Annonce
Alarm 112

Fem indbrud onsdag: Politiet fortæller om tyvenes klistermærke-trick - og er klar med en skraldespands-fidus

Politiet har før oplevet, at indbrudstyve satte klistermærket på låget til skraldespanden for at tjekke, om folk var hjemme. Genrefoto: Johan Gadegaard
Især smykker har de seneste døgn været i høj kurs de indbrudstyve, som har været på spil rundt om i Vejle. Politiet har et par gode råd til, hvordan man bedst sikrer sig.

Vejle: Hele fem anmeldelser om indbrud i villaer og i en staldbygning indløb hos Sydøstjyllands Politi i løbet af onsdagen.

Det første på Rønnevang i Brejning, hvor der i tidsrummet tirsdag klokken 11 til onsdag klokken 11 er stjålet forskellige marguerit-smykker, en bærbar computer og en et armbånd med ædelsten.

Soveværelsesvinduet blev opbrudt med et koben og hele huset gennemrodet, og det var nøjagtigt samme formular, der blev brugt i nabohuset på samme gade. Her har man dog endnu ikke overblik over, hvad der er stjålet.

Annonce

En villa på Krogagervej i Skibet, hvor ejerne også var væk hjemmefra fra tirsdag til onsdag, blev også udsat for indbrud. Har havde man listet ruden af et vindue med en skruetrækker og stjålet Georg Jensen-øreringe, marguerit-armbånd og armbåndsure af mærket Charmex og Inex.


Vi ved, at tyvene på et tidspunkt satte klistermærker på låget til skraldespanden. Hvis det så ikke var opbrudt efter et par dage, kunne det tyde på, at der ikke var nogen hjemme.

Mikkel Ross, vicepolitiinspektør


På Billundvej i Bredsten var tyven ligeledes kommet ind gennem et vindue - efter først at have forsøgt sig ved terrassedøren. Det var en nabo, der opdagede indbruddet, og derfor har politiet endnu ikke overblik over, hvad der er stjålet.

I perioden søndag klokken 00.00 og til onsdag klokken 11 blev der desuden stjålet haveredskaber fra en ulåst staldbygning på Thyregodvej i Give. Det drejer sig om en motorsav af mærket Husqvarna og en hækklipper fra Jonsered.

Politiet fortæller, at der er god grund til at tage ekstra forholdsregler lige nu, hvor mange boliger er ekstra udsatte, mens folk er på ferie og bortrejst.

Indbrudstyvene har nemlig flere tricks i bogen, som de bruger til at tjekke, om der er nogen hjemme i boligen.

- Vi ved, at de på et tidspunkt gjorde dét, at de satte klistermærker på låget til skraldespanden. Hvis det så ikke var opbrudt efter et par dage, kunne det tyde på, at der ikke var nogen hjemme. Derfor er det rigtig fint, hvis man får naboen til at tjekke skraldespanden - og eventuelt putte noget i den. Tænd-og-sluk-ure er også en god idé, ligesom det kan være godt at lave en aftale om at parkere i hinandens indkørsler, siger vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Sydøstjyllands Politi.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Se videoanalysen: Endelig vandt VB - fredag aften blev det til en fortjent sejr over FC Nordsjælland

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sæsonens første sejr: Den skal være springbræt for os

Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Alarm 112

Motorcykel-ulykke i Padborg: 32-årig mand erklæret død

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Kultur

Kød-fri festival deler vandene: 'Hold fingrene fra vores kød'

Annonce