Annonce
Erhverv

Børnefamilier og ældre skal bo side om side i det gamle sygehus: 100 personer står allerede på venteliste

Grønnelys administrerende direktør Peder Blak (th.) viste torsdag blandt andre borgmester Jens Ejner Christensen (tv.) rundt på det tidligere Give Sygehus, som virksomheden i løbet af det kommende år omdanner til 100 lejeboliger. Foto: Mette Mørk
Kun én uge skulle der gå, fra virksomheden Grønnely offentliggjorde købet af det tidligere Give Sygehus, til 100 personer havde skrevet sig på venteliste. Torsdag løftede de nye ejere mere af sløret for projektet.

Give: Det er ikke mere end én uge siden, det blev offentliggjort, at virksomheden Grønnely havde købt det tidligere sygehus i Give for at omdanne det til lejeboliger. Alligevel har omkring 100 personer allerede skrevet sig på venteliste.

Det fortalte virksomhedens administrerende direktør, Peder Blak, torsdag.

Her viste han sammen med distriktschef Andreas Augustinussen borgmester Jens Ejner Christensen (V) samt repræsentanter fra blandt andet Give Udviklingsråd rundt i dele af de flere tusinde kvadratmeter, som Grønnely har købt.

Annonce

Formålet er at indrette omkring 100 lejeboliger til både børnefamilier og ældre. Da købet blev offentliggjort fremgik det, at de historiske bygninger skulle omdannes til seniorboliger, men børnefamilier og andre generationer er også mere end velkomne, fastslår Grønnely.

- Vi vil genre lave en boble, hvor man - hvis man vil - kan være tættere på hinanden. Altså have sin egen lejlighed, men samtidig have en tryghed i det fællesskab, der findes. Det er også derfor, vi synes, det her er et fedt sted, for når man laver nybyggeri i dag, laver man typisk noget punkt-noget med en længere række, og et grønt areal, der ikke kan bruges til noget. Her er der skabt et rum, hvor man kan være og opholde sig.

- Vi prøver altid at skabe noget for seniorer og børnefamilier sammen. Vi synes, det giver noget dynamik, siger Peder Blak.

Der er mange gode kroge med gårdhaver og en stor parkhave uden om det tidligere hospital. Det vil være med til at give de nye beboere et hjem med udendørs atmosfære, mener stedets nye ejere. Foto: Mette Mørk

Tomme kvadratmeter

Grønnely overtager formelt bygningerne 1. oktober, men allerede nu er diverse tilladelser samt en ny lokalplan ved at blive udfærdiget. Derfor forventer virksomheden at kunne gå i jorden kort efter årsskiftet, og i løbet af sommeren 2022 kan beboerne så flytte ind.

Der bliver tale om enkelte et-værelses lejligheder, men størstedelen bliver med mellem to og fire til fem-værelser. Gennemsnitsstørrelsen bliver omkring 80 kvadratmeter, men nogle bliver også på den anden side af 100 kvadratmeter.

Velkomst og snak foran Give Sygehus, hvor flere lokale aktører fra Give Udviklingsråd og Give Handel og Erhverv deltog. Foto: Mette Mørk

Borgmester Jens Ejner Christensen, der også var med på rundvisningen, er mere end tilfreds med, at bygningerne nu er opkøbt. Fra kommunens side havde man frygtet, at bygningerne ville komme til at lægge øde hen i en længere årrække. I så fald kunne Vejle Kommune have set sig nødsaget til at købe stedet, rive bygningerne og i stedet udstykke dem som byggegrunde, forklarer han.

Det har også været på tale at benytte dele af sygehuset som sundhedshus. som det blandt andet der sket i Fredericia. I forhold til bygningerne i Give har udfordringen bare været, at man næsten uanset, hvad der var på tegnebrættet, stod tilbage med for mange tomme kvadratmeter, fordi stedet er så stort.


Vi vil genre lave en boble, hvor man - hvis man vil - kan være tættere på hinanden.

Peder Blak, administrerende direktør for Grønnely


Striberne i gulvet er der endnu, selvom bygningerne står tomme. Foto: Mette Mørk
Annonce

Lytter til beboernes ønsker

Indretningen af de enkelte lejemål er endnu ikke på plads, og Grønnely er heller ikke klar til at præsentere illustrationer af projektet. Sikkert er det dog, at bygningernes overordnede fremtoning ikke kommer til at ændre sig nævneværdigt.

- Vi planlægger at lave altaner nogle steder, som vil være med til at ændre det ydre indtryk, men ellers ændrer det sig ikke så meget.

Ligeledes bevares størstedelen af det eksisterende boligareal. Dog skal bygningen ved ambulancetilkørslen samt en svalegang i glas, der forbinder to af bygningerne, rives ned.

- Resten af bygningerne er tiltænkt at skule bevares, for de fejler ingenting, og de passer ind i den stil, vi har med at bevare eksisterende bygninger, siger Peder Blak.

Enkelte lokaler bliver indrettet til diverse aktiviteter, cykelværksted og lignende. Hvad og hvordan det præcist bliver, kan de kommende beboere også være med til at beslutte.

- Vi vil gerne inddrage de kommende beboere, så vi lytter til dem, i stedet for bare at diktere behovet, siger Andreas Augustinussen.

De personer, der skriver sig på ventelisten, bliver de første til at blive kontaktet, når oversigten over hver enkel lejligheds størrelse, placering og husleje præsenteres.

Snak og kig ud i den store have. Grønnelys koncept går især ud på at opkøbe offentlige bygninger som skoler, gymnasier og hospitaler, der ikke længere er i brug. Foto: Mette Mørk
Administrerende direktør Peder Blak og distriktschef Andreas Augustinussen fra Grønnely. Foto: Mette Mørk
Jørgen Lundsgaard fra Give Udviklingsråd (tv.) og Andreas Augustinussen ser nærmere på lokalerne. Foto: Mette Mørk
Bagtrappen. I den anden ende af huset er der både trappe og elevatorer. Foto: Mette Mørk
Annonce

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Navne For abonnenter

De første autografjægere har allerede banket på hjemme hos tømrerlærlingen fra Højen: Hvor langt kan Lasse mon nå i årets X Factor?

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Én aldersgruppe udgør halvdelen af de smittede - og kommunen er magtesløs: 'Hvis man kommer derud, hvor det bliver rigtig svært, må man ty til sin sunde fornuft'

VEJLE For abonnenter

Et syndigt rod i Højen: Virksomhed får tvangsbøder for bjerge af glasuld, asbest og bygningsaffald - på trods af konkurs

Alarm 112

Sikkerhedslanding i Billund: Fly fra Lanzarote fik problemer i luften

Billund For abonnenter

Plays første forstander er ansat: Han har lokale rødder og skal skabe rammerne for Grindsteds nye efterskole

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Alarm 112 For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Kildent spørgsmål: Løser overenskomster den akutte mangel på arbejdskraft?

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Vejle

Garnnøglerne ligger klar: Lad os strikke Vejle gul

Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder får serveret en nærmest rå bøf, og tjeneren spørger: 'Hvad er det, du vil?' Det bliver en aften med flere fejl og mangler

Erhverv

Michael Mortensen-selskab køber kæmpe ejendom i Hedensted by

Annonce