Annonce
Erhverv

Efter tre år som spøgelseshus: Give Sygehus er blevet solgt

Give Sygehus har været til salg siden 2018, men er altså nu solgt til bygge- og boligudlejningsfirmaet Grønnely. Arkivfoto: Mads Hansen
Bygge- og boligudlejningsfirmaet Grønnely har købt Give Sygehus. Firmaet vil omdanne de mange kvadratmeter til omkring 100 seniorboliger og fælleslokaler.

Give: Efter at have haft bygningerne til salg i små tre år har statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, nu solgt det tidligere Give Sygehus.

Det er bygge- og boligudlejningsfirmaet Grønnely A/S, der har købt de i alt 26.665 kvadratmeter. Virksomheden har planer om at omdanne bygningerne til omkring 100 seniorboliger samt flere fælleslokaler.

- Vi er selvfølgelig meget glade og stolte over at være den nye ejer af disse fine ejendomme i Give. De fremtidige beboere kommer til at nyde godt af de naturskønne omgivelser med skov og mark lige i nærheden. Vi planlægger også at etablere fælleslokaler og aktivitetsarealer. Det kunne eksempelvis være spil- og sportsfaciliteter, som bidrager til fællesskabet, siger Peder Blak, der er administrerende direktør for Grønnely, i en pressemeddelelse.

Annonce

Grønnely blev stiftet i 2001 og fokuserer på at bygge boliger til børnefamilier og seniorer - ofte i grønne omgivelser uden for storbyerne.

Alle Grønnelys projekter baserer sig på genbrug af ejendomme, der ikke længere er i brug. Tidligere i år købte firmaet det tidligere gigthospital i Gråsten, der ligesom Give Sygehus skal omdannes til seniorboliger.


De fremtidige beboere kommer til at nyde godt af de naturskønne omgivelser med skov og mark lige i nærheden.

Peder Blak, administrerende direktør Grønnely


- Nu skal høre en sjov historie

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) glæder sig over salget og over, at de nye ejere har planer om at bevare bygningerne.

Han har kendt til salget i nogle dage.

- For en lille uges tid siden kom kommunaldirektøren ind på mit kontor og sagde: "Nu skal du høre en sjov historie", og med sig havde han Peder Blak fra Grønnely, som fortalte, at han havde købt Give Sygehus. Vi har i flere år lagt hovederne i blød for at finde en anvendelse af de bygninger, og mange har været ude at kigge på dem, men der er ingen andre, der har tænkt på et projekt som dette, siger Jens Ejner Christensen.

Han tilføjer, at køberen har lovet en rundvisning og nærmere præsentation af sine planer med det gamle hospital i næste uge.

- Det ser jeg frem til, for det lyder umiddelbart som et utroligt spændende projekt, siger Jens Ejner Christensen.

Annonce

Sygehus lukkede for over tre år siden

Formanden for Give Udviklingsråd, Michael Hansen, tøver ikke med at kalde salget for en "fantastisk nyhed".

- Jeg har vidst det her siden i onsdags og kan stadig ikke få armene ned. Det er helt vildt. Vores største ønske er bliver opfyldt: Sygehuset er solgt, og det bliver til et ordentligt projekt. Se bare på, hvor flot Grønnely har omdannet Gråsten Gigthospital.

Per Kondrup er salgschef for Freja Ejendomme er ikke overraskende glad for salget af den markante ejendom.

- Vi er selvfølgelig rigtig tilfredse med at have fundet en god og rutineret køber til det tidligere sygehus i Give. Nu venter der et større arbejde med at omdanne ejendommen til mange moderne seniorboliger, og jeg er sikker på, at det bliver en gevinst for hele lokalområdet, udtaler han.

Region Syddanmark lukkede Give Sygehus ved årsskiftet til 2018, da Friklinikken flyttede til Grindsted.

Ingen af parterne ønsker at oplyse salgsprisen.

Annonce
For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

Navne For abonnenter

Maria så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Kultur

Advarsel: Jelling har ingen veje: Tag hellere toget - med rabat

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Kultur

Musikfestival passerer 650.000 gæster i år - så mange var vi og her er hovednavnene år for år

Annonce