Annonce
Give

Cykel-DM blev et tilskuermæssigt tilløbsstykke: - Det er fantastisk for byen

Især på Torvet og ved målstregen på Rådhusbakken stod der mange tilskuere og heppede på de hårdtkæmpende cykelryttere. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Modsat sidste år, hvor tilskuerne blev opfordret til at blive væk, satte flere hundrede tilskuere deres aftryk på årets udgave af DM i landevejscykling, der blev kørt i Give. - Fantastisk for byen, lød det fra en af de lokale, der havde taget opstilling tæt nær målstregen på Rådhusbakken.

Give: Dagen begyndte gråt og med skybrudslignende vejr, men det endte med sol, da fjerde og sidste dag med DM i cykling blev afviklet i Give søndag.

Først på formiddagen hang der tunge, mørke skyer over byen, da kvinderne blev sendt afsted, og herre-rytterne stirrede ængsteligt på den store mængde nedbør, da de var på scenen på Torvet for at blive præsenteret.

Alligevel holdt det ikke både lokale og udefrakommende fra at tage opstilling langs ruten, hvor de kunne følge landets bedste ryttere på tætteste hold. Især på den afsluttende rundstrækning, hvor rytterne blandt andet kom forbi Torvet og Rådhusbakken ni gange, havde mange mennesker taget opstilling for at følge Fuglsang, Asgreen og de øvrige verdensstjerner.

Annonce
Bjarne Schjødt Pedersen og barnebarnet Samuel var begge til cykelløb for første gang. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen

- Fantastisk for byen

På netop Torvet og Rådhusbakken var der storskærme, og særligt i løbet af eftermiddagen var der ganske mange mennesker overalt i byen. Blandt dem var Bjarne Schjødt Pedersen fra Give og barnebarnet Samuel. De stod på Rådhusbakken tæt ved målstregen.

Otteårige Samuel cykler selv mountainbike, men det var første gang, han var ude og se cykelløb. Det samme gjaldt for Bjarne Schjødt Pedersen.

- Det er fantastisk at få sådan noget som det her til byen. Det er helt vildt. Det nyder vi rigtig meget. Selvfølgelig er byen lukket af, men så kan vi blive hjemme, og til gengæld er det en perfekt mulighed for at se noget cykelløb, siger han.

Det meste af eftermiddagen kunne man høre lyden fra den tv-helikopter, der hang over byen og sendte billeder for TV2.

Overalt i midtbyen kunne man også høre stemmerne fra de to kommentatorer, der dagen igennem guidede tilskuerne i Give gennem cykelløbet.


Selvfølgelig er byen lukket af, men så kan vi blive hjemme, og til gengæld er det en perfekt mulighed for at se noget cykelløb,

Bjarne Schjødt Pedersen, tilskuer


Annonce

Succes for lokalt hold

Rent sportsligt var der succes for Team Give Elementer. I U19-damer sikrede Solbjørk Minke Anderson og Laura Auerbach-Lind henholdsvis guld og bronze til den lokale cykelklub.

- Jeg havde gode ben, og jeg kunne se, at mine konkurrenter så mærkede ud. Så selv om jeg lige var nede i asfalten og slog min albue, var jeg også der ret sikker på, at jeg kunne vinde det her løb, lød det efter løbet fra guldvinder Solbjørk Minke Anderson.

Den nykårede danmarksmester for U-19 kvinder, Solbjørk Minke Andersson fra Team Give Elementer. Foto: Jim Hoff

I de øvrige klasser blev det ikke til metal, men for eliteherrerne var der alligevel smil på læben. Her var målsætningen, at én af rytterne skulle med i løbets første udbrud og dermed sikre tv-tid for holdets sponsorer. Den mission lykkedes for Jeppe Tolbøll, som var med helt i front i de første 130 ud af i alt 220 kilometer.

- Jeg ville gerne have ligget forrest første gang, vi kom rundt herinde i Give, men jeg blev sat op ad Møllebakken, fordi jeg fik krampe, siger Jeppe Tolbøll.

Han nåede at krydse målstregen i Give to gange, inden han udgik af løbet.

En kramperamt Jeppe Tolbøll fra Team Give Elementer opfyldte holdets målsætning om at komme i udbrud, men med 85 kilometer til mål måtte han give fortabt og lade frontgruppen køre væk. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Den forsvarende danmarksmester, Kasper Asgreen (i midten), var ikke blandt de ryttere, der skulle fordele medaljerne mellem sig. Foto: Thomas Nedergaard RasmussenAnnonce
Egtved For abonnenter

Uroen breder sig på Firehøjeskolen: 'Den er også gal hos os, og det er faktisk bekymrende'

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Nyt spisested på markant hjørne i Vejle: Brødre vil tage gæsterne med på en gastronomisk rejse

Alarm 112 For abonnenter

Carsten fik et chok, da han så en mand på løbehjul midt på Vejlefjordbroen: 'Bilisterne dyttede, men det ragede ham en skid. Han gav dem bare fingeren'

Vejle

Direktøren tager en chance: Løkke får DGI Huset til rabatpris, når hans nye parti skal stiftes

Hedensted For abonnenter

73-årige Oda bor alene, men skifter de grønne skraldeposer dagligt: De lugter og går i stykker, hvis de bliver fyldt

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Erhverv For abonnenter

Camillas spisested skal rives ned: Nu åbner kokken fra Skibet restaurant et sted fyldt med huller

Give

Han troede ikke sine egne øjne: Mand i pensionsalderen bliver pludselig millionær

Børkop For abonnenter

Nynne og Noor har udsigt til mange nye kammerater: Lille skole forventer at blive dobbelt så stor

Danskere advares - situation i Ukraine kan ændres hurtigt

Jelling

Corona har for alvor gjort sit indtog på skolerne: - Vi har været nede på fem elever i en klasse

Erhverv For abonnenter

Politikerne er enige: Derfor skal cykelhandleren ikke rive sin tilbygning ned - selvom den er ulovlig

Alarm 112

Bilist stak af: Have i Bredballe raseret af bil

Annonce