Annonce
Vejle

Efter kaotisk generalforsamling: 18-årige Mathias er ny formand for Socialdemokratiet

Mathias Kring Niebuhr blev valgt som ny S-formand i arbejderbevægelsens gamle forsamlingsbygning - i dag bare Bygningen - hvor det stadig oser af fagbevægelse og socialdemokrati. Foto: Kaare Johansen

Mathias Kring Niebuhr overtog den post, der blev ledig efter kaotisk generalforsamling

Annonce

Vejle: Socialdemokratiet i Vejle har fået Danmarks yngste formand.

Mandag aften valgte et klart flertal af de fremmødte på Vejle Partiforenings generalforsamling at pege på 18-årige Mathias Kring Niebuhr. Og han er sikker på, at han er Danmarks yngste partiformand, i hvert fald hos Socialdemokratiet.

- Det er jeg sikker på. Jeg ved, at den næstyngste er 23 år, lød det fra den tidligere formand for lokalafdelingen af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), der nu står over for den store opgave at forene en splittet partiforening.

Som Vejle Amts Folkeblad kunne fortælle for et par uger siden, endte den seneste generalforsamling i Vejle Partiforening i kaos.

Dirigent Dan Skjerning måtte afbryde mødet af tidsmæssige hensyn i en situation, hvor foreningen stod uden formand. Netop genvalgte Britt Kristensen valgte at trække sig som reaktion på medlemmernes efterfølgende valg af en af hendes kritikere, John Juhler, til foreningens bestyrelse.

På det tidspunkt var tiden så fremskreden, at generalforsamlingen måtte afbrydes, inden der var tid til at vælge ny formand.

De blev valgt

Bestyrelsen for Vejle Partiforening har fået ny sammensætning efter gårsdagens generalforsamling. Allerede for 14 dage siden blev en række medlemmer valgt, men da formand Britt Kristensen valgte at gå, valgte tre at følge hende, mens tre valgte at blive. Derfor skulle der mandag vælges en række nye medlemmer, og nu ser bestyrelsen ud som følger.


  • Formand: Mathias Kring Niebuhr
  • Kasserer: Lejf Jensen
  • Anne Mie Brund-Andersen
  • John Juhler
  • Lene Thiemer
  • Laila Elkjær
  • Niels Henrik Bøgild Nielsen
  • Suppleanter: Frank Norman og Lone Rasmussen
Annonce

Valg kræver sammenhold

Derfor blev generalforsamlingen genoptaget mandag aften, umiddelbart før socialdemokraterne alligevel skulle mødes til generalforsamling i partiets Vejle Syd-kreds. 60 medlemmer var mødt op, og i et kampvalg mod bestyrelseskollegaen Anne Mie Brund Andersen sejrede den unge partikammerat klart.

Derfor står Mathias Niebuhr nu med opgaven at forene en partiforening, der begyndte at slå revner for et år siden. Her var uenigheden i forbindelse med kampvalget af ny folketingskandidat så voldsom, at tre medlemmer valgte at forlade partiforeningens bestyrelse i protest mod den nu afgåede formand, Britt Kristensen og bestyrelsens flertal.

Efter mandagens generalforsamling er bestyrelsen atter intakt, og inden for de næste måneder venter et folketingsvalg, hvor partiet satser på at få valgt Birgitte Vind som afløser for Vejles nuværende folketingsmedlem Karen Klint.

I den forbindelse vil der være brug for sammenhold. Og Mathias Niebuhr er sikker på, at det er muligt at få en frisk start:

- Det vil jeg i hvert fald arbejde for. Vi skal huske, at det sociale aspekt er vigtigt i politisk arbejde når der skal skabes sammehold. Vi skal have det godt med hinanden. Jeg har en række ideer - men først og fremmest skal jeg ud og tale med en masse medlemmer. Jeg har nemlig ikke tænkt mig at trække noget ned over hovedet på folk, siger den nye formand, der er helt klar over, at der er forskel på at stå i spidsen for 30 DSU'ere og nu være frontfigur i en forening med 400 medlemmer.

Annonce

Dropper kampagnelederpost

Senest Mathias Niebuhr var i overskrifterne var, da det kom frem, at han havde fået tjansen som kampagneleder for René Vilstrup Bie - partiets folketingskandidat i Vejle Nord-kredsen.

- På forhånd havde jeg sikret mig, at jeg kunne blive løst fra den opgave. Det var René heldigvis med på. Han ville ikke stå i vejen for, at jeg kunne påtage mig dette hverv, siger Mathias Niebuhr.

Som formand for Vejle Partiforening er han nu klar til at kaste alle sine kræfter ind i kampen for at få foreningens kandidat, Birgitte Vind, valgt til Folketinget - gerne med en samlet Vejle Partiforening i ryggen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Folkene bag Vejles festlige natteliv håber på genåbning, men tvivler på, at den kommer snart

Billund

To biler stødte sammen i tæt trafik

Annonce