Annonce
Vejle

Det bliver uhyggeligt hyggeligt: Vejle forvandler sig til halloween-hovedstad

Sidste år fik et brudepar sig en ekstra oplevelse, da de trådte fra Vejle Rådhus som nygifte - midt i et halloween-optog. Foto: Flemming Larsen
Omdrejningspunktet for aktiviteterne fredag og lørdag er lokale folkemundefortællinger. Det er fjerde år i træk, eventen "Halloween i Vejle" løber af stablen.

Vejle: 500 græskar, massiv pyntning i gågaden med blandt andet levende lys, græskar, halmballer, mulighed for at blive "zombieficeret" og en åbningsparade med flere end 80 udklædte paradedeltagere - heriblandt hekse på stylter, zombier, karakterer fra lokale folkemundefortællinger og de fem meter høje og magiske "saurus" i midtbyen.

Sådan lyder nogle af de mange skræmmende og fantasifulde indslag, når Vejles handlende og mange andre fredag og lørdag fejrer halloween.

- Vi er godt i gang med at gøre Vejle til halloween-hovedstad. Arbejdet er vi i fuld gang med, og programmet er på plads med en hel række fantastiske aktiviteter for alle aldre. Der er også masser af nye tilføjelser, så det bliver bestemt også sjovt for dem, der var med sidste år, siger citychef Marianne Jeppesen, City Vejle, i en pressemeddelelse.

- Jeg håber, at rigtig mange af vejlenserne og borgerne fra vores store og trofaste opland endnu en gang vil støtte op om tiltaget og kigge forbi til et par dage med fuld knald på og mulighed for at opleve gamle lokale sagn og overleveringer blive til virkelighed, siger citychefen.

Vi har igen i år brugt meget tid i Vejle Stadsarkiv, hvor vi har gravet materiale frem om gamle sagn og overleveringer fra Vejle og omegn. For Halloween i Vejle skal ikke bygge på den traditionelle amerikanske udgave af halloween, men netop på de lokale historier.

Marianne Jeppesen, citychef

Lokalt islæt

Det storstilede arrangement i Vejle er ikke udelukkende en markering af den keltiske allehelgens-tradition, som amerikanerne har eksporteret til hele verden under navnet halloween.

Adskillige af aktiviteterne er bygget op omkring lokale spøgelseshistorier fra Vejle og omegn.

- Vi har igen i år brugt meget tid i Vejle Stadsarkiv, hvor vi har gravet materiale frem om gamle sagn og overleveringer fra Vejle og omegn. For Halloween i Vejle skal ikke bygge på den traditionelle amerikanske udgave af halloween, men netop på de lokale historier, som faktisk er ganske spændende, forklarer Marianne Jeppesen.

”Den gale jomfru i Nørregade” og ”De 23 hovedskaller i Sct. Nicolai kirke” er bare to af de i alt otte lokale overleveringer, som aktiviteterne trofæjagten "Halloween GO" og "Nattevandringer med Vejles vægtere" tager udgangspunkt i.

Nattevandringerne med historiefortællinger og statister klædt ud som markante figurer fra de fem af de otte lokale historier byder også på en interessant tur rundt i Vejle.

Tiden i stadsarkivet har også medført en beskrivelse af den gamle fiskerihavn, som i gammel tid lå der, hvor Hotel Cabinn i dag byder gæster velkommen.

En af nyhederne i år er "Horror Hotellet - spøgelseshus for børn", hvor de gamle fiskere går igen. Meningen er at "skræmme" på den gode måde og samtidig give børn og barnlige sjæle én på opleveren.

- Vores ambition for Halloween i Vejle i 2019 er ligesom de forrige år, at der skal være noget for enhver smag og noget nyt, forklarer Marianne Jeppesen.

Annonce

Bredt samarbejde

En hel række samarbejdspartnere støtter Vejles halloween-fest. Blandt andret Vejles vægtere, som igen i år går med på nattevandringerne. Og foreningen Dystopia Entertainment, som er landskendt for sit Haunted House, kommer til at stå for en del af stemningen i byen.

Amatørskuespillere fra det lokale Ungdommens Teater er igen i år med og vækker de kendte karakterer fra folkemundefortællingerne til live.

Også cityforeningens medlemmer har taget Halloween i Vejle til sig og støtter op med dekorationer og sideevents.

- Halloween i Vejle har med sit fjerde år slået sig fast som tilbagevendende begivenhed. Stemningen i byen bliver helt fantastisk med både shows, forestillinger, aktiviteter og den kæmpe åbningsparade, konstaterer citychefen.

Halloween i Vejle byder på mange øjeblikke. Foto: Mette Mørk
Mange tusinder tager hvert år til "Halloween i Vejle" i midtbyen. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Vejle Madfest kom godt fra start: Men der var nærmest for mange smagsprøver

Vejle

Crazy Red and Whites: Seks Vejle-kendisser fortæller om deres bedste landsholds-oplevelser

Annonce