Vejle: - Det er noget svineri, at man forsøger at narre ældre mennesker på den måde.
Vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Sydøstjyllands Politi er klar i mælet, når det gælder en sag fra Give i fredags.
Ved middagstid blev en 77-årig kvinde udsat for et forsøg på bedrageri, da en mand ringede og udgav sig for at være fra et forsikringsselskab. Han spurgte, om ikke damen havde haft indbrud.
Det udviklede sig til en historie om, at noget af det stjålne havde givet nogle rumænere adgang til hendes konti, og at de nu ville stjæle hendes penge. Det skulle jo undgås, "så forsikringsmanden" ville lige stille om til politiet.
Så kom en anden stemme til telefonen og udgav sig for at være en betjent. Han instruerede damen i at gå i banken og hæve alle sine penge, som "politiet" så ville komme og tage i forvaring, indtil faren var drevet over.
Sådan gør politiet ikke
- Det ville vi ALDRIG gøre. vi tager ikke folks penge ind til opbevaring, fastslår Mikkel Ross.
Damen blev overbevist og gik i banken for at at hæve alle sine penge. Men så stort et beløb havde Vestjysk Bank ikke lige parat, og da bankens personale begyndte at spørge ind til sagen, blev mistanken vakt. Man fik fat i politi og pårørende til damen.
Mikkel Ross, vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands PolitiDet er noget svineri, at man forsøger at narre ældre mennesker på den måde.
- Det er synd, at man forsøger at binde ældre borgere historier på ærmet. Vi vil gerne advare om, at der foregår sådan noget. Mit råd er: Få at vide hvem, du taler med og fra hvilket firma de er. Ring derefter til firmaets hovednummer, som du skal finde selv og IKKE få fra den, der har ringet dig op. Bed så om at tale med vedkommende. Så vil snyd jo blive afsløret, forklarer Mikkel Ross.
Har du oplysninger?
Politiet vil gerne via 114 høre fra andre, der er blevet udsat for noget lignende, men har gennemskuet det. Det kan være med til at hjælpe med at indkredse slynglerne.