Annonce
Sport

Er der risiko for, at Andreas Oggesen skifter til Silkeborg allerede nu?

Andreas Oggesen skal til Silkeborg til sommer. Umiddelbart er det ikke planen, at skiftet sker inden. Foto: Søren Gylling
Andreas Oggesen har skrevet kontrakt med Silkeborg fra sommer, men han regner med at spille foråret færdigt i FC Fredericia
Annonce

Fredericia: Andreas Oggesen er ikke længere FC Fredericia-spiller efter denne sæson.

Midtbanespilleren har et halvt år tilbage af sin kontrakt i klubben, og fra sommer tiltræder han i Silkeborg på en tre-årig aftale.

Det store spørgsmål er, om han allerede kan finde på at skifte nu. Det ligger ikke i kortene, påpeger Oggesen.

- Indtil videre er det planen, at jeg gør min kontrakt færdig. Jeg har skrevet under på en kontrakt fra sommer i Silkeborg. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for Fredericia indtil da. Jeg har været glad for at være her, og de har været gode mod mig, så jeg skylder at give alt, indtil jeg skal til Silkeborg, siger Andreas Oggesen.

Silkeborg er en af favoritterne til at rykke op i Superligaen denne sæson. Og kampen om oprykning ligner et løb mellem tre heste: Viborg (38p), Esbjerg (38p) og Silkeborg (31p).

Det må da krible lidt i dig for at komme af sted?

- Ja, det gør det. Men jeg har også et ønske om at færdiggøre det her. Men jeg ved selvfølgelig ikke, hvad der sker. Indtil videre er aftalen fra sommer, og så er der ikke mere at gøre lige nu, siger han.

Annonce

Ikke helt som Marc P

Hvis et skifte skulle materialisere sig allerede nu, ville det kræve, at Silkeborg kom med et bud på Andreas Oggesen for at frikøbe ham fra kontrakten et halvt år før tid.

FC Fredericia har før stået i en lignende situation, hvor forsvarsspilleren Marc Pedersen skiftede til Sønderjyske. Dengang luftede han et stort ønske om at komme af sted, før det halve år var gået, men FC Fredericia var i gang med en intens bundstrid  og modtog ikke et tilbud fra Sønderjyske, der var så lukrativt, at klubben ønskede at sende spilleren af sted.

Derfor blev Marc Pedersen kontrakten ud.

Helt samme situation står klubben ikke i med Andreas Oggesen. Han meddeler selv, at han gerne bliver, og klubbens direktør Stig Pedersen forholder sig til, at parterne fortsat har papir på hinanden.

- Vi har en aftale med Oggesen frem til sommer, og vi forholder os til den aftale. Hvis der skulle ske andet, er det op til Silkeborg og Andreas Oggesen, siger Stig Pedersen.

Direktøren understreger, at han har en forventning om, at Andreas Oggesen er FC Fredericia-spiller frem til sommer. Klubben står foran seks vanskelige kampe, der skal sikre en plads i top-6, og her bliver Oggesen en vigtig spiller.

- Vi står med en kæmpe udfordring i at kvalificere os til top-6, og der er Oggesen et omdrejningspunkt på holdet. Hvis han skal væk, skal vi have noget andet ind i stedet for, og på den måde skal tingene gå op i en højere enhed, siger Stig Pedersen.

Andreas Oggesen har spillet for FC Fredericia siden 2016.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Sofies forældre efter tiltalen om uagtsomt manddrab: Vi er lettede - men også skuffede

Annonce