Annonce
Erhverv

Fordoblede salget på to måneder: Praktikant har boostet Skyttehusets takeaway-omsætning

Andrej Sloboda (tv.) læser til daglig på serviceøkonomuddannelsen på UCL i Vejle. Ifølge Skyttehusets forpagter, Søren Riis (th.), har Andrej en stor del af æren for den positive udvikling i ud af huset-bestillinger. Foto: UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
Skyttehuset ramte helt rigtigt, da de ansatte slovakiske Andrej Sloboda som praktikant i januar. Siden har han hjulpet dem med SoMe-markedsføring og boostet omsætningen på takeaway.

Vejle: Skyttehuset er langt fra den eneste restauratør, der i løbet af coronanedlukningen har måtte tænke i alternative salgskanaler og kigge takeaway-menukortet efter i sømmende for at få hjulene til at køre rundt.

Den opgave fik restauranten på Tirsbæk Strandvej imidlertid hjælp til fra en uventet kant - i form af den slovakiske praktikant Andrej Sloboda, der til daglig læser på serviceøkonomstudiet på UCL i Vejle.

- Vores takeaway-salg fik et kæmpe boost, da Andrej kom til. Fra februar til april fordoblede vi den omsætning fra 200.000 til 400.000 kroner, siger restauratør på Skyttehuset Søren Riis.

Annonce

Han afviste ellers i første omgang Andrej Sloboda, der dog lykkedes med at overbevise restauratøren om, at der lå et uudnyttet marked for restauranten.


Det er en oplagt gevinst at have en praktikant, og selvom jeg kommer til at fortsatte med at annoncere i den trykte presse, vil jeg helt klart fortsætte med at søge sparring i SoMe-markedsføring.

Søren Riis, restauratør på Skyttehuset


- Lidt trodsigt sagde han til mig: "Søren, du har forstand på mad, og jeg har forstand på markedsføring", siger Søren Riis og fortæller, at praktikanten især har skubbet til restaurantens strategiske brug af sociale medier.

Både hvad angår indhold og hvordan man rammer den rigtige målgruppe med den rigtige annoncering.

- Lige pludselig har vi fået kæmpe efterspørgsel på burgere. Det gad jeg ellers ikke, men igen provokerede han mig lidt og sagde: "Kan du ikke putte din faglige stolthed ind i en burger?". Og han havde jo ret i, at hvis vi skal have studenterne til at vælge os, når de bliver færdige, er vi nødt til at sørge for, at de kender os i forvejen.

Køkkenvideo set over 18.000 gange

Restaurationsbranchen, der som bekendt har måtte holde lukket for spisende gæster fra januar til april, repræsenterede samtidig en anderledes tricky case for Andrej Sloboda, som har studeret i Danmark i to år.

- Det har været rigtig interessant at se, hvordan branchen både påvirkes, men også udvikler sig i en tid, hvor man er i mindre kontakt med forbrugeren. Det stiller også helt andre krav til, hvordan man markedsfører sine produkter - og gør det på en kreativ måde, siger Andrej Sloboda, der blandt andet var idémand bag takeaway-kampagner til Valentinsdag, påskemenu og restaurantens nye "hit" formiddagsbrunchen.

- Jeg blev opmærksom på, at hovedparten af de spisende gæster var segmentet på 50 år og opefter, mens de få takeaway-kunder, Skyttehuset havde, var noget yngre. Derfor så jeg et potentiale i at målrette markedsføringen til de yngre målgrupper - ad de kanaler, de allerede bruger og på en måde, de kender. For eksempel lavede vi en køkkenvideo med Søren, hvor han fortæller om menuen. Den blev set over 18.000 gange.

Annonce

- Ansættelsen har rykket os som forretning

Ovenpå det lykkelige "ægteskab" går begge parter hver til sit med yderst brugbare erfaringer i bagagen.

- Jeg har aldrig oplevet, at det er eskaleret på den måde. Vi har udfordret hinanden undervejs, og jeg har helt klart fået øjnene op for, hvor meget tid det rent faktisk kræver at blive klogere på kundernes adfærd på sociale medier, siger Søren Riis.

Han tøver da heller ikke med at anbefale sine branchefæller praktikanter - også selvom det ikke nødvendigvis ligger lige for.

- Det er en oplagt gevinst at have en praktikant, og selvom jeg kommer til at fortsatte med at annoncere i den trykte presse, vil jeg helt klart fortsætte med at søge sparring i SoMe-markedsføring i en eller anden form. Ansættelsen har rykket os som forretning, og om du er murer, bankmand eller restauratør, så er jeg af den overbevisning, at unge studerende som Andrej kan bidrage med nogle helt andre ting, end os der har været i et fag over længere tid, siger han.

Andrej Sloboda afsluttede sin praktik hos Restaurant Skyttehuset i april og er siden fortsat i en deltidsstilling. Efter sommerferien skal han læse International Sales and Marketing på UCL i Odense.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Se videoanalysen: Endelig vandt VB - fredag aften blev det til en fortjent sejr over FC Nordsjælland

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Navne

Når røgkanonen fyres af ved et uheld, kan Lotte nulstille systemerne

Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Erhverv

Revisionsfirmaet Kreston opretter ny afdeling i Brande

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Sydjylland For abonnenter

Ny anholdelse i stor narkosag: Ung mand mistænkes for indsmugling af 22 kilo amfetamin og salg for 71.000 kroner

Kultur

Kød-fri festival deler vandene: 'Hold fingrene fra vores kød'

Annonce