Annonce
Give

Du er inviteret med til at forme fremtiden

Der er gjort meget for at gøre butikslivet i Give mere fleksibelt. Men de fleste vil have det, som det er. Vil man noget andet, kan man være med i borgermødet på torsdag. Arkivfoto: Jim Hoff
Politikerne vil gerne have hjælp til at udforme den fremtid, vi skal leve i. De har ambitionerne, men de vil gerne gøre brug af den praktiske viden, du sidder inde med. Borgermøde på torsdag.

Give: Hvordan skal fremtidens Give se ud?

Er der stadig butikker i byen? Er der udelukkende ejerboliger? Eller er der næsten kun lejerboliger? Er der kommet gang i erhvervsområdet mellem Tykhøjetvej og motorvejen? Eller hvordan får vi i givet fald gang i erhvervsudviklingen.

Hvordan undgår vi, at byen bare udvikler til en rigtig søvnig soveby, hvor der bor flere pensionister end skolebørn og erhvervsaktive?

Det sidste stemmer ikke overens med de ambitioner, byrådets politikerne har. Tværtimod er deres ambitioner, at kommunens fem store byer er levende med forskellige boformer og spændende byliv. Indbyggerne skal være sunde, miljøbevidste, og der skal være arbejdspladser til de fleste.

Men hvordan når vi lige dertil?

Det har politikerne ikke umiddelbart helt klare svar på. Men det håber de at få, ved at gå i dialog med de mennesker, der bor i blandt andet Give.

Derfor er der inviteret til Borgermøde på torsdag. Det foregår i Huset med start klokken 18.30.

Annonce

Oplæg til mødet

Borgermødet er en del af det forarbejde, politikere og forvaltningen har sat i gang i forbindelse med arbejdet med den nye kommuneplan. Den kommer til at gælde for fra 2021 og har 2033 som endemål. Men den bliver revideret hvert fjerde år, så 2033 er mere en sigtelinje end et decideret mål.

De fem byer er naturligvis forskellige og derfor vil de også udvikle sig forskelligt. Som oplæg til borgermødet på torsdag har kommunen spillet ud med følgende oplæg:

Skal der fortsat være butikker i Give? – og hvad skal der til for at bevare dem, der er?

En levende by afhænger af, at borgerne bakker op om deres butikker. Men hvad synes du, der skal til for at gøre det til en god oplevelse at komme til Give og være en del af bylivet?

Og har vi nok lejeboliger i bymidten, og har de den rette størrelse?

Flere beboere og arbejdspladser i midtbyen er jo lig med flere kunder i butikkerne.

Hvad siger du?

Tidligere i år faldt byvisionen for Give på plads. Hvordan realiserer vi visionerne, og hvem skal udfylde rammerne?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet kom først og slukkede kælderbrand

Annonce