Vi må aldrig få en ny havnesag: Konservativ vil have ryddet op

Dan Arnløv (K) har på byrådsmøde efter byrådsmøde rejst sig for at kritisere håndteringen af havnesagen. Senest stemte han for en ny undersøgelse af bestyrelsesansvaret på baggrund af en rapport med udtalelser fra havnens medarbejdere. Arkivfoto: Mette Mørk

Vi må aldrig få en ny havnesag: Konservativ vil have ryddet op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter havnesagn har konservatives Dan Arnløv Jørgensen fokus på at rydde op i byrådet- men der står også trafik og byudvikling på partiets program.

Vejle: Styr på økonomien og lave skatter.

Det har ved flere valg været øverst på den konservative spidskandidat Dan Arnløv Jørgensens valgprogram. Men ikke i 2017.

De konservative mærkesager er overhalet af det, som Dan Arnløv kalder "et opgør med den syge politiske kultur i Vejle Byråd".

- Vi må aldrig få en ny havnesag. Den udspringer af en syg politisk kultur, hvor nogen sætter deres egne behov over kommunens. Derfor er der brug for udskiftning i byrådet, lyder det fra Dan Arnløv.

Fem spørgsmål til partiet
Skal der anlægges en ringvej rundt om Vejle?Ja det har der været behov for i mange år, Vardevej og Jellingvej bør forbindes allerede i næste valgperiode, og det er der råd til, hvis man omstøder den tåbelige beslutning om at lukke Sønderbrogade.

Skal der ansættes flere lærere?Ja skoledagene skal være kortere og de skal indføres 2 lærerordning på sigt. Vi havde gerne set at de 25 ekstra mio til skoleområdet var gået til ca 50 ekstra lærere.

Skal der gøres bedre rent i børnehaverne?

Hvis der er beskidt så ja. Hvordan ser I på bibliotekets fremtid?

Der er behov for at vi i Vejle by får taget en beslutning om nyt bibliotek og musikskole. Mest realistisk, når pengene skal findes, er nok at renovere og ombygge/ tilbygge det eksisterende bibliotek. Det vil kunne støtte campus området, og hvis man bygger det smart, vil det også kunne løse DGI Husets behov for flere fleksible mødesale.Hvordan vægter I vækst i forhold til trivsel i Vejle Kommune?

Det er som om det næste byggeprojekt i Vejle altid er vigtigere end dem, der bor her allerede - det skal vi ha gjort op med. Vejle er en dejlig by at bo i og det skal den også være i fremtide. Det er ikke et mål for os, at byens indbyggertal fordobles i 2050 som nogen taler om. Det er vigtigere, at man kan leve et godt liv i Vejle . 

 

Stribevis af skandaler

Det er langt fra kun havnesagen, der får det konservative byrådsmedlem til at konkludere, at det nuværende byråd er det ringeste, han har siddet i, siden han fik debut på den lokalpolitiske scene i januar 2006:

- Der har været en stribe skandaler blandt andet gaver til ansatte i teknisk forvaltning og en række juridiske sager, hvor borgere er blevet uretfærdigt behandlet.

Mange byrådsmedlemmer siger, at det er fortid og vi skal se fremad. Hvorfor bliver du ved?

- Fordi det betyder noget. Jeg oplever, at mange har mistet tilliden til politikerne. Den skal vi have genoprettet. Og det gælder også holdningen hos en række politikere, der mener, de repræsenterer kommunen. Det er vælgerne vi repræsenterer - ikke kommunen og embedsværket, siger Dan Arnløv.

Trods sit fokus på kollegernes politiske habitus, understreger han, at det bestemt ikke er alt på den konservative dagsorden. Her peger han på en mærkesag, der også var på partiets spiseseddel i 2013 - trafik:

- Jeg har talt for en omfartsvej vest om Vejle i årevis. Nu er der heldigvis opbakning. Men flertallet er på vej med andre fejl - ikke mindst lukningen af Sønderbrogade i forbindelse med projektet på posthusgrunden, siger Dan Arnløv.

Det Konservative Folkeparti
De konservative er repræsenteret i Vejle byråd med et enkelt medlem. Ved det seneste valg opnåede partiet 2.871 stemmer og mandatet tilfaldt for tredje gang Dan Arnløv Jørgensen med 1064 personlige stemmer.Partiet har denne gang syv kandidater på stemmesedlen. I 2013 havde de konservative vælgere ni kandidater at vælge imellem. Partiet er i teknisk valgforbund med Nye Borgerlige og Liberal Alliance.

V og S alt for tæt

Sammen med supercykelstien er planen om at erstatte Sønderbrogade med en ny vej bag om posthus- og godsbanegrunden  de to infrastrukturprojekter, som Dan Arnløv har tordnet mest imod de seneste fire år i byrådssalen. Og kampen mod lukningen af Sønderbrogade fylder så meget, at partiet i weekenden hængte særlige valgplakater op, der markerer den konservative modstand.

I byrådssalen er det dog aldrig lykkedes Dan Arnløv at overbevise nok kolleger om at sige nej til cykelsti og posthusgrundprojekt. Og han mener selv, at der er en forklaring:

- Der kommer simpelthen for mange byrådsmedlemmer udefra. Og så er socialdemokraterne og Venstre alt for tæt forbundne. Som jeg ser det, er den eneste forskel på de partiers borgmesterkandidater Vindelev og Brakker Bakker, lyder det fra Dan Arnløv med henvisning til henholdsvis Jens Ejner Christensens og Søren Peshardts geografiske udgangspunkt i storkommunen.

Hans eget udgangspunkt er Vejles midtby  - og ikke mindst den vestlige del. Netop her finder han endnu en mærkesag - nemlig en genopretning af kvarteret omkring Vedelsgade, Vesterbrogade og Vardevej:

- Enhver, der bevæger sig igennem området, kan se, at der er sket et forfald de seneste år, siger Dan Arnløv.

Vi må aldrig få en ny havnesag: Konservativ vil have ryddet op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce