Annonce
Rejser

Flere danskere søger kreative sysler i ferien

Foto: James de la Cloche

Flere vælger at skrue op for kreativiteten på ferien med eksempelvis maleri eller keramik, fordi det giver en god kropslig og mental følelse.

Aktive ferier er populære blandt rejsende, og nu ønsker et stigende antal danskere også at være kreative på ferien. Det mærker man blandt andet hos Kunstskolen Kreativt Netværk, som arrangerer kunstkurser i både Danmark og udlandet.- Vi lancerer flere malerejser fra år til år. Vi startede for 10 år siden med én rejse. I år er vi oppe på 12, fortæller ejer Sanne Kristensen. I rejsebureauerne Pust Rejser og Munonne mærker man også efterspørgslen. Pust Rejser arrangerer aktiv og kreativ ferie i Italien og har netop udvidet med keramikrejser. Hos rejsebureauet Munonne, der fokuserer på rejser for krop, sind og ånd, tilbyder man også kreative kurser i blandt andet sang og maleri. Hér oplevede man næsten en fordobling af salget i februar sammenlignet med sidste år. For 43-årige Kaja Wagner, der til daglig arbejder som grafiker, blev de kreative rejser hurtigt et hit. Hendes første malerejse startede som lidt af en tilfældighed, men derefter blev hun bidt af det og har nu været på fem ture.- Når jeg pludselig rammer en åre af kreativitet, kan jeg slet ikke stoppe igen. Så er jeg bare i min helt egen verden. Det føles helt fantastisk - nærmest en euforisk tilstand.

Keramik og maleri er nogle af de kreative sysler, vi danskere søger på ferien. Foto: James de la Cloche
Annonce

Væk fra bevidstløsheden

Ifølge psykolog Birgitte Sølvstein fungerer kreative aktiviteter på ferien som en god mental afkobling. Noget, mange mennesker har brug for i en hverdag med en konstant strøm af informationer og digital overbelastning.- Det at udtrykke sig kreativt er på mange måder det omvendte af, hvad vi gør i hverdagen, nemlig bevidstløst at indtage diverse nyheder og underholdning, forklarer Birgitte Sølvstein.Ved Center for Turisme, Innovation og Kultur på Syddansk Universitet supplerer lektor Bodil Stilling Blichfeldt. Ifølge hende ligger noget af forklaringen i danskernes rejsemønster.- Vi rejser mere, og vores ferieliv er blevet til en hel collage, hvor hver rejse skal kunne noget forskelligt, forklarer hun og tilføjer:- Rigtig mange af de her ting handler ikke om at få en lerkrukke med hjem, men om selve processen med at være i nuet med det, man skaber.For Kaja Wagner handler det i den grad om at være i nuet.- Det er dejligt bare at kunne tømme hovedet helt og ikke tænke på noget som helst. Man maler bare og er lige der, hvor man er.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Rejser

Flotte fyr ved Danmarks kyster

Vejle

Første uge med genåbning: Butikker og kunder har givet hinanden en fælleskrammer

Annonce