Annonce
Vejle

Fjernvarme-sjak kom på hårdt arbejde: Fredelige Jennumvej er en sand motorvej af rør og ledninger

Sådan ser der ud under Jennumvej, hvor entreprenørfirmaet Arkil A/S har haft til opgave at lægge et fjernvarmerør tværs under vejen. Røret måtte lægges næsten to meter dybere end normalt på grund af de mange ledninger og rør, der løber under vejen. Foto: Helle Larsen.
- Der var flere rør og ledninger, end vi havde tegninger til, og derfor blev arbejdet lidt forsinket, fortæller formand Helle Larsen, Arkil A/S, om gravearbejde i Skibet.

Skibet: Jorden under Jennumvej nord for Skibet Skole gemte på en veritabel forhindringsbane af rør og ledninger. Det viste sig, da det sjak, der skal føre den store Tvis-ledning med fjernvarme gennem området, forleden gik i gang med jordarbejdet.

Sjakket har til opgave at lægge fjernvarmerøret, der skal forsyne Bredsten-Balle og Jelling med fjernvarme fra Skærbækværket, under Jennumvej. Men det viste sig at være vanskeligere end som så.

- Der er mellemspændingsledninger, lavspændingsledninger, ledninger til gadelys, et militær-kabel, firberledninger, rør til vejafvanding og en vandledning, og i midten af vejen løber der også et kloakrør, fortæller Helle Larsen, formand hos Arkil A/S, som står for at føre fjernvarmerøret de godt fem kilometer fra Bredsten-Balle til Knabberupvej i Skibet.

Annonce

På grund af de mange ledninger og rør under Jennumvej har arbejdet taget længere tid end beregnet, fortæller Helle Larsen.

- Forud for sådan en opgave får vi tegninger fra alle ledningsejere over, hvor deres ledninger går, men der viste sig at være flere ledninger, end vi havde tegninger til. Derudover havde vi den udfordring, at jorden gerne ville skride. Normalt ville man sætte en spunsvæg ned for at holde renden fri, men det kunne vi ikke gøre her på grund af de mange ledninger. I stedet har vi brugt "soldater" (støtterør, red.) for at forhindre jordskred, fortæller Helle Larsen.

Hun tilføjer, at sjakket desuden har måttet gå dybere end normalt under Jennumvej.

- Et fjernvarmerør skal have mindst 70 centimeter jord over sig, men her måtte vi gå helt ned i 2,6 meter på grund af kloakrøret. Det ligger i 1,6 meters dybde, og vi kunne ikke gå oven over det på grund af de mange ledninger og rør, fortæller Helle Larsen.

Færdig om halvanden måned

Sjakket fra Arkil A/S mangler nu blot at etablere rør på Vejlevej, før det slutter opgaven af ved Skibet Skole.

- Vi gik i gang i Bredsten-Balle den 20. januar og slutter arbejdet om cirka halvanden måned, fortæller Helle Larsen.

Udover kvalerne med de mange ledninger og rør ved Jennumvej har strækningen primært budt på udfordringer med at holde jorden på plads, mens rørlægningen er foregået, fortæller Helle Larsen.

- Vi har døjet en del med ustabil jord, som gerne ville skride på strækningen. Det skyldes formentlig, at en del af området er gammel mose, fortæller Helle Larsen.

Annonce
Vejle For abonnenter

Mågekoloni er brast sammen: Derfor har flere tusind truede hættemåger forladt Vejle - John ærgrer sig, mens andre er glade

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Breinholt bliver rørt over at se nye festivalgæster, men han mener én ting burde forbydes: - Hvis du er for gammel til at tage på festival, så skal du holde dig væk

Billund For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Vejle Boldklub

VB forlænger aftalen med ung forsvarsspiller, der tidligere i år fik sin førsteholdsdebut

Vejle For abonnenter

Borgmesteren i Aarhus fører protektionistisk sognerådspolitik: Naturligvis ligger Jyllands lufthavn i Billund

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Vejle

Dokumenter blev holdt hemmelige: Nu kan du købe papirerne, der fortæller om tidligere dronnings utroskab og den frygtelige straf

Vejle For abonnenter

Giver det mening? Vejles vigtige trafikrute får fire spor, men kun på en del af ruten - her er forklaringen

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Alarm 112

Taxatur fra Jelling Musikfestival endte med at koste 6000 kroner: Nu er sagen meldt til politiet

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Kultur

Se video: I dag må du bare ikke gå glip af Danmarks hurtigst voksende fænomen - 'selvom han i virkeligheden står på den forkerte scene'

Kultur For abonnenter

Duran Duran kæmpede forgæves mod festivalkulden: Simon Le Bon kunne tø sin stemme op men ikke publikum

Kultur

Se torsdagsbillederne fra Jelling: Malurt, Drew Sycamore og TV-2 holdt sammen med publikum en blæsende og kølig fest

Annonce