Annonce
Kultur

400 vil i weekenden jagte en blodig gris

Ved årets Horror Run gælder det for løberne om at fange Mr. Piggy og undgå at blive dræbt af zombier. Foto: Mads Hansen

Dystopia Horror Run spiller på alle tangenter, når de lørdag sender 400 deltagere ud på deres livs mest uhyggelige løbetur.

Vejle: En mørk skov. Kuperet og udfordrende terræn. Og så en hel masse zombier. Det er, hvad Dystopia Horror Run byder på, når knap 400 løbere lørdag begiver sig ud på årets gyserløb. Det fem kilometer lange motionsløb byder på mange farer og forhindringer undervejs og deltagerne har tre liv til at klare turen. Målet er at fange Mr. Piggy og undgå at blive dræbt af de omkring 100 zombier som gemmer sig i skovens mørke.

Det er tredje år, Horror Run løber af stablen og opbakningen er stigende. Sidste år deltog omkring 150 seje løbere, mens tallet i år er oppe på næsten 400.

Kommunikationsansvarlig i Dystopia, Per Stærk Andreasen er glad for den gode udvikling.

- Vi mærker en større opbakning udefra og folk kommer helt fra Thy og København for at løbe. Det er rigtig fedt, siger han.

Deltagerne er alt fra familier til unge drenge som skal prøve grænser af og til pigegrupper, og det er folk i alle aldersgrupper.

Horror Run er en helhedsoplevelse, som spiller på alle sanser.

Per Stærk Andreasen, kommunikationsansvarlig i Dystopia
200 frivillige er med til at gøre Horror Run til en ægte gyser. Foto: Mads Hansen

En helhedsoplevelse

Løbet er arrangeret i samarbejde med Dit Hjertes Motion-Klub, og derfor er der en god balance mellem gys og en god og udfordrene løberute. Arrangørerne af løbet kan derfor love, at der bliver noget for alle.

- Det er ikke kun et motionsløb. Det er et interaktivt totalteater, hvor der spilles på alle sanser og følelser, siger Per Stærk Andreasen.

Selvom løbet et skræmmende, så skal det også være sjovt.

- Vi oplever, at når deltagerne kommer tilbage fra løbet, så er de helt høje på det vildeste adrenalinkick, og det er fedt at se. Det betyder, at det har haft den effekt vi ønsker, siger Per Stærk Andreasen.

På ruten kan løberne udover zombier også opleve soldater og medicinstationer, hvis man nu er blevet smittet med noget undervejs. Arrangørene af løbet oplever, at deltagerne lever sig meget ind i det og ofte kommer udklædte.

Der bliver kælet for detaljen når Dystopia lørdag afholder deres tredje Horror Run. Foto: Mads Hansen
Annonce

Stort engagement

Horror Run ville ikke være en realitet, hvis ikke det stod til de 200 frivillige. De mange zombier spilles af folk fra lokalområdet og mange af dem er gengangere. Andre deltagere er nye, som enten elsker gys eller bare godt kan lide at skræmme folk.

Per Stærk Andreasen mener selv, at Dystopia Horror Run skiller sig ud fra andre gyserløb.

- Vi kæler rigtig meget for detaljen og formår virkelig at give vores deltagere noget ekstra. Derudover har vi også nogle rigtige dygtige statister og instruktører, som lægger mange kræfter i det.

Forberedelsern til løbet begyndte tilbage i april og ifølge Per Stærk Andreasen er det et stort fællesskab, som brænder for at levere noget godt gys i sikre rammer.

- Det er ren Walking Dead (gyserserie på tv red.), men det foregår trods alt i trygge rammer og det ved deltagerne godt, siger han.

Til oktober kan man opleve Dystopia Haunted House. Denne gang på Mørkedalsvej, hvor der kan opleves gys på alle parametre.

400 løbere skal lørdag aften ud på en fem kilometer lang rute fyldt med rædsler.Foto: Mads Hansen
Annonce
VEJLE For abonnenter

Bjarne fra Vejle har fulgt landsholdet i mere end 30 lande: Han har arrangeret kampe på Den Røde Plads i Moskva og bestilt 1000 fadøl i timen i Samara

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Formand vil have hjælp fra staten til at løse et næsten umuligt problem, der risikerer at lamme Vejle

Vejle For abonnenter

Efter to år med sjælden sygdom får Tage mad gennem sonde og har svært ved at tale: Nu rumsterer tankerne om barndommen ved berygtet fabrik i Grindsted

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Give For abonnenter

Når musikken healer: Christine og Perry sender kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Kultur For abonnenter

Tidligere Løsning-præst fik natlige trussels-sms'er på grund af sin modstand mod homovielser: Derfor er det vigtigt at stå fast

VEJLE

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Billund

Nyt sundhedshus er næsten fyldt op: - Vi håber at kunne sparke et godt fællesskab i gang

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

KLUMME For abonnenter

Så har vi hørt det med: Grand Canyon ligger såmænd bare omme i Trædballe

Annonce