Annonce
Erhverv

3F Vejle skælder ud: 'Vejle Kommune er med i løndumping - de ansatte mister over 4000 kroner om måneden'

Der blev udtrykt sympati med de strejkende sygeplejersker på generalforsamlingen i 3F Vejle, hvor formanden også varslede, at der ville blive holdt nøje øje med udviklingen i den kommunale rengøring, når opgaven til august overgår til sjællandske Renell A/S. Foto: Martin Jensen
Nyt udbud betyder 4000 kroner mindre om måneden til de ansatte, lød det på 3F-generalforsamlingen, der udtrykte sympati med de strejkende sygeplejersker.

Vejle: - Jeg er meget bekymret for de kommende ansattes vilkår, og kommunen bør være meget bekymret for sin rengøring de kommende år.

Sådan lød det fra 3F Vejle-formand Martin Jensen om resultatet af Vejle Kommunes licitation på rengøringsområdet, da afdelingen forleden holdt generalforsamling.

Som omtalt i Vejle Amts Folkeblad blev licitationen vundet af sjællandske Renell A/S, hvis bud var flere millioner kroner under de øvrige bydere på den syv år lange kontrakt.

Annonce

Ifølge 3F-formanden betyder udbudsresultatet, at en serviceassistent med en arbejdsuge på 37 timer vil få 4000 kroner mindre udbetalt om måneden end under den nuværende aftale.

- Ja, I hørte rigtigt - over 4000 kroner om måneden. Med anciennitet bliver forskellen bare større og større. Det er løndumping for skattekroner - i vores egen kommune. Derudover er firmaet kendt for at bruge underentreprenører, og Fagbladet har skrevet om horribelt lave lønninger typisk til rumænske ansatte - helt ned til 3700 kroner om måneden. Vi skal i hvert fald holde meget øje med det her den kommende tid fra 1. august, hvor firmaet overtager rengøringen, lød det i formandsberetningen.


Ja, I hørte rigtigt - over 4000 kroner om måneden. Med anciennitet bliver forskellen bare større og større. Det er løndumping for skattekroner - i vores egen kommune.

Martin Jensen, 3F


Sympati med sygeplejersker

3F Vejle anbefalede sine omkring 5000 medlemmer at stemme ja til de offentlige overenskomster.

De blev valgt

  • På generalforsamlingen var der genvalg til afdelings-næstformand Svend-Aage Hansen, gruppeformand Henning L. Troelsen og gruppe-næstformænd Mogens Ringive og Heinz Dahl.
  • Til bestyrelserne var der genvalg til Heinz Dahl, Thomas Jacobsen og Stefan Fyhn Gregersen, Peter Andersen og Kim Jensen samt Thomas Bernhardt og Steffen Nyland Jensen. Der var desuden nyvalg af Finn Barløse.

Alligevel var der sympati-tilsagn til de sygeplejersker, som er i strejke efter i to omgange at have afvist forhandlingsresultaterne.

- Vi bakker herfra 3F Vejle fuldt op omkring sygeplejerskernes kamp for at få ligeløn med andre gruppe med samme uddannelsesbaggrund og for at fjernet tjenestemandsreformen, som trådte i kraft i 1969. Vi lever i 2021 og den tid, hvor der eksisterede kvinde- og mandefag er forbi, lød det fra formanden, der også kom ind på nogle af afdelingens kampe i det forgangne år.

Blandt andet i Haverne i Jelling, hvor afdelingen i juni varslede konflikt mod et litauisk firma, der aflønnede ansatte med lønninger på 51 kroner i timer samt i Tirsbæk Bakker, hvor et firma fra Daugaard udførte arbejde for Huscompagniet A/S ved hjælp af polske medarbejdere, der fik 45 kroner i timen.

De to konflikter endte med, at det litauiske firma meddelte, at man ikke længere ville operere i Danmark, og med at Huscompagniet fyrede Daugaard-firmaet, som efterfølgende blev erklæret konkurs.

Annonce
Vejle For abonnenter

Da Else Marie skiftede navn, begyndte folk at møde hende på en anden måde: - Det er en anden type fyre, der skriver til mig

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Lå stønnende på en båre i retten: 48-årig københavner dømt for forsøg på at dræbe vejlenser med kniv og kogende vand

Vejle For abonnenter

Læs de nedslående svar på Jans henvendelse til Vejdirektoratet: 'Der er ét ord for det, og det er borgerfjendsk'

Vejle

Flere - især kvinder - brugte coronaår til at skifte navn: Så mange vejlensere fik nyt fornavn i 2020

Vejle Boldklub For abonnenter

Vanvittig rækker ikke efter vanviddet i Vanløse; VB scorede tre mål i tillægstiden og vandt 4-3

Navne

Hestepigen skifter gear: Louisiana fra Vejle går efter sæde i McLaren-racer med 452 hestekræfter under hjelmen

Billund For abonnenter

Sosu-elever hos bedemanden: Døde slipper en vind, når man flytter dem - og det er helt naturligt

Erhverv

'Mille' er tilbage, efter stress og angst tvang hende til at smide saksen: - Til sidst kunne jeg ikke engang gå ned og handle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur For abonnenter

'Det gør ondt i hjertet': Populært vægmaleri malet over uden varsel - kulturpolitiker er rasende

Danmark

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år - Min verden gik fuldstændig i sort

Vejle

En succes for 54 Vejle-butikker: Vejlenserne har købt 76.000 lykkeposer i år

Vejle For abonnenter

Se videoen: Den store maskine bider i godsbanegården - derfor pilles bygningen ned fra den fjerne ende

Vejle For abonnenter

Husker du Jytte og Viktor med den gamle agave? Nu er blomsten sprunget ud - se den her

Annonce