Annonce
Jelling

Boligejere i Jelling undgår med nød og næppe stor ekstraregning: - Hvis vi ikke var skiftet, var der tale om næsten en fordobling af prisen

Boligejere i Jelling undgår en stor ekstraregning på varme, fordi Jelling Varmeværk netop har tilsluttet sig Tvis. Det glæder Frans Andersen, som er formand for Jelling Varmeværk. Arkivfoto: Anders Kynde
Jelling Varmeværk er fornylig overgået til til Tvis og det har vist sig at være en rigtig god beslutning, når man ser på de stigende varmepriser i Danmark.

Jelling: En fordobling af prisen på varme.

Det kunne have været den virkelighed, som boligejere i Jelling måtte have affundet sig med i 2022. Men så slemt går det heldigvis langt fra.

Lige før jul tilsluttede Jelling Varmeværk sig nemlig endeligt til distributionsselskabet Tvis, og det har vist sig at være en rigtig god beslutning.

Annonce

- Jeg vil ikke kalde det held, men nok nærmere dygtigt arbejde. Vi skulle egentlig have været koblet på i oktober, men på grund af forsinkelse i gravearbejdet med nedlægning af rørene i Vejle, er vi først blevet tilsluttet sidst i december, siger Frans Andersen, som er formand for Jelling Varmeværk.

Tingene ville have set noget anderledes ud, hvis vi havde været afhængige af andre brændsler såsom gas. For prisen på gas er steget markant.

Frans Andersen, formand for Jelling Varmeværk

Han lægger ikke skjul på, at tilslutningen til Tvis har været med store årsag til, at prisen på varme i Jelling vil være uændret i 2022.

- Tingene ville have set noget anderledes ud, hvis vi havde været afhængige af andre brændsler såsom gas. For prisen på gas er steget markant. Men det er vi ikke længere, fordi vi er overgået til Tvis, siger formanden.

Grøn energi

Noget som Frans Andersen og resten af bestyrelsen af Jelling Varmeværk er ekstra glade for lige nu, er at der er blevet slukket for de store skorstene i Jelling.

- Vi vil gerne overgå til mere grøn energi, og derfor havde vi et mål om at få slukket for skorstenene. Derudover har vi også en masse solpaneler, som sørger for at dække 30 procent af vores årlige varmeforbrug. Og det er jo en gratis energi, som er konstant, fortæller Frans Andersen.

Jelling Varmeværk har løbende meldt ud til folk i Jelling, at de ikke skulle frygt en større varmeregning i 2022.

- Hvis nu folk i byen stod overfor en fordobling af deres varmeregning, så er jeg sikker på, at vi havde hørt fra dem. Men det har ikke været tilfældet i denne omgang.

I en pressemeddelelse skriver Jelling Varmeværk.

"Det var tydeligt, at Jelling borgerne var generet af meget gravearbejde i 2021. Men på den lange bane vil den lave varmepris, samt ansvarligheden i forhold til at opnå lavere CO2-udledning, overskygge disse gener. Jelling bidrager klart til Vejle Kommunes mål for lavere CO2-udledning".

Annonce
Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Opkøb: Juliane fra Vejle har styr på stængerne - og udvider nu forretningen

Vejle For abonnenter

Minister svarer på kommunaldirektørs fald under julefrokost: Eksborgmester trækker byrådet ind i sagen

Erhverv

Vejles 3F-formand står fast på kritik af avisafsløring: 'B.T. er gået langt over grænsen, og der har ikke været en finger at sætte på Pers arbejde'

LEDER For abonnenter

Du tager fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Erhverv

Altmuligmand i Jelling er ked af avisartikel om snyd: 'Folk går og snakker om mig i byen'

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Vejle Boldklub

VB er rejst langt mod syd efter bedre vejr og baner: Træningen aflyst på grund af snevejr

Vejle Boldklub For abonnenter

VB-truppen har stadig mangler: Her er tre steder, VB skal forstærke sig

Jelling

Lasse Emils møde med familie fra Kenya gjorde stort indtryk: - Det nytter, når vi hjælper

Annonce