Annonce
forside

Halloween skal være Vejles middelalderfestival

Mange af statisterne fra Dystopia forlader fredag eftermiddag ?spøgelseshuset? på Mørkedalsvej for at deltage i halloween-dagenes uhyggelige åbningsparade på Vejles gågade. foto: Mads Hansen
vejle - Vejle har normalt ry for at være en landets hyggeligste handelsbyer.

Det bliver der lavet om på fredag og lørdag, hvor uhyggen for alvor vil sprede sig på strøg og sidegader.

City Vejle har en ambition om at gøre Vejle til halloween-hovedstad, og city-chef Marianne Jeppesen har hovedet så fyldt af idéer til aktiviteter, at hun før sommerferien anmodede Vejle Kommune om 550.000 kroner.

Helt så legesyge var de lokale politikere ikke, men økonomiudvalget bakkede alligevel initiativet op med 250.000 kroner, og City Vejle bidrager selv med cirka 50.000 kroner.

Det er rigeligt til at sprede uhygge i midtbyen, hvor der arrangeres zombieoptog, spøgelsesjagt, nattevandringer, zombieværksted og en række andre aktiviteter.

Meget for pengene

- Jeg synes, vi får voldsomt meget ud af de penge, kommunen har givet os, og det er mit håb, at halloween for Vejle kan blive, hvad Middelalderfestivalen er for Horsens. Jeg ville gerne, at vores halloween kan trække rigtig mange til en by-event, vi selv har udviklet på kryds og tværs af butikker, foreninger, kommune og mange andre aktører. Vi har mange andre idéer, end det vi har nået at arrangere i år, og på citykontoret har vi knoklet, siden kommunen bevilgede pengene efter sommerferien, fortæller Marianne Jeppesen.

Rådhustorvet bliver epicenter for aktiviteterne fredag og lørdag, hvor alle kan skære græskar, som skal lyse torvet op i aftenmørket. 350 græskar er indkøbt, og på torvet kan alle også blive sminket og klædt ud som en levende død.

Citychefen vil selv være guide, når hun tager folk med på nattevandring og fortæller uhyggelige historier fra lokale overleveringer.
Annonce

Træde ind i et univers

- Et af højdepunkterne bliver optoget, der åbner eventen fredag. Det bliver mega-flot med mindst 70 udklædte aktører fra blandt andet Dystopia (lokale horror-entutiaster, red.), et munkekor, fire meter høje skeletter, en heks og en drage, der begge er tre meter. Det er ikke bare en halloween med en flok græskar. Vi tager ugangspunkt i lokale historier, og for mig skal gågaden være et helt univers, du træder ind i på fredag, siger citychefen.

Det var oprindeligt idéen, at et sminket og udklædt byråd skulle gå forrest i paraden, men det har de lokale politikere takket nej til.
Annonce

Håber på flere butikker

At opfylde visionen kræver at midtbyens butikker er med på spøgen og pynter vinduer, klæder personalet ud og laver forskellige aktiviteter. Hvor meget det lykkes her ved den første udgave af halloween, er Marianne Jeppesen spændt på at se.

- Det kan godt være, at det tager et par år at opbygge halloween til den helt store event, vi ønsker os. Som butik er det ikke nok bare at udvide åbningstiden fra 19 til 22. Det er butikkerne, der byder folk velkomne, og nogle vil måske lige vente og se, hvad det bliver. Men jeg tror, mange vil få et wake up call, når de ser, hvor meget vi gør ud af det, og så håber jeg, at flere butikker er med næste år og at flere byrådsmedlemmer har lyst til at gå med i paraden, siger hun.
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB møder ude Brøndby; bliver den onde stime brudt?

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Vejle For abonnenter

Arnløv kan stå som sejrherre, men ende som taber, hvis Sikær og borgmesteren rotter sig sammen

Podcast

Lyt: Far til tre døde bag rattet i sin nye bil

Kultur

Ung filminstruktør med rødder i Ølsted laver en krigsfilm

Hedensted

Hedensted oplever kæmpe babyboom: Nu skal børnene passes i busser

Vejle For abonnenter

Lones kræftknude blev dobbelt så stor, mens flere af hendes venner svigtede: - Det kom som et lyn fra en klar himmel og slog mig fuldstændig ud

Erhverv

Hvad er værst - laks eller ost? Vi behøver hjælp til at handle klimavenligt

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle For abonnenter

Den store guide til Vejles offentlige toiletter: Her kan du lade vandet på strøgturen

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Kultur For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Brandmænd blev syge, mens de reddede 150 grise ud fra lynramt gård

Vejle Boldklub

Træner Peter Sørensen er uden betænkelighed: Derfor ligner det lyndebut til VB’s nyeste mand

Annonce