Annonce
forside

Halloween skal være Vejles middelalderfestival

Mange af statisterne fra Dystopia forlader fredag eftermiddag ?spøgelseshuset? på Mørkedalsvej for at deltage i halloween-dagenes uhyggelige åbningsparade på Vejles gågade. foto: Mads Hansen
vejle - Vejle har normalt ry for at være en landets hyggeligste handelsbyer.

Det bliver der lavet om på fredag og lørdag, hvor uhyggen for alvor vil sprede sig på strøg og sidegader.

City Vejle har en ambition om at gøre Vejle til halloween-hovedstad, og city-chef Marianne Jeppesen har hovedet så fyldt af idéer til aktiviteter, at hun før sommerferien anmodede Vejle Kommune om 550.000 kroner.

Helt så legesyge var de lokale politikere ikke, men økonomiudvalget bakkede alligevel initiativet op med 250.000 kroner, og City Vejle bidrager selv med cirka 50.000 kroner.

Det er rigeligt til at sprede uhygge i midtbyen, hvor der arrangeres zombieoptog, spøgelsesjagt, nattevandringer, zombieværksted og en række andre aktiviteter.

Meget for pengene

- Jeg synes, vi får voldsomt meget ud af de penge, kommunen har givet os, og det er mit håb, at halloween for Vejle kan blive, hvad Middelalderfestivalen er for Horsens. Jeg ville gerne, at vores halloween kan trække rigtig mange til en by-event, vi selv har udviklet på kryds og tværs af butikker, foreninger, kommune og mange andre aktører. Vi har mange andre idéer, end det vi har nået at arrangere i år, og på citykontoret har vi knoklet, siden kommunen bevilgede pengene efter sommerferien, fortæller Marianne Jeppesen.

Rådhustorvet bliver epicenter for aktiviteterne fredag og lørdag, hvor alle kan skære græskar, som skal lyse torvet op i aftenmørket. 350 græskar er indkøbt, og på torvet kan alle også blive sminket og klædt ud som en levende død.

Citychefen vil selv være guide, når hun tager folk med på nattevandring og fortæller uhyggelige historier fra lokale overleveringer.
Annonce

Træde ind i et univers

- Et af højdepunkterne bliver optoget, der åbner eventen fredag. Det bliver mega-flot med mindst 70 udklædte aktører fra blandt andet Dystopia (lokale horror-entutiaster, red.), et munkekor, fire meter høje skeletter, en heks og en drage, der begge er tre meter. Det er ikke bare en halloween med en flok græskar. Vi tager ugangspunkt i lokale historier, og for mig skal gågaden være et helt univers, du træder ind i på fredag, siger citychefen.

Det var oprindeligt idéen, at et sminket og udklædt byråd skulle gå forrest i paraden, men det har de lokale politikere takket nej til.
Annonce

Håber på flere butikker

At opfylde visionen kræver at midtbyens butikker er med på spøgen og pynter vinduer, klæder personalet ud og laver forskellige aktiviteter. Hvor meget det lykkes her ved den første udgave af halloween, er Marianne Jeppesen spændt på at se.

- Det kan godt være, at det tager et par år at opbygge halloween til den helt store event, vi ønsker os. Som butik er det ikke nok bare at udvide åbningstiden fra 19 til 22. Det er butikkerne, der byder folk velkomne, og nogle vil måske lige vente og se, hvad det bliver. Men jeg tror, mange vil få et wake up call, når de ser, hvor meget vi gør ud af det, og så håber jeg, at flere butikker er med næste år og at flere byrådsmedlemmer har lyst til at gå med i paraden, siger hun.
Annonce
VEJLE For abonnenter

Bjarne fra Vejle har fulgt landsholdet i mere end 30 lande: Han har arrangeret kampe på Den Røde Plads i Moskva og bestilt 1000 fadøl i timen i Samara

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Formand vil have hjælp fra staten til at løse et næsten umuligt problem, der risikerer at lamme Vejle

Vejle For abonnenter

Efter to år med sjælden sygdom får Tage mad gennem sonde og har svært ved at tale: Nu rumsterer tankerne om barndommen ved berygtet fabrik i Grindsted

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Give For abonnenter

Når musikken healer: Christine og Perry sender kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Kultur For abonnenter

Hun tegner virkeligheden for børn og andre mennesker: - Det skal ikke komme som et chok, at livet ender med døden

VEJLE

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Billund

Nyt sundhedshus er næsten fyldt op: - Vi håber at kunne sparke et godt fællesskab i gang

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

KLUMME For abonnenter

Så har vi hørt det med: Grand Canyon ligger såmænd bare omme i Trædballe

Annonce