Annonce
Erhverv

Efter tre år som spøgelseshus: Give Sygehus er blevet solgt

Give Sygehus har været til salg siden 2018, men er altså nu solgt til bygge- og boligudlejningsfirmaet Grønnely. Arkivfoto: Mads Hansen
Bygge- og boligudlejningsfirmaet Grønnely har købt Give Sygehus. Firmaet vil omdanne de mange kvadratmeter til omkring 100 seniorboliger og fælleslokaler.

Give: Efter at have haft bygningerne til salg i små tre år har statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, nu solgt det tidligere Give Sygehus.

Det er bygge- og boligudlejningsfirmaet Grønnely A/S, der har købt de i alt 26.665 kvadratmeter. Virksomheden har planer om at omdanne bygningerne til omkring 100 seniorboliger samt flere fælleslokaler.

- Vi er selvfølgelig meget glade og stolte over at være den nye ejer af disse fine ejendomme i Give. De fremtidige beboere kommer til at nyde godt af de naturskønne omgivelser med skov og mark lige i nærheden. Vi planlægger også at etablere fælleslokaler og aktivitetsarealer. Det kunne eksempelvis være spil- og sportsfaciliteter, som bidrager til fællesskabet, siger Peder Blak, der er administrerende direktør for Grønnely, i en pressemeddelelse.

Annonce

Grønnely blev stiftet i 2001 og fokuserer på at bygge boliger til børnefamilier og seniorer - ofte i grønne omgivelser uden for storbyerne.

Alle Grønnelys projekter baserer sig på genbrug af ejendomme, der ikke længere er i brug. Tidligere i år købte firmaet det tidligere gigthospital i Gråsten, der ligesom Give Sygehus skal omdannes til seniorboliger.


De fremtidige beboere kommer til at nyde godt af de naturskønne omgivelser med skov og mark lige i nærheden.

Peder Blak, administrerende direktør Grønnely


- Nu skal høre en sjov historie

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) glæder sig over salget og over, at de nye ejere har planer om at bevare bygningerne.

Han har kendt til salget i nogle dage.

- For en lille uges tid siden kom kommunaldirektøren ind på mit kontor og sagde: "Nu skal du høre en sjov historie", og med sig havde han Peder Blak fra Grønnely, som fortalte, at han havde købt Give Sygehus. Vi har i flere år lagt hovederne i blød for at finde en anvendelse af de bygninger, og mange har været ude at kigge på dem, men der er ingen andre, der har tænkt på et projekt som dette, siger Jens Ejner Christensen.

Han tilføjer, at køberen har lovet en rundvisning og nærmere præsentation af sine planer med det gamle hospital i næste uge.

- Det ser jeg frem til, for det lyder umiddelbart som et utroligt spændende projekt, siger Jens Ejner Christensen.

Annonce

Sygehus lukkede for over tre år siden

Formanden for Give Udviklingsråd, Michael Hansen, tøver ikke med at kalde salget for en "fantastisk nyhed".

- Jeg har vidst det her siden i onsdags og kan stadig ikke få armene ned. Det er helt vildt. Vores største ønske er bliver opfyldt: Sygehuset er solgt, og det bliver til et ordentligt projekt. Se bare på, hvor flot Grønnely har omdannet Gråsten Gigthospital.

Per Kondrup er salgschef for Freja Ejendomme er ikke overraskende glad for salget af den markante ejendom.

- Vi er selvfølgelig rigtig tilfredse med at have fundet en god og rutineret køber til det tidligere sygehus i Give. Nu venter der et større arbejde med at omdanne ejendommen til mange moderne seniorboliger, og jeg er sikker på, at det bliver en gevinst for hele lokalområdet, udtaler han.

Region Syddanmark lukkede Give Sygehus ved årsskiftet til 2018, da Friklinikken flyttede til Grindsted.

Ingen af parterne ønsker at oplyse salgsprisen.

Annonce
Navne For abonnenter

27-årige Michelle er uhelbredeligt syg af sjælden sygdom: 'Jeg har forliget mig med tanken om at dø med det. Jeg vil bare ikke dø af det'

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Egtved

Tusindvis af liter varmt vand forsvandt: Nu er årsag til varmeværks store vandspild fundet

Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Erhverv

Vejle-konditor bliver landskendt på TV 2: Optagelserne tog sin tid, fordi hun fik grineflip

Alarm 112

37-årig mand i kritisk tilstand efter soloulykke på landevej

Dødfødsler som følge af covid-19 stiger

Alarm 112 For abonnenter

22-årig dømt til behandling: Brød loven 28 gange i løbet af en times kørsel på motorvejen

Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

Billund

Legoland søger medarbejdere: Du kan få løn for at lege med Legoklodser

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Vejle

Der skal lægges rør i jorden: En af Vejles store indfaldsveje spærres i nogle timer

Leder For abonnenter

Forbud mod larm og støjende adfærd ved demonstrationer mod kriminelle: Politiet er snublende tæt på at krænke den grundlovssikrede rettighed i Sandvad

Alarm 112

Politiet efterlyste 56-årige Søren: Han er nu fundet i god behold

Annonce