Annonce
Give

Efter succesfuld sponsorjagt: Olivias Hjertebørn er en realitet

Olivia Andreasen har fundet midler til i 12 måneder at operere som specialpædagogisk konsulent for Thyregod Skole og Firkløverskolens Søndermarksafdeling
Olivia Andreasen har udset sig en mission i livet. Hun vil nemlig hjælpe børn og unge, der mistrives via projekt "Hjertebørn på ben". To lokale skoler har sagt ja tak til at samarbejde med hende, og rent økonomisk er hun også på plads efter at en række sponsorer har tilkendegivet deres opbakning.

GIVE: Egentlig er hun i gang med at læse til lærer på Jelling Statsseminarium, men pr. 1. august handler det ikke om pædagogiske teorier for Olivia Andreasen.

Her kalder virkeligheden i form af projekt "Hjertebørn på ben", hvor Olivia vil gå ind og være en professionel voksen for børn og unge, der af den ene eller anden årsag er ramt af mistrivselsproblematikker både i og udenfor skolen.

Hun har som lærervikar oplevet, at der findes en del børn og unge, der mistrives, og at det kommunale system og skolerne ikke magter, grundet stram økonomi, manglende ressourcer og tid, at løfte alle problematikkerne.

Annonce

Det har motiveret hende til at sætte læreruddanelsen på stand by og til at gå all in på både at hjælpe elever, der allerede mistrives, men også om at komme ind og lave forebyggende arbejde på de to skoler, som hun fra 1. august skal samarbejde med.

Sponsorbetalt projekt

Det er Thyregod Skole, hvor Olivia også får sit eget kontor og vil have sin primære base, og så er det Firkløverskolens Søndermarksafdeling, der også har indvilget i et samarbejde.

For at det kan lade sig gøre for Olivia at realisere projekt "Hjertebørn på ben", har det været altafgørende for hende at finde sponsorer, der vil støtte hendes projekt. Det er nemlig et socialt trivselsprojekt, som kører uden kommunalt tilskud, men som er godkendt af Vejle Kommune.


Det er jo ikke kun skolebørn, der kan opleve mistrivsel, så hvis der opstår et akut behov, er jeg også klar til at hjælpe de lidt ældre unge unge

Olivia Andreasen, specialpædagogisk konsulent


- Jeg har haft en masse møder, lavet en masse opsøgende arbejde, søgt fonde og snakket med rigtig mange mennesker i forhold til at få sponsorater og donationer til mit projekt. Nu er jeg endelig kommet i mål, hvilket betyder, at der er midler til at jeg kan holde projektet kørende de næste 12 måneder, fortæller Olivia Andreasen.

Dermed er der penge til det Olivia selv betegner som en beskeden løn til hende selv, ligesom de forskellige udgifter til materialer osv. i forbindelse med projektet også kan dækkes ind.

Annonce

Hjælper også unge der har forladt folkeskolen

Selv om den officielle start på projektet er 1, august og ret beset følger skolestarten på skolerne, så er Olivia allerede godt i gang. Lokalt på skolen i Thyregod skal gøres klar, og der er også en masse administration og papirarbejde, der skal gøres, inden det for alvor går i gang i starten af august.

- Fra den 1. august går jeg i gang med benarbejdet med at finde potentielle deltagere i projektet. Her har Thyregod Skole allerede fundet nogle potentielle emner til mig, som jeg går i gang med fra dag et. Der er plads til 15-19 elever pr. modul, som går over et halvt år, og der er stadigvæk plads til flere, pointerer Olivia Andreasen.

Hun understreger, at hun også kan gå ind og hjælpe lokale unge, der har forladt folkeskolen.

- Det er jo ikke kun skolebørn, der kan opleve mistrivsel, så hvis der opstår et akut behov, er jeg også klar til at hjælpe de lidt ældre unge unge. Mange unge oplever, at de mangler en 'tryghedsperson' i deres liv - også udenfor skolen, så her går jeg også gerne ind og stiller mig til rådighed.

Annonce

Til rådighed 24/7 med råd og vejledning

Olivia er godt klar over, at jobbet indebærer mange timer, også udenfor normal arbejdstid. Men det er hun også indstillet på. Hun er til rådighed 24/7 for de unge/børn, som er under hendes vinger.

- Jeg er klar med råd og vejledning døgnet rundt. Det ligger i jobbeskrivelsen som tryghedsperson. Men jeg vil naturligvis ikke fungere som taxachauffør for mine hjertebørn. Når det er sat kan jeg kun sige, at jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang. Jeg brænder for det her projekt, og det bliver bare så megafedt. Jeg er også blevet tilknyttet Give Håndboldklub, min håndboldklub, som trivselskonsulent, så jo, der bliver nok at se til, og arbejdsdagene bliver sikkert lange, men det er overhovedet ikke noget problem, lyder det kampberedt fra Olivia Andreasen.


Annonce
Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Navne

Idrætsklub hædrer to af de mest holdbare personer: Thorkild Bo løb fra et helt fodboldhold

Alarm 112

Mand truede bekendte med kniv - igen: Politiet går efter at få ham fængslet

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Jelling For abonnenter

Vejles borgmester vidste ikke, hvornår beboerne på Center Sandvad ville flytte ind - Udlændingestyrelsens svar er uklart

Alarm 112

Person kastet ud af bilen i ulykke: Kørt til Odense med politieskorte

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Kultur

Kronprinsessen kommer til børnenes hovedstad: Sådan kan du være med

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Annonce