Annonce
Vejle

Er banen 'pivringe'? Der bliver holdt øje med Vejle Stadion

Per Olesen, byrådsmedlem og politisk ordfører for Venstre siger, at hvis Vejle vil tiltrække eksempelvis landskampe for kvindelandsholdet, så skal VB's stadion være i orden. Det har han nu gjort opmærksom på kultur- og idrætsudvalget. Foto: Winnie Synia
"Pivringe", lød karakteren til Vejle Stadion på denne platform for nylig. Kultur- og idrætsudvalget har talt om emnet, og nu bliver der holdt øje med stadions tilstand.

Vejle: - Jeg har fået lovning på, at det er noget, der bliver spurgt til, når vi er kommet længere hen på året og forhåbentlig er fri af corona.

Det siger Venstres politiske ordfører i Vejle Byråd, Per Olesen, efter et møde i kultur- og idrætsudvalget.

Som tidligere omtalt bad Per Olesen sine kolleger i udvalget overveje, om der skulle startes en undersøgelse af tilstanden på Vejle Stadion, hvis græstæppe for nylig i Vejle Amts Folkeblad blev omtalt som "pivringe" og ikke egnet til superligabold.

Annonce

- Det er jo ikke noget, vi kan løse inden næste kamp. Men hvis det er, skal vi kigge på det under budgetforhandlingerne. Det er naturligt, at et stadion fra 2008 efterhånden skal holdes vedlige. Jeg har især kig på bane- og lysforhold, siger Per Olesen.

Han gør opmærksom på, at hvis Vejle til tiltrække nogle af kvindelandsholdets kampe, så skal banen være konkurrencedygtig.

Viborg gav et løfte

- Jeg har hørt, at Viborg Kommune blandt andet vandt udbuddet af kvindelandsholdets kampe, som Vejle også bød på, fordi man i Viborg lovede DBU en hybridbane. Det er en langsigtet beslutning, hvis der skal gøres noget. Det skal dog være et behov hos VB, det er ikke mig, der skal skabe det. Men jeg tænker, at man kan tage en snak med VB om klubbens ønsker. Og så er det naturligvis et spørgsmål, om der er flertal for at gøre noget ved budgetforhandlingerne, siger Per Olesen.


Jeg har hørt, at Viborg Kommune blandt andet vandt udbuddet af kvindelandsholdets kampe, som Vejle også bød på, fordi man i Viborg lovede DBU en hybridbane.

Per Olesen, byrådsmedlem for Venstre


Han har ret i, at Viborg har lovet at levere en hybridbane. På Viborg Kommunes hjemmeside kan man læse følgende:

"Viborg Kommune har i buddet blandt andet forpligtet sig til at etablere en ny hybridbane. Banen skal sikre kvindelandsholdet de bedste mulige rammer året rundt. Viborg vil også investere i udvidelsen af fanzoneaktiviteter, så de rød-hvide fans kan få en oplevelse af højeste karat."

Annonce

Løber åbne døre ind

Formanden for kultur- og idrætsudvalget, Dan Arnløv Jørgensen (K), mener, at Per Olesen ikke fik noget særligt ud af, at emnet var med som et orienteringspunkt.

- Han løber åbne døre ind. Og som tidligere VB-direktør kender han forhåbentlig godt til den kontrakt, vi har. Vi har jævnlige møder tre-fire gange årligt. Men kommunen er meget bundet af kommunalfuldmagten. Blandt dens regler er, at vi ikke må støtte professionelle klubber og aktieselskaber. Tværtimod skal vi sende en regning til VB, hvis vi har så meget som en mand med en rive oppe på stadion, siger Dan Arnløv.

Annonce

Lysanlægget godkendes hvert år

- Så hvis vi gør noget ved eksempelvis stadion, så skal vi regulere huslejen, så den hele tiden er på markedsvilkår. For mig er det op til VB at vurdere, hvad klubben ønsker, og det er også et spørgsmål om klubbens økonomi. Men jeg er altid klar til en snak, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Han tilføjer, at banens tilstand måske også lider under, at superligasæsonen i år er startet en måned tidligere end ellers.

Udvalgsformanden tilføjer, at stadions lysanlæg godkendes en gang om året, så han forventer ikke, at der kan være problemer med det.

Annonce

Altid problemer på denne tid

Socialdemokraten Johnny Bech understreger, at der ikke blev truffet beslutninger, da emnet blev vendt uden for dagsordenen.

- Mulighederne er begrænset af, at kommunalfuldmagten overholdes. Når banerne skal benyttes sent på efteråret og ret tidligt i januar-februar, så vil det give problemer. I al den tid, jeg kan huske, har der ofte været problemer med banerne, hvis de bliver brugt sent på efteråret og allerede tidligt i foråret.

- Selv om jeg holder med VB, håber jeg ikke, der skal afsættes flere millioner i år til dette formål, da vi har mange andre tiltrængte projekter, der også skal nyde fremme, siger Johnny Bech.

Annonce
Vejle For abonnenter

Mågekoloni er brast sammen: Derfor har flere tusind truede hættemåger forladt Vejle - John ærgrer sig, mens andre er glade

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Breinholt bliver rørt over at se nye festivalgæster, men han mener én ting burde forbydes: - Hvis du er for gammel til at tage på festival, så skal du holde dig væk

Billund For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Vejle Boldklub

VB forlænger aftalen med ung forsvarsspiller, der tidligere i år fik sin førsteholdsdebut

Vejle For abonnenter

Borgmesteren i Aarhus fører protektionistisk sognerådspolitik: Naturligvis ligger Jyllands lufthavn i Billund

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Vejle

Dokumenter blev holdt hemmelige: Nu kan du købe papirerne, der fortæller om tidligere dronnings utroskab og den frygtelige straf

Vejle For abonnenter

Giver det mening? Vejles vigtige trafikrute får fire spor, men kun på en del af ruten - her er forklaringen

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Alarm 112

Taxatur fra Jelling Musikfestival endte med at koste 6000 kroner: Nu er sagen meldt til politiet

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Kultur

Se video: I dag må du bare ikke gå glip af Danmarks hurtigst voksende fænomen - 'selvom han i virkeligheden står på den forkerte scene'

Kultur For abonnenter

Duran Duran kæmpede forgæves mod festivalkulden: Simon Le Bon kunne tø sin stemme op men ikke publikum

Kultur

Se torsdagsbillederne fra Jelling: Malurt, Drew Sycamore og TV-2 holdt sammen med publikum en blæsende og kølig fest

Annonce