Annonce
Vejle

Det bliver uhyggeligt hyggeligt: Vejle forvandler sig til halloween-hovedstad

Sidste år fik et brudepar sig en ekstra oplevelse, da de trådte fra Vejle Rådhus som nygifte - midt i et halloween-optog. Foto: Flemming Larsen
Omdrejningspunktet for aktiviteterne fredag og lørdag er lokale folkemundefortællinger. Det er fjerde år i træk, eventen "Halloween i Vejle" løber af stablen.

Vejle: 500 græskar, massiv pyntning i gågaden med blandt andet levende lys, græskar, halmballer, mulighed for at blive "zombieficeret" og en åbningsparade med flere end 80 udklædte paradedeltagere - heriblandt hekse på stylter, zombier, karakterer fra lokale folkemundefortællinger og de fem meter høje og magiske "saurus" i midtbyen.

Sådan lyder nogle af de mange skræmmende og fantasifulde indslag, når Vejles handlende og mange andre fredag og lørdag fejrer halloween.

- Vi er godt i gang med at gøre Vejle til halloween-hovedstad. Arbejdet er vi i fuld gang med, og programmet er på plads med en hel række fantastiske aktiviteter for alle aldre. Der er også masser af nye tilføjelser, så det bliver bestemt også sjovt for dem, der var med sidste år, siger citychef Marianne Jeppesen, City Vejle, i en pressemeddelelse.

- Jeg håber, at rigtig mange af vejlenserne og borgerne fra vores store og trofaste opland endnu en gang vil støtte op om tiltaget og kigge forbi til et par dage med fuld knald på og mulighed for at opleve gamle lokale sagn og overleveringer blive til virkelighed, siger citychefen.

Vi har igen i år brugt meget tid i Vejle Stadsarkiv, hvor vi har gravet materiale frem om gamle sagn og overleveringer fra Vejle og omegn. For Halloween i Vejle skal ikke bygge på den traditionelle amerikanske udgave af halloween, men netop på de lokale historier.

Marianne Jeppesen, citychef

Lokalt islæt

Det storstilede arrangement i Vejle er ikke udelukkende en markering af den keltiske allehelgens-tradition, som amerikanerne har eksporteret til hele verden under navnet halloween.

Adskillige af aktiviteterne er bygget op omkring lokale spøgelseshistorier fra Vejle og omegn.

- Vi har igen i år brugt meget tid i Vejle Stadsarkiv, hvor vi har gravet materiale frem om gamle sagn og overleveringer fra Vejle og omegn. For Halloween i Vejle skal ikke bygge på den traditionelle amerikanske udgave af halloween, men netop på de lokale historier, som faktisk er ganske spændende, forklarer Marianne Jeppesen.

”Den gale jomfru i Nørregade” og ”De 23 hovedskaller i Sct. Nicolai kirke” er bare to af de i alt otte lokale overleveringer, som aktiviteterne trofæjagten "Halloween GO" og "Nattevandringer med Vejles vægtere" tager udgangspunkt i.

Nattevandringerne med historiefortællinger og statister klædt ud som markante figurer fra de fem af de otte lokale historier byder også på en interessant tur rundt i Vejle.

Tiden i stadsarkivet har også medført en beskrivelse af den gamle fiskerihavn, som i gammel tid lå der, hvor Hotel Cabinn i dag byder gæster velkommen.

En af nyhederne i år er "Horror Hotellet - spøgelseshus for børn", hvor de gamle fiskere går igen. Meningen er at "skræmme" på den gode måde og samtidig give børn og barnlige sjæle én på opleveren.

- Vores ambition for Halloween i Vejle i 2019 er ligesom de forrige år, at der skal være noget for enhver smag og noget nyt, forklarer Marianne Jeppesen.

Annonce

Bredt samarbejde

En hel række samarbejdspartnere støtter Vejles halloween-fest. Blandt andret Vejles vægtere, som igen i år går med på nattevandringerne. Og foreningen Dystopia Entertainment, som er landskendt for sit Haunted House, kommer til at stå for en del af stemningen i byen.

Amatørskuespillere fra det lokale Ungdommens Teater er igen i år med og vækker de kendte karakterer fra folkemundefortællingerne til live.

Også cityforeningens medlemmer har taget Halloween i Vejle til sig og støtter op med dekorationer og sideevents.

- Halloween i Vejle har med sit fjerde år slået sig fast som tilbagevendende begivenhed. Stemningen i byen bliver helt fantastisk med både shows, forestillinger, aktiviteter og den kæmpe åbningsparade, konstaterer citychefen.

Halloween i Vejle byder på mange øjeblikke. Foto: Mette Mørk
Mange tusinder tager hvert år til "Halloween i Vejle" i midtbyen. Foto: Mette Mørk
Annonce
VEJLE For abonnenter

Bjarne fra Vejle har fulgt landsholdet i mere end 30 lande: Han har arrangeret kampe på Den Røde Plads i Moskva og bestilt 1000 fadøl i timen i Samara

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Formand vil have hjælp fra staten til at løse et næsten umuligt problem, der risikerer at lamme Vejle

Vejle For abonnenter

Efter to år med sjælden sygdom får Tage mad gennem sonde og har svært ved at tale: Nu rumsterer tankerne om barndommen ved berygtet fabrik i Grindsted

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Give For abonnenter

Når musikken healer: Christine og Perry sender kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Kultur For abonnenter

Hun tegner virkeligheden for børn og andre mennesker: - Det skal ikke komme som et chok, at livet ender med døden

VEJLE

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Billund

Nyt sundhedshus er næsten fyldt op: - Vi håber at kunne sparke et godt fællesskab i gang

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

KLUMME For abonnenter

Så har vi hørt det med: Grand Canyon ligger såmænd bare omme i Trædballe

Annonce