Annonce
Sport

Det første VB-skifte strandede - Malte Amundsen var for ung til at flytte hjemmefra

Malte Amundsen er i øjeblikket i Tyrkiet på tredje uge. Han kom 7. januar med Eintracht Braunschweig, men en uge efter sluttede han sig til VB-truppen, da vejlenserne købte ham fri af norske Rosenborg, som ejede den 20-årige back. Foto: Anders Møllenberg

Efter en tur i Rosenborg og Eintracht Braunschweig er Malte Amundsen tilbage i dansk fodbold, hvor karrieren skal kickstartes i Vejle Boldklub.

Antalya: Allerede som stor dreng stiftede Malte Amundsen første gang bekendtskab med Vejle og Vejle Boldklub.

Som ganske ung besøgte han by og klub med henblik på et skifte, men det strandede.

- Jeg følte mig ikke klar til at flytte hjemmefra, siger Malte Amundsen.

Besøget i Vejle foregik med henblik på en plads på Vejle Idrætsefterskole og en plads i VB's U17-trup, men i stedet for at rykke fra fødebyen Næstved til det jyske, endte han med en kortere tur; til HB Køge.

Nu er han så, fem-seks år senere, alligevel endt i Vejle og VB, og det sker efter en omvej, der ikke kun talte turen til Herfølge. Siden et VB-skifte første gang var på tale, har Malte Amundsen rundet både norsk og tysk fodbold i henholdsvis Rosenborg og Eintrach Braunschweig.

Udlandskarrieren forløb ikke, som 20-årige Malte Amundsen helt håbede, og nu er det tid for en kickstart af karrieren i dansk fodbold og VB.

Annonce

Alle mine ting er i Tyskland. Jeg tog af sted med et sæt tøj, så jeg har næsten ingenting. Heldigvis vil min familie hjælpe mig, men det er da lidt stressene at tænke på de ting, der skal ordnes, når jeg kommer hjem.

Malte Amundsen

Dansk træner røg ud i Tyskland

I Norge stod en konkurrent i vejen på positionen som venstre back, og da han for godt et halvt år siden rykkede til Eintracht Braunschweig på en lejeaftale, røg den træner, som ønskede ham til klubben, ud.

Træneren var Henrik Pedersen, som Malte Amundsen kendte fra deres fælles tid i HB Køge.

- Han røg ud efter 10 kampe, og den nye træner ønskede ikke at bruge mig, siger Malte Amundsen.

Det betød, at Amundsen i mere end halvdelen af efteråret 2018 kiggede på fra bænken.

- Jeg fik enkelte indhop, men træneren brugte mig på næsten alle andre pladsen end venstre back, siger Malte Amundsen.

Venstre back er Malte Amundsens foretrukne position, og på den plads brugte træneren i Braunschweig i stedet spillere, hvis naturlige position lå andre steder på banen.

- Da vi kom tilbage efter nytår, sagde han, at han ikke havde til hensigt at bruge mig, og så lå det i luften, at jeg skulle noget andet, siger Malte Amundsen.

En returbillet til Norge og Rosenborg virkede ikke videre attraktiv, da den konkurrent, som allerede et år tidligere holdt Amundsen ude af holdet, fortsat befandt sig i klubben.

Hektisk weekend er i vente

VB kom igen på banen, og det endte med, at vejlenserne købte Malte Amundsen fri af Rosenborg, og der ligger nu en kontrakt mellem Malte Amundsen og VB, der strækker sig i tre et halvt år, til sommeren 2022.

Malte Amundsen befandt sig allerede i Tyrkiet på træningslejr med Braunschweig, da aftalen med VB faldt på plads. Det betød, at han blev i landet, da skiftet faldt i orden. Dermed har Malte Amundsen været i Tyrkiet siden 7. januar, og der venter en hektisk weekend, når han fredag kommer til Danmark.

- Alle mine ting er i Tyskland. Jeg tog af sted med et sæt tøj, så jeg har næsten ingenting, siger han.

- Heldigvis vil min familie hjælpe mig, men det er da lidt stressende at tænke på de ting, der skal ordnes, når jeg kommer hjem, fortsætter han.

Får en tidlig chance i VB

I VB sidder Viljormur Davidsen på position i forsvaret venstre side, og det har færingen gjort, siden han i sommeren 2013 kom til klubben.

Tidligere denne vinter sagde VB farvel til den islandske lejespiller Felix Örn Fridriksson, som var truppens eneste alternativ til Davidsen.

Dermed råder VB med Malte Amundsens ankomst igen over to spillere til pladsen, og mens Fridriksson aldrig viste sig som en reel konkurrent til Viljormur Davidsen, er situationen nu en anden.

- Jeg kommer for at spille kampe, slår Malte Amundsen fast, men samtidig ved han godt, Viljormur Davidsen er en spiller, som har været i klubben længe.

Malte Amundsen får dog sandsynligvis en tidlig mulighed for at vise sig frem, da Viljormur Davidsen er karantæneramt i Superligaens forårspremiere.

- Jeg vil gøre, hvad jeg kan for at spille den kamp, og så må vi se, siger Malte Amundsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce