældre ikke vil deres unge, men de ved det simpelthen bare ikke. Vi skal have kontakt til flere forældre, og det kræver også at vi er endnu mere inde omkring uddannelsesinstitutionerne end nu.
Gitte Frederiksen (V), formand for voksenudvalget

Samme niveau som tidligere

Det er kendt af politiet, at de unge misbrugere især mødes omkring Syddansk Erhvervsskole, men de unge flytter sig også rundt i byen.

Vejle Kommune har siden 2013 haft opsøgende indsatser på uddannelsesstederne, og det kan nu mærkes i antallet af unge, som får behandling for deres misbrug. I 2013 var antallet af unge indskrevet til behandling 86, mens der i 2018 var 135.

Gitte Frederiksen (V), formand for voksenudvalget, ser grund til optimisme.

- Antallet af unge med et misbrug ligger nogenlunde på det samme niveau, som det hele tiden har gjort. Men i og med, at vi kommer tættere på dem, og får kontakt med dem blandt andet via deres uddannelsesinstitutioner, så virker det værre. Det lykkes os at få flere i behandling, og det er rigtig godt, siger hun.

I aldersgruppen 19-25 år var der i 2013 165 politisager omhandlende euforiserende stoffer, i 2018 var tallet 170. Gitte Frederiksen peger på, at forældreinddragelse er vejen frem for at få holdt de unges misbrug i skak.

- Det er ikke, fordi forældre ikke vil deres unge, men de ved det (at der er et misbrug, red.) simpelthen bare ikke. Vi skal have kontakt til flere forældre, og det kræver også, at vi er endnu mere inde omkring uddannelsesinstitutionerne end nu, fortæller Gitte Frederiksen.

Vejle Kommune arbejder i forvejen med en række tiltag, som skal være med til at få de unge væk fra et misbrug. Blandt andet SSP-samarbejdet, gademedarbejdere i samarbejde med RusmiddelCenter Vejle og rådgivning.

Vejles unge får oftere hjælp til narkotikamisbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce