Annonce
Kultur

Branderocker.dk fik et spinkelt overskud

I november sluttede musikforeningen Branderocker.dk 2019 af med en koncert med Hardinger Band, men koncerten gav et bragende underskud. Arkivfoto: Mikael Lund
Dyre musikalske bekendtskaber betød, at musikforeningen Branderocker.dk måtte nøjes med et overskud på 1300 kroner.
Annonce

Brande: For første gang kunne musikforeningen Branderocker.dk torsdag afholde generalforsamling i foreningens eget klublokale ved OK-tanken på Brandlundvej.

Det var da også en stolt formand, Jørgen Haahr, der med en halv times forsinkelse kunne byde de 25 fremmødte velkommen. Forsinkelsen skyldtes, at man ikke helt havde kunnet stole på stoleleverandøren, så generalforsamlingen blev udskudt, indtil der var fremskaffet en snes klapstole.

Efter at have glædet sig over de nye rammer, som blev indviet sidst i august med åbent hus, gennemgik Jørgen Haahr sidste års arrangementer, som omfattede en hel del gensyn. Først med Nalle & His Crazy Ivans, denne gang tilsat Søren Rislund, dernæst Rasmus Walter, Kings of Rock, Poul Krebs & Henning Kvitnes samt ikke mindst Johnny Madsen-koncerten i oktober. I april spillede ”The Boss” Bruce Springsteen-numre med en sådan indlevelse, at de har fået genvalg (allerede nu på fredag 24. januar), og koncertåret blev afsluttet af Hardinger Band, som også var på plakaten ved den sidste udgave af Rock på Sporet i 2017. Lige præcis den koncert kunne musikforeningen godt have undværet – ikke fordi kvaliteten af musikken fejlede noget, men svigtende billetsalg til koncerten med de gamle ”shubber” medførte et underskud på over 50.000 kr.

Kun takket være et ekstraordinært tilskud på 10.000 kr. fra Kulturelt Samråd samt et næsten tilsvarende beløb indsamlet blandt velvillige sponsorer betød, at regnskabet – med nød og næppe – endte i plus. Knap 1300 kroner efter renteudgifter stod der på bundlinjen af det regnskab, revisor Sten Sønderbæk gennemgik. Udover Hardinger Band var det især koncerterne med Rasmus Walter og Rock-Nalle, der belastede regnskabet, mens billetterne til Johnny Madsen-koncerten – vanen tro – var revet væk af foreningens medlemmer, inden de blev sat offentligt til salg.

Annonce

Ingen gæld til kommunen

Vinsmagning i samarbejde med Wine N’Fun samt fredagsbar i de nye klublokaler 3. juledag var et par andre aktiviteter, der havde bidraget positivt økonomisk, og selvom egenkapitalen fortsat er negativ, kan Branderocker glæde sig over, at foreningen ikke længere skylder Ikast-Brande Kommune penge. Sidste afdrag på det lån, foreningen fik af kommunen i forlængelse af Rock på Sporet i 2015, er nemlig blevet betalt i 2019.

I sin beretning så Jørgen Haahr også frem til samarbejdet med Remisens nye leder, Marianne Jeppesen, som han håber bliver godt.

Generalforsamlingen godkendte både formandsberetningen, regnskabet og bestyrelsens forslag om at hæve kontingentet for virksomhedsmedlemmer til 1500 kr. årligt enstemmigt, ligesom formanden, bestyrelsesmedlem Michael Lund Hansen og revisor Sten Sønderbæk blev genvalgt uden modkandidater. Også Lene Würtz blev genvalgt som suppleant, mens Inger Marie Wangs afløser Morten Møller på den anden suppleantpost.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Udskudt halprojekt passer idémand

Annonce