Annonce
Debat

Vi skal investere mere i sikring mod klimaforandringer

Podcast

Lyt: Sosu'ernes ferie giver frygtelig sommer for Danmarks svageste

Sosu-hjælpere er umulige at få fingrene i i øjeblikket. Især lige nu, hvor vi står midt i ferieperioden.

Debat

Værdig ældrepleje!

Læserbrev: Desværre så står kommunerne overfor store udfordringer med at rekruttere nok medarbejdere på ældre- og sundhedsområdet – her i Billund Kommune er antallet af ufaglærte i ældreplejen steget fra 9% i 2017 til 28% i 2021.

Debat

For lidt plads til vandkunst

Debat

Debat: En humanistisk funderet dagsorden for den teknologiske udvikling

Bedre sent end aldrig. Det fristes man til at sige ved mødet med regeringens hvidbog, som bærer titlen ”Mod et bedre samfund med tech-giganter”. Endelig har politikerne formelt fået øjnene op for, at virksomheder som Facebook, Google, Amazon og Apple spiller en fuldkommen afgørende rolle i snart sagt alle aspekter af vores liv og samfund.

Debat

Vis samfundssind og invester i nye medarbejdere

Debat For abonnenter

Er det bare for at tale om noget andet end næstformandens retssag? Dét forslag kan DF da ikke mene alvorligt

Kapitel 1 i håndbogen for spindoktorer: Har du en møgsag, så tal om noget andet. Det har Dansk Folkeparti. På mandag møder næstformand Morten Messerschmidt  i retten i Lyngby,  tiltalt for dokumentfalsk og for at misbruge EU-midler.

Annonce
Debat For abonnenter

Lille mus kan vælte stort læs

Baltic Pipe Line hedder et endog meget stort rørprojekt, hvis dimensioner jeg ikke skal gøre mig klog på.

Debat

Er engangsbestik af træ og papsugerør klimavenligt?

Debat

Debat: Hvorfor anbringer vi så mange børn uden for hjemmet?

Der findes ikke en uddannelse, som omhandler undervisning i at være gode og ”rigtige” forældre. Udfordringen ved at fungere som forældre er, at vi ingen uddannelse har inden for forældre og det gode børneliv - og derfor ofte famler i blinde.

Annonce
Debat For abonnenter

Meningsmager Bertel Haarder: Kurt Westergaard var en sand frihedskæmper

Debat For abonnenter

Strejkende sygeplejersker har været vildt uheldige. Læs hvorfor

Sundhedssektoren er et vanskeligt sted at føre lønkamp. Det viser den nuværende strejke blandt sygeplejerskerne. For naturligvis hverken må eller vil de bringe deres medmenneskers liv eller førlighed i fare. Derfor er der aftalt et nødberedskab, ligesom ikke alle områder er udtaget til konflikt.

Debat

Udrykningen der forsvandt

Debat

Stop vold mod børn - men med lighed for loven

Debat: ”Der kan ikke bankes noget som helst ind i børn, men der kan klappes uendeligt meget ud af dem”.

Annonce
Debat For abonnenter

Det er sommer, det er sol -  og det er søndag

Vi er midt i den – sommeren som i år indtil nu har vist sig fra sin allerbedste side, hvis vi skal se på alle de solskinstimer, vi har været begunstiget med i de sidste 4 – 5 uger.

Debat For abonnenter

Kommentar: Selvfølgelig bliver Billund større - også med en motorvej

Debat

Kronik: Lagde du mærke til hende den ensomme?

Rundt i provinsen mistrives mange socialt udsatte mennesker. Du opdager dem sjældent, for i modsætning til den hjemløse på bænken i København er udsatheden mindre synlig i de små lokalsamfund - men den er der. Som et forstørrelsesglas har coronatiden afsløret ensomhed og armod i et omfang, der er større, end vi troede.

Annonce
Debat

Sygeplejerskerne strejker mod en blind makker

Debat For abonnenter

Få den fjernet: Gakket regel forhindre læger i at hjælpe svage patienter

Hvis regler står i vejen for den sunde fornuft, skal de ændres. Lægerne har derfor et helt berettiget ønske, når de vil have systematisk adgang til Det Danske Vaccinationregister for at se, hvilke af deres patienter, som er beskyttet mod corona.

Leder For abonnenter

Dagens leder: Vi må godt "klage" over godt vejr

- Det er godt nok varmt - men vi må jo ikke klage over det gode vejr, lød det forleden mellem to i en lokal butik.

Debat

Slamgate – Koldings smertensbarn skal stoppes

Debat

Opbakning til Troels Gydum: Tid og sted hører til i avisen

Læserbrev: Din holdning til lokalredaktør Benny Baagøs udmelding vil jeg gerne bakke op. Længere tids manglende tilfredshed med JV synes at blive stærkere og stærkere. Nu forsvinder oversigten over ”Det sker i dag og i morgen”. Tilbageskridt.

Debat For abonnenter

Meningsmager Elisabeth Gjerluff Nielsen tog ud at se med DSB: Stemmer i stillekupéen

Det er lørdag aften, og Jyllands hovedstad koger, da jeg i 32 graders varme trækker min kuffert mod toget. Til en rejse gennem Danmark, som jeg har foretaget mig et utal antal gange gennem livet. Som barn på skolefribillet til Tivoli, som ung retur til familiebesøg i Vestjylland og som nu på arbejde.

Debat

Når sandheden om landbruget er ilde hørt

Debat: Når man ikke kan ramme bolden, kan man altid gå efter manden. Sådan har andre tidligere beskrevet Jørgen Lund Christiansens (JLC) fremgangsmåde, når han i sine læserbreve skyder vildt omkring sig i håb om at ramme bare ét eller andet. Jeg kan forstå, at han har brugt tid på at google min åbenbart suspekte fortid for at finde skyts til sin kampagne; jeg må tilstå, at jeg ikke tilsvarende har undersøge JLC's fortid, men som påstået journalist kunne han i det mindste stave mit navn rigtigt.

Debat

Kollektiv trafik skal være et brugbart alternativ

Debat

JV mener: Historieløse biskopper og præster skulle skamme sig i over at spille nazi-kortet

Godt 1000 personer primært med tilknytning til folkekirken inklusive fire biskopper har udstillet deres historieløshed med et åbent brev til regeringen og samtlige Folketingets medlemmer. Her sammenlignes de planlagte hjemsendelser af syriske flygtninge med nazisternes jødeforfølgelser.

Annonce
Annonce
Debat

Kronik: Den forsinkede Søren Ryge-revolution

I Danmark er vi ikke altid de hurtigste i verden til at kaste os over nye udfordringer. Det er jyderne, der er berømte for deres besindighed, men måske det i virkeligheden er et karaktertræk, der er gældende for danskerne som helhed.

Debat

Biler burde have afstands-pilot som standardudstyr

Debat

Replik: Kristendemokraterne ser positivt på friplejehjem - også i Juelsminde

Læserbrev: Det er rigtig godt, at der er fokus på friplejehjem i Juelsminde, som der allerede har været et stykke tid i Løsning. Vi finder det glædeligt, at det offentlige tilbud kan stå sammen med private.

Annonce
Debat

JV bringer ikke længere "Det sker i dag og i morgen"

Leder For abonnenter

OL i skyggen af corona er uendeligt svært at blive begejstret over

Jeg glæder mig altid helt vildt til OL. Eller det vil sige: Jeg gjorde. For hvor er det svært at hive sig selv op ved hårrødderne denne gang.

Debat

Har vi en udødelig sjæl?

Læserbrev: I begyndelsen af James Joyce' nu verdensberømte roman "Ulysses," der - stort set - drejer sig om tankeprocesserne i Dublin hos tre personer 16 juni 1904, forekommer der hos den yngste person, Stephen Dedalus (Joyce' alter ego), denne tanke om sjælens væsen: "Indestructibilis per se et per accidens".

Debat

Kronik: På besøg hos kurderne - En legendarisk gæstfrihed

Debat

Vedrørende oprettelse af psykiatriske akutpladser på Omme Centret

Læserbrev: Det er sundt for demokratiet, at der er en sober, saglig debat. Til Robert Terkelsen: Jeg omtaler altid mine medmennesker på en ordentlig måde, så du må have misforstået mit forrige indlæg her i avisen. Jeg synes også dit indlæg er sobert. Sådan skal det være.

Leder For abonnenter

Dagens leder: Lidt mere jernalderliv i 2021, tak!

Stress, sygemeldinger og konsekvenser af stress på arbejdet og privat kender langt de fleste til. Nogle har som undertegnede selv oplevet det, andre kender en stressramt.

Annonce