Annonce
Erhverv

Der er god økonomi i tilfredse ansatte og det skal nyt projekt fra Vejle dokumentere

Rene Krogsgaard Rønne skal sammen med sundhedscoach Signe Rønnebro det næste års tid arbejde med at løfte arbejdsglæden i syv mindre og mellemstore virksomheder i trekantområdet. Foto: Krunika
Konsulentfirma fra Vejle vil lære ejerledere i trekantområdet at skabe trivsel på arbejdspladsen

Vejle: Der ligger enorme økonomiske gevinster og venter på lokale små og mellemstore virksomheder (smv'er, red.), hvis virksomhederne kan løfte deres ansattes trivsel på arbejdspladsen.

Det er udgangspunktet for projektet "Et bedre arbejdsliv", der støttes økonomisk af Velliv Foreningen og som gennemføres af konsulentfirmaet Krunika I/S og sundhedscoach Signe Rønnebro, begge Vejle.

Velliv Foreningen

Velliv Foreningen blev stiftet i 2015 ved en opdeling af TryghedsGruppen. Foreningen havde ca. 330.000 medlemmer (i dag ca. 340.000), som alle var kunder i Nordea Liv & Pension (i dag kaldet Velliv).

Med stiftelsen fulgte en formue på otte mia. kr.

Foreningen vil "sikre en stærk demokratisk basis gennem engagement og valgdeltagelse i foreningen, bonus og andre medlemsfordele. Derudover arbejder foreningen for at fremme god mental sundhed i Danmark gennem almennyttige uddelinger".

80 procent af foreningens overskud går til bonusudbetaling.

De resterende 20 procent af overskuddet går til almennyttige aktiviteter, der fremmer mental sundhed i Danmark.

Velliv Foreningen støtter trivselsprojektet "Et bedre arbejdsliv" med 359.500 kroner.

Kilde: Velliv Foreningen

- Kun seks procent af smv'erne ser HR-opgaver som et instrument, de kan dreje på, når de skal forbedre økonomien i virksomheden, ifølge en analyse lavet af PwC i 2017. Målet med projektet her, at bevise overfor de 94 procent af virksomhederne, at det har en værdi økonomisk for dem at prioritere HR-opgaver - at trivsel og jobglæde faktisk giver bonus på bundlinjen, siger Rene Krogsgaard Rønne, medindehaver af Krunika og initiativtager til projektet.

Annonce

God trivsel giver plus på bundlinjen

- Forskning viser, at hvis man kan hæve trivslen på arbejdspladsen med 10 procentpoint, så vil man få to færre sygedage pr medarbejder om året. Det er der en værdi i for virksomheden. Samme forskning viser, at hvis man kan hæve trivslen på arbejdspladsen med 10 procentpoint, så svarer det til en opfattet lønværdi for medarbejderne på 13.000 kroner om måneden, hvilket igen gør, at virksomheden får nemmere ved at fastholde og rekruttere medarbejdere. 22 procent af nyansatte stopper indenfor de første 45 dage, så der ligger også et enormt potentiale i at kunne fastholde sine ansatte, siger Rene Krogsgaard Rønne.

Hvad er en smv?

I Danmark falder 312.168 ud af landets 312.979 aktive virksomheder i det private og det offentlige i 2017 inden for betegnelsen SMV’er (små eller mellemstore virksomheder), som bruges til at beskrive virksomheder med færre end 250 ansatte.

Det svarer til 99,7 pct. af virksomhederne.

Betegnelsen dækker over underinddelingerne mikro, små og mellemstore virksomheder.

Tilsammen står SMV’erne for omkring halvdelen af den samlede beskæftigelse, mens de store virksomheder med flere end 250 ansatte stod for resten.

Kilde: Danmarks Statistik

Projektet, der varer frem til april næste år, henvender sig til mindre smv'er i trekantområdet og ifølge Rene Krogsgaard Rønne står netop smv'er med en særlig udfordring, når det handler om de ansattes trivsel og arbejdsglæde.

- Lederne i smv'er er ofte ejerledere, hvis fokus er på produktion og salg. Det er forståeligt nok, men mange af dem mangler værktøjer til at tage hånd om medarbejdernes trivsel. Det er det, vi skal lære dem med projektet, fortæller Rene Krogsgaard Rønne.


Forskning viser, at hvis man kan hæve trivslen på arbejdspladsen med 10 procentpoint, så vil man få to færre sygedage pr medarbejder om året. Det er der en værdi i for virksomheden.

Rene Krogsgaard Rønne, Krunika I/S


Et af elementerne i forløbet er et foredrag mes sundhedscoach Signe Rønnebro, som skal lære både ansatte og ledere i virksomhederne at spotte tegn på stress både hos dem selv og andre.

- Formålet med projektet er at skabe bedre trivsel gennem bedre ledelse, men det er ikke kun lederens ansvar. Det er et delt ansvar at udvikle bedre ledelse i en virksomhed og det er det, vi vil lære dem, siger Rene Krogsgaard Rønne.

Annonce

27 år i trælastbranchen

Projektet starter i midten af marts og varer frem til april 2022 og nu er der blevet en plads ledig til en lokal virksomhed fra trekantområdet, som har mod på at arbejde med personalets trivsel.

- Vi har plads til syv virksomheder, men én af virksomhederne er desværre hoppet fra projektet på grund af andre udfordringer. Derfor har vi en plads ledig og vi tager gladeligt imod henvendelser fra virksomheder, der vil være med, siger 47-årige René Krogsgaard Rønne.

Han kommer fra en karriere i trælastbranchen, hvor han blandt andet var trælastdirektør i Stark-kæden i Aarhus og Viborg.

I januar 2020 tog han springet og sprang ud som selvstændig med konsulentfirmaet Krunika I/S, der har kontor i Dandy Business Park.

- Efter 27 år, herunder 17 år som direktør, i trælastbranchen fik jeg lyst til et mere fleksibelt arbejdsliv og til at arbejde med det, jeg er allerbedst til - at udbrede god ledelse, fortæller Rene Krogsgaard Rønne.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB spiller pokal-bold i Horsens, og der er en kvartfinaleplads på spil

Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Erhverv

Han fik den generte milliardær i tale: 'Der var et stykke danmarkshistorie, der slet ikke var fortalt tilstrækkeligt'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

GAMLE DAGE

En vaskeægte iværksætter: Manden, der satte Vejle på søkortet, havde et heftigt og lidenskabeligt temperament

Annonce