Annonce
Debat

Væk med stigma og tabuisering: Vi må ikke holde os tilbage fra at sætte ord på demens, og vi må ikke lade sygdommen definere os

Debat

På kant: Tre forudsætninger for debatten om muslimer

Debat: Jeg modtager jævnligt mails og beskeder om, hvor dum, doven og uduelig jeg er, når jeg har skrevet et indlæg her i Avisen Danmark. Mine indlæg handler ofte om flygtninge og migranter, og tonen bliver især hård, når emnet falder på islam og muslimer.

Debat For abonnenter

Skal du i bil fra den ene ende af Vejle til den anden? Så husk lige madpakken

Man føler nogle gange, at man er med i et trafik-eksperiment, når man bor i Vejle - gående ud på, hvor langt rækker bilisters tålmodighed mon?

Debat

Eftertanker efter åbningsdebatten: Den demokratiske offentlighed er en illusion

Debat

Debat: 'Take the money and run' - den ultimative naivitet

Debat: Kunstner Jens Haaning (JH) blev inviteret af Kunsten i Aalborg til at genopføre to af sine gamle værker ”Glasrammer med pengesedler”, der skulle illustrere henholdsvis en dansk og en østrigsk årsindkomst. Museet overførte i alt 534.000 kroner til JH - et beløb, som skulle hæves i kontanter og tapes på glasset.

KLUMME

Charlie stiller skarpt på vores mobil-mani: I telefonboksen var der kontant afregning - tre minutter, så var der ikke mere for den 25-øre

Debat

Debat: 'Og i øvrigt skal vi tale ældreområdet op'

Debat: Hvad er ligheden mellem klimaet og ældreområdet? Spørgsmålet kunne lyde som begyndelsen på en dårlig vittighed eller en trist historie om forfald og en humanitær krise i horisonten. Det er ingen af delene. Svaret er, at hvis vi gør noget nu og ikke modarbejder os selv, så kan vi løse problemerne. Det kræver dog, at vi ændrer vaner, og at vi hver især tager ansvar.

Annonce
Debat

Kronik: Retten til fri kærlighed gælder alle

Troede du, at retten til fri kærlighed og retten til at bestemme over ens eget liv, var en selvfølge i Danmark?

Debat

Byrådskandidat: Hvorfor stiller du ikke selv op i stedet for at svine mig til?

Debat

Regionsrådskandidat: Der er behov for ændringer i lægevagtsordningen

Læserbrev: Den sidste tid har der - med rette - været meget fokus på ventetiderne, men også på at lægevagten overser livsfarlige sygdomme.

Annonce
Debat

Nej til vindmøller: Det er at gå til yderligheder at klage over en nabokommune, og det sker sjældent - men vi risikerer, at meget natur vil blive ødelagt

Debat

Vi støtter bevarelsen af skolerne i de mindre bysamfund

Læserbrev: Når man kommer rundt i lokalsamfund, bliver man ofte konfronteret med borgernes frygt for skolelukninger.

Debat

Dokumentaren står i skærende kontrast til den hetz, mange flygtninge ellers udsættes for

Debat

Unge skal have også have gratis tandlægebehandling

Læserbrev: Cirka 40 pct. af de unge stopper med at gå regelmæssigt til tandlæge, når de ikke længere kan gå i den kommunale, gratis tandpleje, der stopper, når man bliver 18 år.

Annonce
Debat

Byrådskandidater har en vision: Juelsminde som det nye seniorparadis

Læserbrev: Juelsminde-halvøen er et dejligt sted at bo. Befolkningssammensætningen er udfordret, der er en begrænset tilflytning af børnefamilier, hvilket indebærer, at gennemsnitsalderen er stigende.

Debat

HK: Flere elevpladser til vores unge, tak!

LEDER For abonnenter

Naboernes opråb er et nødråb, der kræver handling: I denne by er tålmodigheden og rummeligheden ved at slippe op

Vi kender det godt. Der skal være plads til allesammen - flygtninge, psykisk syge og børn - men ikke nødvendigvis altid i vor baghave.

Annonce
Debat For abonnenter

Derfor er regeringens sans for detaljen så ulidelig

Debat

Vand er den dyrebareste ressource, du har, og du skal passe godt på den

Læserbrev: Der er fundet sprøjterester i 38 pct. af drikkevandsboringer i Fredericia - endnu ingen over grænseværdien.

Debat

Debat: Bonnichsens uværdige stråmænd

Debat: Forleden bragte avisen et indlæg af debattøren Hans Jørgen Bonnichsen (29. september, red.). Uden nærmere forklaring mener han, at Danmark risikerer at blive ramt af benzinkøer og forsyningskrise, som briterne i øjeblikket døjer med på grund af brexit, fordi vi fører en stram udlændingepolitik.

Debat

Jeg vil gerne være med til, at vi udbygger Ikast-Brande Kommune som en tillids- og ansvarsbaseret kommune

Debat

Debat: Ventetider i klagesager bør ikke overstige et halvt år

Debat: Det er en af grundstenene i det danske demokrati, at der er let adgang til at få efterprøvet myndighedsafgørelser i uafhængige klagenævn. På den måde kan man sikre, at retssikkerheden overholdes for de involverede parter, og at landets love overholdes. Det gælder, hvad enten der er tale om byggesager, klimasikringsprojekter, udbygning af veje eller andre projekter.

Debat

Radikale Venstre: Vi ser store potentialer i at binde Hedensted og Løsning bedre sammen

Læserbrev: Radikale Venstre vil gøre de nære rammer attraktive for Hedensted-Løsning-områdets 18.000 indbyggere. Med jernbane og motorvej tiltrækker området nye erhvervsvirksomheder og mange tilflyttere. En udvikling, som kalder på ny infrastruktur med bedre sammenhæng for både borgere, virksomheder og for kommunen som helhed.

Debat

Byrådskandidat om rød eller blå borgmester: Vi får forhåbentlig en borgmester, der kan samle alle farver i byrådet

Læserbrev: I den sidste tid har læserbrevsskribenter og især journalister været optaget af, om vi får en "rød" eller "blå" borgmester ved kommunalvalget. Det gør vi ikke!

Debat

På kant: Facebook, på dine frugter skal du kendes

Debat

Efter Anders Samuelsens fald er det mere tabubelagt at tale om hævelse af topskattegrænsen end snart sagt alt andet

Læserbrev: På Mårslet Skole klappede børnene af den lokale SF-politiker, der besøgte skolen, da hun talte om højere topskat - ikke fordi de var enige, men fordi de var imponerede over, at hun kunne finde argumenter for så dårlig en sag.

Annonce
Annonce
Debat

Debat: Sådan skal otte erhvervsfyrtårne løfte os ind i en bæredygtig fremtid

Debat: Fyn skal være epicenter for fremtidens industri, Nordjylland foregangsregion for fangst, anvendelse og lagring af CO2 og Hovedstaden global sundhedshovedstad. Sådan lyder de ambitiøse visioner for nogle af landets otte nye erhvervsfyrtårne, der skal sætte Danmark på landkortet internationalt. Og vi kan og skal selv drive udviklingen, ikke blot følge den.

Debat

Jeg håber nu, at de ansvarlige i Vejle Kommune straks retter ind, efter at socialministeren er kommet med så klart et svar

Debat

Kronik: Fra A til Å - En håndbog i menneskelig viden

Midt mellem børsnoteringer, køb og salg af ejendomme, og reklamer for de københavnske teatres forlystelser var der i Politiken den 21. april 1893 en annonce, som skilte sig ud.

Annonce
Debat

Bekymret bruger om nye p-regler ved aktivitetscenter og værested: På grund af den opståede problemstilling overvejer flere deres fremtid i klubben

Debat

Ordentlige vilkår for omsorgsmedarbejdere i kommune og region giver ordentlig omsorg

Læserbrev: Vejle Kommune har været martret af den ene skandale efter den anden i omsorgs- og plejesektoren.

Debat

Vi vil investere i det gode børneliv og skabe bedre rammer for børnene, pædagogerne og forældrene

Læserbrev: Denne valgperiode har kendetegnet børneområdet, at budgetterne har været præget af besparelser og effektiviseringsprogrammer, hvilket har betydet velfærdsforringelser på børneområdet, og det går ud over kvaliteten af den daglige omsorg for børnene.

Debat

Indspark i klima- og Kattegatbro-debatten: Til jer i børneværelserne: Belav jer på, at regningen bliver større

Debat For abonnenter

Det er helt gakgak: Gør dog som amerikanerne - og red den lille skole ude på landet

Det amerikanske skolesystem er normalt ikke værd at kopiere: Undervisningen er præget af udenadslære. Skolerne i de "sorte" kvarterer er jævnt hen underfinansierede og bruger 30 år gamle skolebøger. Og mange steder er man nødt til at installere metaldetektorer for at holde sindssyge skole-skydere uden for døren.

Debat

Kronik: Når der kommer en båd med bananer

Opfindelsen af køleskabet og fryseren gjorde en større forskel i menneskets kulturhistorie, end man først antager. I årtusinder har det været et problem for os at opbevare vores fødevarer over længere tid og derfor samle til forråd. Hvis man gjorde, skete det ofte med salt, som imidlertid fik fødevarerne til at smage af – ja: for meget salt.

Annonce