Annonce
112

Jernrør fundet på taget: Elever har begået hærværk for flere hundrede tusinde kroner

På taget af Stjernevejskolen har en gruppe ældre elever fra området begået hærværk, som estimeres at løbe op i flere hundrede tusinde kroner. Foto: Michael Svenningsen
Omfanget af skaderne en endnu ikke klarlagt, men sikkert er det, at 10-12 unge elevers hærværk på Stjernevejskolens tag bliver en bekostelig affære. Fire blev fanget på fersk gerning efter gruppen siden begyndelsen af november har chikaneret skolens aftenbrugere.
Annonce

Rettelse: I en tidligere udgave fremgik det, at eleverne have medbragt jernrør, som var brug til hærværket. Skolelederen præciserer dog, at der blot er fundet et jernrør på taget, men at det nu er en politiopgave at undersøge, om det kan sammenkædes med skaderne.

Hedensted: Fire elever fra de ældre årgange på Hedensted Skole, Løsning Skole og Stjernevejskolen blev 25. november om aftenen taget på fersk gerning af både politi og skoleleder, da de havde gang i et større hærværk på sidstnævnte skoles tag.

Det blev torsdag meddelt elevrådet, mens også skolebestyrelsen er orienteret.

Ifølge skoleleder Sabina Marquard Madsen er dele af ventilationsanlægget smadret, mens eleverne tilsyneladende har hoppet rundt i en sådan grad, at flere del af taget er beskadiget, og eksempelvis riste til afløb er også smidt væk.

Der blev fundet en jernstang på taget, men det er endnu for tidligt at sammenkæde det med hærværket.

- Der kan ikke være tvivl om, at noget af det er helt bevidst hærværk. Hvor stort omfanget af skaderne er, kan vi ikke sige endnu - men det er stort!, siger hun.

Omkostningerne kommer blandt andet an på, hvor meget vand der er trængt gennem tag og rør. Umiddelbart lyder det første estimat dog på, at det løber op i flere hundrede tusind kroner.

Vi ser gerne, at eleverne har fællesskaber på kryds og tværs af skolerne. Bare ikke lige den her type fællesskab.

Sabina Marqurd Madsen, skoleleder, Stjernevejskolen

Annonce

Større gruppe har chikaneret

Inden de fire elever blev fanget, havde en større gruppe på antageligt 10-12 elever siden begyndelsen af november gjort en leg ud af at kravle op på taget. Derfra havde de foruden det direkte hærværk også moret sig med at chikanere forbipasserende.

Blandt andet er der ifølge Sabina Marquard Madsen blevet kastet blade og småsten efter rengøringspersonale og deres biler og skolens aftenbrugere - herunder en strikkeklub for udviklingshæmmede. Frem til 25. november var det dog hver gang lykkedes de unge at undslippe politiet.

Fra elevernes side har det efterfølgende lydt, at baggrunden for udskejelserne var kedsomhed.

- De, jeg har snakket med, har forklaret, at de har skulle slå noget tid ihjel. De har kedet sig og fundet det spændende at se, om de kunne rende rundt uden at blive opdaget. Jeg tænker, det er vildt ærgerligt og stærkt bekymrende, at det er sådan nogle aktiviteter, man bygger et fællesskab omkring. Så der er et arbejde for forældrene og SSP omkring den kultur, man har sammen, siger Sabina Marquard Madsen.

Skolen har fået nys om navnene på de øvrige elever, som angiveligt skulle have taget del i hærværket. De er givet videre til politiet, som herfra må klarlægge, hvem der er ansvarlig for hvilke skader.

Annonce

Kan ikke vente på forsikring

Da Stjernevejskolen er selvforsikret, hænger den i første omgang selv på udgifterne til reperationer.

I sidste ende er håbet, at regningen kan sendes videre til de ansvarlige, men da det er presserende at komme i gang, er det ikke tid til at vente på retssystemet og forsikringsselskaberne.

- Derfor kan jeg heller ikke sige, om det ender med at koste skolen penge, som ellers kunne bruges på at skabe bedre læringsmiljøer for vores elever, siger Sabina Marquard Madsen.

Hun slutter, at også rengøringspersonalet formentlig har et krav mod eleverne på de stenskader, der er forvoldt på bilerne.

På taget af Stjernevejskolen har en gruppe ældre elever fra området begået hærværk, som estimeres at løbe op i flere hundrede tusinde kroner. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Betina og Malene: Helt ok, at politiet holder ekstra øje med Albuen

Annonce